Saumaton kokonaisuus! Lapsiperheen minimalistinen kylpyhuone toteutettiin mikrosementillä ja luonnonväreillä
Rakenna ja remontoi
Saumaton kokonaisuus! Lapsiperheen minimalistinen kylpyhuone toteutettiin mikrosementillä ja luonnonväreillä
Lapsiperheen toiveissa oli selkeä ja helppohoitoinen kylpyhuone. Suunnittelija Minna Jones valitsi tilaan mikrosementtipinnat, joita vasten puunsävyiset ja mustat yksityiskohdat korostuvat.
29.4.2021
 |
Avotakka

Suuret laatat eli mahdollisimman vähän laastisaumoja – se oli asiakkaani alustava toive tähän kymmenen neliön kylpyhuoneeseen. Tulin mukaan helsinkiläisen lapsiperheen projektiin kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun työt kylpyhuoneessa olivat jo alkaneet ja lattiakaadot oli ehditty tehdä. Heti alkuun jouduin toteamaan, ettei asiakkaalleni tärkeää isoa lattialaattaa voitu toteuttaa. Pohdinnan jälkeen päädyimme ehdottamaani mikrosementtiin.

Helmi-sävyiset seinä- ja lattiapinnat toteutti Designbetoni. Mikrosementti tehdään aina vesieristetyille pinnoille. Se valetaan ohuina kerroksina, joiden annetaan kuivua, hiotaan ja sitten toistetaan. Tasaiseksi hiottu valmis pinta käsitellään vielä suojalakalla. Mustat hanat ja suihku ovat Tapwellin, samoin pyyhekoukut ja wc-paperitelineet.

Suunnittelussa kiinnitettiin huomiota säilytykseen ja sen toimivuuteen. Pesukoneet integroitiin kaapin sisälle. Kylpyhuoneen allaskaapin viereen jäi pieni syvennys, joka hyödynnettiin rakentamalla siihen korkea kaappi pyyhkeille. Mustat pyyhekoukut ovat Tapwellin.

Viisi poimintaa kylpyhuoneen toteutuksesta

1. Kylpyhuoneen lattiassa ja seinässä on Designbetonin toteuttama helppohoitoinen mikrosementtipinnoitus. Seinän ja lattian sävy Helmi on kauttaaltaan sama, vaikka se näyttää muuttuvan valon ja varjojen mukaan.

2. Koska halusimme minimalistisen, selkeän linjan, pienetkin yksityiskohdat korostuvat. Allaskaappi asennettiin leijuvasti. Se helpottaa siivousta mutta tuo myös ilmavuutta tilaan.

3. Saarniviilukalusteet teetettiin puusepällä piirustusteni mukaan. Myös peili teetettiin mittatilaustyönä. Koska kaikki muutkin detaljit ovat mustia, valittiin mustat vetimet myös kaappeihin. Musta tuo kontrastia vaaleille pinnoille.

4. Kylpyhuoneen suurin luksus on tila. Alun perin ammeen paikalle oli suunniteltu pientä saunaa. Sitä asukkaat eivät kuitenkaan halunneet, joten tilaa jäi sopivasti vähän yli.

5. Aluksi harkinnassa olivat valkoiset kalusteet. Aloin epäillä, että lopputulos olisi vähän liian kliininen, joten ehdotin saarniviilua. Puu tuo juuri sopivasti lämpöä mikrosementtipinnoille.

Saarniviilu tuo lämpöä mikrosementtipinnoille.

Lasten kylpyleikkien vahtimista varten hankittu jakkara on Made by Choicen. Musta rättipatteri on kotimaisen Rej Designin valikoimasta.
Tyylikäs, mustilla säädettävilla jaloilla seisova amme on Westerbergsin Vik.
Kylpyhuoneen yksityiskohdat on suunniteltu huolellisesti. Saarniviiluinen allaskaappi on teetetty puusepällä. Allastaso on 12 milliä paksua Coriania ja siihen on integroitu saumattomasti samaa materiaalia oleva lavuaari. Sävy on Glacier White.

Kommentoi »