Rouheaa, kierrätettyä vai viimeisen päälle uutta? Nämä 13 mökkikeittiötä lumoavat tunnelmallaan – valitse oma suosikkisi!
Sisustus
Rouheaa, kierrätettyä vai viimeisen päälle uutta? Nämä 13 mökkikeittiötä lumoavat tunnelmallaan – valitse oma suosikkisi!
Mökkikeittiö on rennon kokkauksen tyyssija. Monet mökkikeittiöt ovat omaleimaisia ja värikkäitä, mutta makuja ja tyylejä on yhtä paljon kuin erilaisia mökkejä.
Julkaistu 22.3.2019
Meidän Mökki

Raakalautakeittiö Mäntyharjulla

Tässä keittiössä on paljon raakalautaa, jota on saatu eurolavoja purkamalla. Materiaalivalinnan ansiosta remonttikustannukset ovat pysyneet hyvin maltillisina. Alakaapit ovat vanhat ja käytetyt, mutta ne on kuultomaalattu uudistuksen yhteydessä mustiksi. Musta allas tukee ratkaisua johdonmukaisesti. Yläkaapit ja ulko-oven vieressä olevat vaatekomerot on koottu raakalaudasta, joka on hiottu ja sen jälkeen maalattu.

Moderni tupa Rautalammilla

Perinteiseen hirsirakennukseen tehty keittiö voi hyvin olla moderni, suoralinjainen ja eleetön. Valkoinen väritys erottaa selvästi uuden ja vanhan rajan ja muodostaa tyylikkään kontrastin levytysten takaa paljastettujen tummuneiden hirsipintojen kanssa. Kapea työtaso lisää keittiösopen käytettävyyttä. Viereen on muurattu uusi lämpöä varaava takka.

Kesämajassa Kirkkonummella

Pieni keittiönurkkaus ja ruokailutila sijaitsevat parven alla pelkästään kesäisin käytössä olevan pienen majan alakerrassa. Ainoastaan Ikean kaapit sekä ruokapöydän tuolit ovat uudet, kaikki muu on kierrätettyä. Liesi ja uuni toimivat kaasulla.

Hellanpieli Isossakyrössä

Vanhan rakennuksen puuhellaa käytetään enää harvoin. Se on kuitenkin alkuperäinen osa taloa ja pelkästään siksi säilyttämisen arvoinen. Hellan päälle asennetun, mittojen mukaan tehdyn puulevyn ansiosta keittiöön on saatu enemmän laskutilaa.

Näköalan ehdoilla Helsingissä

Mökki on niin pieni, että kaikki toiminnot ovat samassa tilassa. Uudet tammipuiset kaapinovet tuovat pehmeyttä ja kiiltävä työtaso sekä virtaviivaiset vetimet modernia ilmettä. Koko seinän levyisistä ikkunoista on mukava seurailla, mitä pihalla tapahtuu. Tiskipöytä ei mahdu sisälle, joten sen paikka on nurkan takana ulkona.

Materiaalit kohtaavat Halsualla

Laadukas ja huoliteltu vaikutelma syntyy, kun valitaan mahdollisimman hyvin toisiinsa sopivat pintamateriaalit. Seinän raakalauta antaa keittiölle rennon tunnelman, ja vastaavasti kivitaso saa tilan näyttämään pelkistetyn asialliselta. Avohyllyjen koristeelliset tukiraudat tuovat kokonaisuuteen yllättävän, rustiikin lisän.

Uutta vanhaan malliin Mäntässä

Keittiökalusteet noudattavat talon olemusta mutta ovat uudet ja siksi varmasti kestävät ja käytännölliset. Pinnat ovat vaaleat, jotta pieni tila näyttää todellista suuremmalta. Ikkunan kohta on hyödynnetty mittojen mukaan tehdyn säilytyspenkin avulla.

Ruokakomero Ylöjärvellä

Vanhan torpan keittiönurkkaus koostuu liedestä, pienestä työtasosta ja erityisen näyttävästä, jälkikäteen rakennetusta ruokakomerosta. Tuvan nurkassa sijaitsevaan komeroon mahtuvat kaikki työvälineet ja astiat sekä elintarvikkeet, jotka eivät vaadi kylmätilaa. Avohyllyille jää monta paikkaa sijoittaa mökin tunnelmaan sopivia vanhoja käyttöesineitä. Pieni sähköliesi on piilotettu osin kangasverhon taakse.

Piilon vieressä Luodossa

Takan muurin ja ulkoseinän väliin jää hyvin kompakti ja silti monikäyttöinen ruoanlaittopiste. Syvennyksestä ei ole tehty raskasta isoilla kaapeilla, ja avohyllyjenkin tavarat on rajattu tärkeimpiin tai kauneimpiin. Alakaapit ja kaasuhella ovat kierrätettyjä.

Valoa ja väri-iloa Mustasaaressa

Vanhaa taloa on aikaisempien remonttien yhteydessä nykyaikaistettu liikaa. Uudet omistajat ovat palauttaneet tunnelmaa lähemmäs alkuperäistä, ja siksi keittiön kaapistot on korvattu kokonaisuudella, jossa ajattomuus yhdistyy raikkaaseen retrohenkeen. Seinien kaakelointi auttaa arjessa, kun pinnat on helppo puhdistaa ruoanlaiton jälkeen. Tummat saumat antavat jännitettä peruslaatoista muodostetulle välitilalle.

Paljon pienessä tilassa Vuolenkoskella

Keittiö on uusittu kokonaan vanhan mökin remontissa. Tila on kapea, joten entiset yläkaapit on korvattu avohyllyillä ja alakaappien tilalle on pingotettu värikäs verhokangas. Ratkaisu antaa keittiölle yllättävää näyttävyyttä, ja verho on helppo vaihtaa uuteen, jos sattuisi kyllästymään kuosiin. Keittiöpisteen yläpuolelle jää nukkumaparvi, jonne kavutaan alas laskettavia tikkaita pitkin.

Retrohenkeen Porlammilla

1950-luvun alun rintamamiestalossa mökkeilevän perheen mielestä taloon sopivat parhaiten rakentamisajan kalusteet ja sävyt. Remontissa 70-luvun ruskea laminaattikaapisto on poistettu ja keittiöön on asennettu vesijohto. Oikeanlainen kaapisto on nettikirppikseltä, ja sen ovet on maalattu uudelleen haalealla mintunvihreällä. Puuttuneiden vetimien tilalle on ostettu vastaavat Porvoon vanhasta rautakaupasta.

Kierrätysihme vesibussissa

Vesibussikäytössä olleeseen alukseen tehty mökkikeittiö on koottu yksittäisistä, yhteen sopivista osista. Tiskipöytä on ystävien remontista pelastettu, ja lähes uudenveroinen kaasuhella on löytynyt satamasta hylättynä. Kaapisto on itse nikkaroitu. Raikkaat värit viimeistelevät huolettoman ja kesäisen tunnelman.

7 kommenttia