Miten piristää kotia kevääksi ilman kallista remonttia? Sisustussuunnittelija antaa 5 vinkkiä
Sisustus
Miten piristää kotia kevääksi ilman kallista remonttia? Sisustussuunnittelija antaa 5 vinkkiä
Sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo, miten verhot kannattaa ripustaa ja mitä metsästää kirpputoreilta kevätkotiin – ja että pahvista tehty valaisin voi olla upea!

"Millä piristää nuhjuiselta tuntuvaa kotia kevääksi edullisesti? Remonttia en halua tehdä", kysyi Meillä kotonan lukija, kun etsimme aiheita juttusarjaamme Kysy sisustussuunnittelijalta.

Millä sinä toisit virkeyttä ja ryhtiä keväiseen kotiin, sisustussuunnittelija Maru Hautala?

1. Tunnelmoi tekstiileillä

Huolitelluilla verhoilla ja tekstiileillä saa muutettua hurjasti koko kodin ilmettä. Kiinnitä verhokisko kattoon ja poimuta verhot kauniisti. Saat kotiin hotellimaisen huolitellun tunnelman, ja kattoon nostettu kisko luo vaikutelman korkeammasta huoneesta. Verhot toimivat myös tilanjakajina ja muhkeat tekstiilit akustoivat kaikuvia tiloja.

Muotiin ovat tulossa rytinällä myös 90-luvulla suosiossa olleet valoverhot. Paneelimaisesti niitä ei kannata ikkunalle sijoittaa, vaan runsaasti poimuttaen ja mahdollisimman leveästi.

Verhot Pagunette.

2. Raikasta tapetilla

Tapetoi ruokailutilan päätyseinä tai ankea eteinen pirteällä tapetilla. Kuvioiduilla tapeteilla saat helposti ja edullisesti muutettua pienten tilojen ilmeen raikkaammaksi. Kokeile rohkeasti kukkia ja kasviaiheisia tapetteja.

Kukkatapetti Ellokselta. Wendy-tapettia saa myös sinisenä.

3. Virkistä viherkasveilla – isoilla tai pikkuruisilla

Banaanipuu paimiolaisessa kodissa.

Viherkasvit ovat tänä keväänä sisustajien must hankintoja. Isot viherkasvit kuten banaanipuut ja viikunat ovat pikkuruisten kaktusten ohella tämän kevään trendikasveja. Panosta ruukkuihin ja lisää umpiruukkuihin kevytsoraa pohjalle, jotta arvokkaiden kasvien juuret eivät mädänny liiassa vedessä.

Ruukuissa ajankohtaisin materiaali on keramiikka, ja ruukun pinnassa saa näkyä käsityön jälki. Pastellisen pehmeät sävyt sekä vaalea beige ja savi ovat muodikkaita juuri nyt. Näppärin valmistaa saviruukut itse.

4. Säväytä valaisimilla

Valaisimet AndBros.

Valitse kotiin valaisin, joka kiinnittää katseet. Vaaleaa kotia on helppo piristää värikkäällä valaisimella. Kotimaisen AndBrosin pahvivalaisimien hinta ei päätä huimaa, ja niillä saa ihanasti näyttävyyttä kodin tiloihin – esimerkiksi lastenhuoneeseen tai vaikkapa ruokapöydän päälle.

5. Persoonallisuutta kirpputorilöydöillä

Täydelliset kirpputori- ja kierrätyslöydöt vaativat toisinaan pitkäjänteistä etsintää ja sinnikkyyttä. Voin kuitenkin luvata, että lopputulos palkitsee ja edullinen löytö tuntuu erityisen hyvältä silloin, kun sen eteen on nähnyt vaivaa.

Paikkakunnan omat kierrätyskeskukset ja kirpputorit ovat hyviä aarreaittoja, mutta kannattaa tutustua myös verkkokauppojen tarjontaan. Esimerkiksi Unik Uleåborg ja Fasetti toimittavat tuotteet ympäri Suomen.

Muutamalla kierrätyslöydöllä uudistaa kodin ilmettä kummasti ja tuo kotiin ripauksen persoonallisuutta. Etsi kirpputoreilta erityisesti astioita ja keramiikkaa. Rustiikkisilla esineillä muuttaa keittiön avohyllyjen ilmettä ja kattausta pikkurahalla. Bongaile myös perinneryijyjä ja rottinkikalusteita. Aidot materiaalit ja maanläheiset sävyt ovat tämän kevään ja kesän ehdottomia hittejä!

2 kommenttia