Muovipusseista punottu kori
Tee itse
Muovipusseista punottu kori
Korien punominen on koukuttavaa puuhaa. Niitä voi tehdä vaikka kotiin kertyneistä muovipusseista.
21.12.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Erivärisillä pusseilla saa korien pintaan kuvioita ja raitoja. Väreistä riippuu, tuleeko korista yksinkertaisen tyylikäs vai räsymaton kirjava.

Tarvikkeet:

  • noin 5 mm paksua narua
  • muovikasseja
  • sakset
  • suuri parsinneula.

Ohjeet muovipusseista punotun korin tekoon

1. Tarvitset narua, joka on halkaisijaltaan muutaman millin. Narun määrä riippuu korin koosta. 18 x 7 -senttiseen koriin kului noin 12–13 metriä narua. Normaaleja kaupan ostoskasseja tarvitaan muutamia.

2. Tasoita muovikassi tasaiselle alustalle. Leikkaa pois pohja ja yläosan sangat. Levitä kassi.

3. Leikkaa muovikassista 2–3 cm:n suikaleita vaakasuoraan. Suikaleet ovat tässä vaiheessa ympyrän mallisia. Leikkaa ne toisesta saumasta auki.

4. Pujota muovikassin suikale parsinneulaan. Suikaleen on hyvä olla pituussuunnassa kaksin kerroin taitettuna. Kieputa suikaletta muutama sentti narun ympäri.

5. Ala kiertää narua ympyrälle itsensä ympäri siten, että kiepautat muovikassin suikaleen aina sisemmän kerroksen ympäri. Korin koosta ja halutusta jämäkkyydestä riippuu, kuinka usein näin tarvitsee tehdä. Pienempään ja jämäkämpään koriin kiepautettiin kahden kierroksen välein, suurempaan kolmen kierroksen välein.

6. Jatka, kunnes pohja on riittävän suuri.

7. Kun pohja on sopivan kokoinen, käännä työ ja ala kieputtaa narua ulommaisen kehän päälle. Voit tehdä koriin raitoja erivärisistä pusseista tai antaa muovikassien kuvioiden määrätä ulkoasun sattumanvaraisesti.

8. Kun kori on tarpeeksi korkea, katkaise naru ja kieputa sen päälle vielä monta kerrosta muovisuikaletta. Päättele työ pujottelemalla suikaleen pää muutama kerros alaspäin ja piilota se aikaisemmin kieputetun suikaleen sisään.

Lisätietoja:

1 kommentti