Millainen ruokapöytä pieneen tilaan? Näillä vinkeillä löydät Sen Oikean!
Sisustus
Millainen ruokapöytä pieneen tilaan? Näillä vinkeillä löydät Sen Oikean!
Tässä 7 konkreettista neuvoa ja 4 esimerkkiä, joilla löydät sopivan ruokapöydän pieneen ruokailutilaan.
Julkaistu 16.10.2017
Meillä kotona

1. Pienin on paras!

Valitse mahdollisimman pieni pöytä. Pöytä, joka juuri ja juuri mahtuu huoneeseen, on liian suuri. Kokonaisuus näyttää silloin ahdatulta. Mitoita pöytä tavalliselle arkiaterialle osallistujille. 50-vuotispäivien väenpaljoutta ei kannata ennakoida tässä kohtaa.

2. Tingi leveydestä

Kapeaan pöytään mahtuu yhtä monta istujaa kuin leveäänkin. Kattiloille ja lepäkoreille voi tulla ahdasta, mutta ruuat voi hakea apupöydältä, liedeltä tai tiskipöydältä.

3. Jatka ja klaffaa

Jos järjestät usein juhlia, valitse jatkopaloilla varustettu pöytä tai päistään taittuva klaffipöytä. Voit myös jatkaa tavallista pöytää pikkupöydällä tai tarjoiluvaunulla.

Järjestätkö silloin tällöin juhlia? Jatkettava Moona-pöytä saa tarvittaessa 40 cm lisää pituutta, 90 x 140 + 40 x 73 cm, 389 €, Vivano.fi.
Klaffipöydästä saa nopeasti lisää tilaa. Kätevää vaikka leipoessa! Massiivitamminen Frida-klaffipöytä, 80 + 45 cm x 80 x 74 cm, 499 €, Asko.

4. Suosi siroja linjoja

Hoikat jalat ja ohut kansi luovat keveyden vaikutelmaa ja häivyttävät ahtauden tuntua. Tämä periaate kannattaa ulottaa myös astioihin: vatimaisen suuret lautaset saavat pöydän näyttämään pikkuruiselta.

5. Mitä vähemmän jalkoja sen parempi

Pöydän jalan kohdalla ei voi istua eikä siinä pitää tuoliakaan, joten ne luovat hukkatilaa. Tilankäytöllisesti tehokkaimpia ovat yksijalkaiset pöydät.

6. Pyöreä pöytä on tilaihme

Pyöreässä pöydässä kulmat eivät vie tilaa istujilta tai töki ohikulkijoita mahaan. Lisäksi kaikki näkevät toisensa ja antimet ovat jokaisen käden ulottuvilla.

Pyöreä yksijalkainen pöytä hyödyntää tilan tehokkaimmin. Ibiza-pöytä, leveys 110 cm, korkeus 74 cm, 209 €, Turunkaluste.

7. Huomioi tuolitkin

Ruokapöytä ja sen tuolit ovat kokonaisuus. Vähän tilaa vievä pöytä tarvitsee tuekseen vähään tilaa vievät tuolit. Unohda käsinojat ja massiiviset muodot. Pinoutuvat tai kasaan taittuvat istuimet ovat kätevimmät, jos ruokailuryhmä on kulkuväylällä tai ruokailijoiden määrä vaihtelee paljon.

Hae apua parvekkeelta! Parvekepöydät on suunniteltu pieniin tiloihin. Kokoontaittuva Hillerstorp Krögaden -pöytä, 70 x 120 x 72 cm, 200 €, Taloon.com.
Kommentoi »