Niukkuuden harmoniaa! Makuuhuoneen sisustus loksahti kohdilleen, kun seinät saivat murretun ruskean sävyn – 5 ideaa seesteisyyden luomiseen
Sisustus
Niukkuuden harmoniaa! Makuuhuoneen sisustus loksahti kohdilleen, kun seinät saivat murretun ruskean sävyn – 5 ideaa seesteisyyden luomiseen
Viljan ja Kasperin levollisessa makuuhuoneessa on niukasti tavaroita. Ruskeat seinät luovat pehmeän tunnelman. Listasimme viisi oivallusta, joiden avulla tilan voi sisustaa niukasti mutta harmonisesti.
Julkaistu 27.11.2020
Avotakka

Viljan ja Kasperin 1960-luvun kaksio oli aluksi valkoharmaa, mutta jotain tuntui puuttuvan. Kun Vilja keksi maalata seinät lämpimillä murretuilla sävyillä, palaset loksahtivat kohdalleen. Kodin laittaminen on Viljalle harrastus, jossa hän pyrkii täydelliseen harmoniaan.

Keramiikkaesineissä on samaa käsityön tuntua kuin isossa ruukussa sängyn vierellä.

5 oivallusta: näin makuuhuoneesta saa kauniin seesteisen

1. Karsiminen kannattaa, erityisesti makuuhuoneessa. Kun tavaraa on vähän, tunnelma on levollinen ja rauhoittuminen helpompaa. Vilja ja Kasper panostavat mielellään laatuun. Myös aidot materiaalit ovat heille tärkeitä, sillä ne tuovat sisustukseen lämpöä.

2. Makuuhuoneen seinien sävy ehti vaihtua kolmesti parin vuoden aikana, ennen kuin nykyinen trendikäs, pehmeä toffeenruskea sävy löytyi. Maalaaminen on nopea tapa muuttaa koko huoneen tunnelmaa. Viljan mielestä se ei edes ole remontointia vaan sisustamista.

1950-luvun lipasto on ostettu käytettynä. Vilja maalasi sen lämpimän vaaleanharmaaksi.

3. Sävyt tuovat lämpöä ja tunnelmaa, ja värillisiä seiniä vasten kalusteet ja esineet nousevat paremmin esille. Viljan ja Kasperin kodissa valaistus on suunniteltu niin, että lämpimät sävyt näyttävät hyviltä myös keinovalossa.

4. Vilja ja Kasperi nukkuvat futonsängyllä. Jämäkkä, luonnonmateriaaleista valmistettu patja antaa selälle luonnollista tukea. Tyyliin sopivat etenkin rouheat pellavalakanat ja rento petaustyyli.

Seinien sävy on Tikkurilan lämpimänruskea V396 Toffee. Sille tuo kontrastia tumma Linumin Paolo-samettiverho. Pariskunnan sänky on matala futon. Suuri ruukku on By Piasin ja valaisin Ikean Sinnerlig.

5. Makuuhuoneessa ei näy vaateröykkiöitä, mikä luo rauhallisen yleisilmeen. Vaatesäilytys on järjestetty vaatehuoneeseen, joka on muusta huoneesta poiketen tapetoitu eksoottisella kuosilla. Tila on viimeistelty kauniisti.

Vaatehuoneeseen tuo ylellistä tunnelmaa Cole &Sonin Ardmoremalliston Savutitapetti. Patteri, katto ja vesiputket on maalattu samalla sävyllä.
Kommentoi »