Moderni ja skandinaavinen Tanhualan talo hehkuu valoa – ajattomat keittiökalusteet ovat piste iin päällä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Topi-Keittiöt
Moderni ja skandinaavinen Tanhualan talo hehkuu valoa – ajattomat keittiökalusteet ovat piste iin päällä
Anu ja Juha Tanhuala rakensivat kodin maalaismaisemaan, mutta kuitenkin vain kivenheiton päähän Haapajärven keskustasta. Koti on tyyliltään ajaton, moderni ja skandinaavinen. Kodin keskipisteenä ovat hillityt keittiökalusteet, jotka korostavat eleetöntä muotokieltä.
Julkaistu: 19.6.2018

Omakotitalon pihalta ja terassilta avautuu komea pohjoispohjalainen järvimaisema. Olemme Anu ja Juha Tanhualan lämminhenkisessä kodissa Haapajärvellä, aivan ensimmäisessä talossa joka nousi Savimäenpuhdon upouudelle asuinalueelle. Ympärillä on maalaismaisemaa, mutta kaupungin keskustaan kuluu kuitenkin vain pieni hetki.

Viime maaliskuussa valmistunut talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle.

– Asumme täällä pääasiassa kahdestaan, Kokkolassa opiskeleva tytär käy viikonloppuisin ja lomilla, Tanhualat kertovat.

Uutta kotia kierrellessä huomaa, kuinka tarkkaan harkittuja sen kalustus ja sisustuksen yksityiskohdat ovat. Topi-Keittiöiden kädenjälki näkyy lähes kaikissa kodin tiloissa.

Kodinhoitohuoneessa on Aitta-ovimalli, pystykuvioinen melamiiniovi (16 mm) ja kalusteissa on valkoinen runko. Väri on AT53 loft mänty, vedin nro 79 ja tasot ja välitila valkoisia.

– Meillä on Topi-Keittiöiden kalusteita keittiön lisäksi kodinhoitohuoneessa, makuuhuoneessa, wc:ssä ja eteisessä, Anu kertoo.

Keittiökalusteet haluttiin luotettavalta tekijältä

Topi-Keittiöt oli Juhalle ja Anulle itsestään selvä valinta kiintokalusteiden toimittajaksi.

– Yritys oli meille jo entuudestaan tuttu, koska aikaisemmassakin kodissamme oli myös Topin kalusteet. Mieheni on kotoisin Kalajoelta, joten sieltäkin kautta tunnemme Topin tarinan ja tuotteet.

Keittiön ovimalli on Kosketus listavetimellä. Ovi on suorareunainen mdf-ovi (16 mm).

Valintaa helpotti myös Topin kumppanuus Designtalon kanssa.

– Valitsimme talotehtaalta muuttovalmiin toimituksen Topin kalusteilla. Emme tehneet oikeastaan mitään itse, vaan ammattimiehet hoitivat rakentamisen alusta avaimien luovutukseen, pari kertoo.

Kalustemallien ja sävyjen valinta oli helppoa. Vaikka Topin valikoima on laaja, löysi pariskunta sieltä nopeasti suosikkinsa. Anu ja Juha ovat tyytyväisiä kodikkaaseen keittiöönsä, johon he ovat valinneet mattamaalatut Kosketus-ovet ja -laatikostot.

Keittiön persoonallinen yksityiskohta on vanha sukukuva. Ovien väri on puhdas valkoinen, tasot ovat mallia TL R915.

Kodinhoitohuoneessa ja makuuhuoneessa on puolestaan vaaleat Aitta-ovet ja eteisessä isot peililiukuovelliset komerot, jotka tuovat avaruutta pienehköön eteiseen.

– Ovissa ja laatikostoissa olevat hidasteet olemme kokeneet todella hyödyllisiksi, Anu mainitsee.

Omat ideat suunnittelijan avulla todeksi

– Suunnittelimme kalusteita yhdessä Topin suunnittelijan kanssa. Minulla oli vahva näkemys siitä, mitä haluan. Jotakin modernia ja yksinkertaista, ei mitään kruusattua ja krumeluuria, Anu kertoo.

– Väreiksi halusimme vaaleaa ja kontrastiksi tummat pöytäpinnat. Myös helppohoitoisuus vaikutti valintaan.

Vetolaatikostot ovat käteviä käytössä, niistä astiat on helppo ottaa esille.

Anu tunnustaa olevansa astiafriikki.

– Kun astioita alkaa olla aika paljon, niin vetolaatikot tuntuivat mukavilta ja käytännöllisiltä. Niihin mahtuu paljon ja niistä on helppo ottaa harvemminkin käytössä olevat astiat esille.

Keittiön kodinkoneista uuni oli kokkaamista rakastavalle pariskunnalla se tärkein. Anu ja Jani ovat valintaansa enemmän kuin tyytyväisiä, sillä uunissa on pyrolyysi- eli niin sanottu itsepuhdistustoiminto. Myös kodinkoneet sai näppärästi Topin kautta, sekä muut oheistuotteet, kuten hanat ja altaat.

Keittiön allas on Franken Sirius SID610 Black. Tummat tasot tuovat mukavaa kontrastia tilaan. Välitila on Topin mallistosta VTLAS HYV001.

– Keittiön, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja eteisen kalusteiden osalta käytimme Topin ammattisuunnittelijaa. Koko rakennusprojekti sujui joustavasti ja toiveitamme kuunnellen. Viime hetken muutoksiakin tehtiin erittäin onnistuneesti, Tanhualat kiittelevät.

Kodinhoitohuoneessa Aitta-ovimalli tuo lämpöä tilaan.

Topin palvelukokonaisuus pitää sisällään niin suunnittelun kuin asennuksen. Remonttikohteissa myös vanhojen kalusteiden purkamisen voi tilata Topilta.

Pesutorni on keskeisellä paikalla kodinhoitohuoneessa, ja se tuo tilaan toimivuutta.

Kalusteet luovat kauniin ja ehjän kokonaisuuden

Vaalea ja ajaton – nämä kaksi sanaa nousevat mieleen tässä uutuuttaan hohtavassa kodissa. Mielenkiintoiset sisustuselementit kiinnittävät huomion, kuten kristalli keittiön valaisimissa ja vanhasta valokuvasta teetetty taulu keittiön seinällä.

– Taulussa on palanen suvun historiaa, Tanhualat kertovat.

– Olemme monesti keskustelleet asiasta ja todenneet, että mitään ei lähdettäisi muuttamaan, jos nyt alkaisimme rakentaa. Parasta on kokonaisuus – tontista ja maisemasta sisustuksen pieniin yksityiskohtiin. Tunnelma on lämmin ja kodikas, juuri meidän tarpeisiin sopiva.

Keittiön liesituuletin jatkaa eleetöntä linjaa. Malli on valkoinen Savo I-78.

Kommentoi »