Villasukkakirjailija Merja Ojanperän ja kumppaneiden talvinen uutuusmalli hurmaa: We love winter! -sukissa seikkailevat lumiukot ja pingviinit
Tee itse
Villasukkakirjailija Merja Ojanperän ja kumppaneiden talvinen uutuusmalli hurmaa: We love winter! -sukissa seikkailevat lumiukot ja pingviinit
Polveen asti ylettyvät, talviaiheiset kirjoneulesukat ovat Merja Ojanperän ja kumppaneiden uutuusmalli. Nappaa tästä neuleohje ja tulostettavat kuviokaaviot ja innostu neulomaan!
29.8.2019
 |
Meillä kotona

We love winter! -kirjoneulesukat

Suunnittelu: Merja Ojanperä, Monica Lindroos, Anna Mäkilä, Sari Riutta, Katja Söderström ja Ria Valjanen

Ohje: Merja Ojanperä

Koko: noin 38/39.

Tarvikkeet:

  • Novita 7 Veljestä, Kaupunkilanka Kivijalka tai vastaavaa lankaa (75 % villaa, 25 % polyamidia, 100 g = 200 m). Malli sopii hyvin myös jämälangoille, pohjaväriä kuluu noin 140 g
  • sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan.

Tiheys: 28 s ja 39 krs kirjoneuletta = 10 x 10 cm

Lyhenteet:

ssk: Nosta 2 silmukkaa oikein neulomatta yksitellen oikealle puikolle. Palauta silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoista oikein yhteen..

o: oikein

n: nurin

krs/krs:ta: kerros/kerrosta

s/s:t: silmukka/silmukat

np: nurja puoli

op: oikea puoli

We love winter! -kirjoneulesukat – ohje:

1. Luo pohjavärillä 64 s sukkapuikoille ja jaa s:t 16-16-16-16 s. Krs vaihtuu IV ja I puikon välissä, keskellä takana. Aloita joustin kaavion A mukaisesti. Neulo kaikki kaavion krs:t. Neulo 1 krs oikein ja lisää sen aikana 2 s tasaisin välein joka puikolle..

Kaavio A. Löydät kaikki kaaviot myös jutun lopusta tulostettavina pdf-tiedostoina.

2. Siirry sitten kaavioon B. Kun olet neulonut kaikki kaavion B krs:t, työssä on jäljellä 14-13-13-14 s. Tasaa silmukat uudelleen kaavioon merkityssä kohdassa.

Kaavio B.

3. Kantalappu neulotaan pohjavärillä, mallisukassa se on valkoinen. Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t oikein IV puikolle = 28 s.

Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ.

Vahvistettu neule:

1. krs (np): Nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ.

2. krs (op): * Nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*. Toista *–* krs loppuun. Käännä työ.

Toista kerroksia 1–2 yhteensä 26 krs.

4. Neulo vielä nurjan puolen krs ja aloita kantapohjan kavennukset:

Neulo oikeasta reunasta oikein, kunnes jäljellä on 13 silmukkaa, neulo 2 takareunasta oikein yhteen tai ssk, 1 o ja käännä työ. (jää 10 sivusilmukkaa)

Nosta 1. s neulomatta, neulo nurin, kunnes jäljellä on 13 s, neulo 2 nurin yhteen, 1 nurin ja käännä työ. (jää 10 sivusilmukkaa)

Nosta 1. s neulomatta, neulo oikein, kunnes jäljellä on toisessa reunassa 11 s, neulo 2 takareunasta oikein yhteen, tai ssk, 1 oikein ja käännä työ. (8 sivusilmukkaa)

Nosta 1. s neulomatta, neulo nurin, kunnes jäljellä on toisessa reunassa 11 s, neulo 2 nurin yhteen, 1 nurin ja käännä työ. (8 sivusilmukkaa)

Nosta 1. s neulomatta, neulo oikein, kunnes jäljellä on toisessa reunassa 9 s, neulo 2 takareunasta oikein yhteen, tai ssk, 1 oikein ja käännä työ. (6 sivusilmukkaa)

Jatka samaan tapaan, kunnes sivusilmukat loppuvat ja jäljellä ovat keskimmäiset 16 s = kantapohja.

5. Neulo vapaalle puikolle työn oikeasta reunasta oikein 8 s (= IV puikko), lanka on nyt keskellä kantapäätä. Poimi silmukat ja neulo kiilakavennukset kaavion C 1. krs:n mukaisesti. Katkaise molemmat värit, kun olet neulonut kaavion C 20. krs:n.

Kaavio C.

6. Aloita uudelleen jalkaterän oikeasta reunasta kaavion D mukaan. Krs:n vaihtumiskohta siirtyy nyt tähän. Huomioi, että molempiin sukkiin on omat kaavionsa. Voit myös neuloa sukat samanlaisiksi.

Kaavio D, jalkaterä A.
Kaavio D, jalkaterä B.

7. Kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset pohjavärillä (valkoinen mallisukassa):

1. krs: Neulo I ja III puikolla 1 oikein, ssk, oikein puikon loppuun. Neulo II ja IV puikolla oikein, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 oikein yhteen, 1 oikein.

2. krs: Oikein.

Toista näitä kahta krs:ta, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 8 s. Jatka sitten kavennuksia joka krs:lla (kuten 1. krs), kunnes jäljellä on 2 s puikolla. Katkaise lanka, pujota se loppujen silmukoiden läpi ja kiristä kärki kiinni.

8. Päättele kaikki langanpäät työn nurjalle puolelle. Höyrytä sukat kevyesti kostean liinan läpi.

1 kommentti