Avotakka

Astioita, leluja tai mausteita – voi juku, miten kivalta String Pocket -hylly näyttääkään kodin eri huoneissa!

Astioita, leluja tai mausteita – voi juku, miten kivalta String Pocket -hylly näyttääkään kodin eri huoneissa!
Muotoilija Nils Strinningin suunnittelema String-hyllysarja tuli markkinoille vuonna 1949. Etenkin pienestä Pocket-hyllystä on tullut monen kodin suosikkikaluste. Poimi parhaat ideat!
Julkaistu 29.4.2019

1. Tehokkaasti tummaa seinää vasten

Tämän kodin tammen värinen String Pocket -hylly nousee hyvin esiin tummansinisellä seinällä. Hyllyssä on persoonallinen kokoelma matkamuistoja New Yorkista ja Tukholmasta sekä vintageliikeistä.

Hyllyn taustaseinä on maalattu Tikkurilan maalisävyllä N491.

2. Välitilan maustehylly

Keittiön välitilaan kiinnitetty hylly toimii kätevästi keittiön maustehyllynä. Hylly on ruuanlaittajan kannalta hyvällä korkeudella, sillä vanhoissa posliinpurkeissa olevat mausteet ovat käden ulottuvilla. Tiililadottu välitila harmaine saumauksineen on sopivan graafinen tausta mustalle hyllylle.

Yhtenäistä purkkirivistöä rikkovat Muumipurkki ja humoristinen puufiguuri.

3. Astioiden säilytyspaikka

Kaupunkikodin keittiön yläkaapit on korvattu eri kokoisilla String-hyllyillä, jotka on kiinnitetty seinään eri tasoille. Jos hyllyt olisivat yhtenäisessä rivissä, kokonaisuus olisi monotonisempi kuin nyt. Hyllyissä säilytetään mustia ja valkoisia astioita, jotka eivät ehdi pölyyntyä jokapäiväisessä käytössä.

Hyllyjä valaisee Jielden seinävalaisin.

4. Lempiesineet esillä

String-hylly on mitä mainioin paikka laittaa esille omia lempiesineitä. Maljakot ja sirot kynttilänjalat korostuvat hyvin mustassa hyllyssä, joka on toimiva pari mustaraamisille ikkunoille.

Sohvan päätyseinällä oleva hylly kerää katseen tilassa, jossa ei ole tauluja.

5. Makuuhuoneen käsikirjasto

Pocket-hylly on käytännöllinen makuhuoneessa. Siihen voi kerätä kirjoja, joita aikoo lukea ennen nukahtamista. Sängyn ja hyllyn väliin on jätetty niin paljon tilaa, ettei siihen kolauta päätä.

String Pocket -hylly (60 x 15 x 50) tammiviilutetuilla hyllyillä maksaa 149 € samoin kuin yksiväriset maalatut hyllyt.

6. Suloinen leluhylly

Pocket-hylly sopii hyvin myös lastenhuoneeseen pikkulelujen säilytykseen. Tässä lastenhuoneessa sen alla on 1920-luvun näyttävä art deco -hylly. Seinän alaosa on maalattu samalla sävyllä kuin vintagehyllyn alimmainen hylly.

Seinän alaosassa on Teknoksen maalisävy T1064.

7. Valkoista valkoisella

Tässä keittiössä hylly on sijoitettu välitilan yläpuolelle. Valkoinen hylly valkoisella seinällä näyttää helposti kliiniseltä, mutta klassisilla kaakeleilla laatoitettu välitila korostaa kivasti valkoista hyllyä.

Tässä hyllyssä pidetään kahvi- ja teepurkkeja sekä keittokirjoja.

8. Radiot ja tarjottimet esillä

Eteisen vieressä sijaitsevassa keittiössä on yhdistetty luovasti koulun vanha opetustaulu ja Pocket-hylly. Siinä säilytetään keittiöradiota, tarjottimia sekä keittokirjoja.

Klassikkohylly on hyvä paikka pienelle kukkakimpulle.

9. Samaa vuosikymmentä

Moderni String-hylly sopii luontevasti 1950-luvun keittiönkaapin viereen, sillä se on saman aikakauden tuote. Kahden erityylisen hyllyn yhdistelmä tekee keittiöstä persoonallisen tilan. Tämän kodin Pocket-hyllyssä pidetään maustepurkkeja.

Hyllykokonaisuus toimii, kun erilaiset hyllyt sijoitetaan hieman eri tasolle.
1 kommentti