Väreittäin järjestetyt vaatteet ja kengät saivat Melinan kodissa paraatipaikan: ”Pidän siitä, että vaatteet ovat esillä”
Värikäs koti
Väreittäin järjestetyt vaatteet ja kengät saivat Melinan kodissa paraatipaikan: ”Pidän siitä, että vaatteet ovat esillä”
Melina ilmaisee itseään väreillä niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Uuden kodin paras paikka on keskeisellä paikalla sijaitseva valtava vaatehuone.
18.10.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Kun Melina Tervomaa ja Janne Tuominen muuttivat Turun keskustasta Kaarinaan, sai Melina kokonaisen huoneen vaatehuoneekseen. Melina järjestää vaatteensa värien mukaan ja nauttii siitä, että kaikille kauniille asusteille on oma paikkansa.

Melina koristelee kodin sisäänkäynnin vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan. Syksyisin oven pieltä koristavat kanervat ja kurpitsat. Vuonna 1993 rakennetussa rivitalossa Kaarinassa oleva asunto on 83-neliöinen kolmio, ja siihen kuuluu myös 20 neliön ullakko.

”Kun syksyllä 2017 tulimme katsomaan tätä kotia, ihastuimme siihen ensisilmäyksellä. Asuimme Turun ydinkeskustassa kaksiossa mutta haaveilimme rivitaloasunnosta ja omasta pihasta. Tämä koti tuntui heti meiltä. Asunto oli maalattu valkoiseksi ja tuntui tyhjältä kankaalta, johon oli helppo lähteä rakentamaan omaa kotia.

Ruokapöytä oli jo vanhassa kodissa. Se on peräisin forssalaisesta nuorten työpajasta. Ruokapöydän tuolit ovat löytyneet Torista. Ar­tekin Kultakello-valaisin on Melinan ensimmäisiä designhankintoja.
Emännänkaappi on Melinan ylpeys, sillä hän tuunasi sen itse. Salosta löytynyt Tori-löytö sai uutta maalia ja uudet nupit. Keltaraidallinen maljakko on Byon-merkkinen.
Eteisen kenkäkaappi on Ikeasta. Se on maalattu samalla Rustan Morning Haze -sävyllä kuin seinät. Melina löysi terrazzokuvioiset nupit H & M Homesta.

Ensimmäisenä maalasimme olohuoneen seinän roosalla. Sen jälkeen meni muutama vuosi ennen kuin makuuhuone sai keltaisen tehosteseinän ja eteiseen löytyi täydellinen vihreän sävy. Olohuoneen sininen seinä maalattiin hiljattain. Äitini vinkkasi, että seinämaalin sekaan voi sotkea elintarvikeväriä. Niin saa aikaan syvemmän sävyn.

”Tykkään tuunata huonekaluja, ja kun saan jonkun idean, olen yleensä viimeistään seuraavana päivänä rautakaupassa hankkimassa materiaaleja.”
Melina Tervomaa
Senkki löytyi vanhoja huonekaluja myyvältä Huonekalutori Hassiselta Turusta. Oranssi pöytävalaisin on Louis Poulsenin Panthella. Stringin seinähyllyssä on kokoelma esineitä. Melina on itse juurruttanut kultaköynnöksen, ja se on ilmiselvästi viihtynyt kodissa hyvin. Olohuoneen roosanvärinen seinä on maalattu Tikkurilan X420 Neito -sävyllä.
Tv-tason Melina teki Pupulandia-blogin ohjeella, ja siitä tuli yksi hänen lempikalusteistaan. Ikean vitriinissä säilytetään viinilaseja, tuikkuja ja kynttilöitä. Peilipöytä on Jotexista.

Elän elämää vahvasti värien kautta, ja suosikkivärini vaihtuvat sekä kausittain että vuodenaikojen mukaan. Kun maalasin olohuoneen seinän sinisellä, minulla oli sininen kausi. Tällä hetkellä pidän erityisesti raikkaasta vihertävän keltaisesta. Värit heijastuvat sisustuksen lisäksi myös pukeutumiseeni. Äitini on ompelija ja on aina tehnyt paljon vaatteita sekä itselleen että minulle ja siskolleni. Viime vuosina olen innostunut väreistä myös vaatetuksessa. Iän myötä olen löytänyt oman tyylini – kuljen omia polkujani enkä kopioi muiden ideoita.

Vaatehuone pysyy siistinä, kun kaikelle on oma paikkansa. Jannella ei ollut mitään sitä vastaan, että kokonainen huone on omistettu Melinan vaatteille ja asusteille.
Portaat vievät vielä keskeneräiselle ullakolle, josta tulee lapsen huone. Portaiden yläpuolella on näyttävä taulukokoelma. Suurin osa julisteista on tilattu Deseniosta. Piirustus on Melinan äidin tekemä potretti tyttärestään.

Kun näimme ensi kertaa huoneen, josta kulkee portaat yläkertaan, tiesin heti, että tilaan tulee vaatehuone. On aikamoista arjen luksusta saada säilyttää vaatteita näin suuressa tilassa. Ripustan vaatteet värien mukaan. Pidän siitä, että vaatteet ovat esillä.

Työpisteen ryijytuoli on Melinan itse tuunaama. Tuoli on Ikean työtuoli, jonka Melina päällysti maton alle laitettavalla liukuesteverkolla. Kankaasta leikatut hapsut kiinnitettiin verkon reikiin yksi kerrallaan. Työ oli helppoa mutta työlästä.

Kodin sisustaminen on ihanaa vastapainoa työlleni tilastollisena ohjelmoijana. Olen aina ollut hyvin visuaalinen ihminen – aiemmin näytin sitä pukeutumisen kautta, mutta nyt, isomman kodin myötä, toteutan visuaalisuuttani sisustamalla. Tykkään tuunata huonekaluja, ja kun saan jonkun idean, olen yleensä viimeistään seuraavana päivänä rautakaupassa hankkimassa materiaaleja. Lempikalusteitani ovat itse tuunaamani emännänkaappi sekä tv-taso. Näin niiden eteen suuren vaivan, ja siksi ne ovat entistäkin tärkeämpiä.

Melina maalasi makuuhuoneen seinän Cover Storyn Charles-sävyllä, joka on hänestä juuri sopivan viileä keltainen. Julistetaulu on Posterloungesta.
Makuuhuoneen kukallinen tyyny on Marimekon ja seepratyyny Artekin. Huopa on H & M Homen, riisipaperivalaisin Granitin.
Kylpyhuone ja sauna remontoitiin viime kesänä Melinan suunnitelmien mukaan. Hän halusi kylpyhuoneeseen puolilaatoituksen, koska tilan ilmettä on paljon helpompi vaihtaa, kun seinää voi maalata eri väreillä. Kokonaisen kylpyhuoneen laatoitus olisi paljon suurempi urakka. Seinän sävy on Tikkurilan X438 Salaisuus.
Kylpyhuoneen katon haapapanelointi jatkuu saunan puolelle ja saunan takaseinässä saumattomasti alas.

Inspiroidun kauniista esineistä, väreistä ja valosta. Kotimme sisustus elää koko ajan. Se on vuosien aikana muuttanut muotoaan ja kehittynyt pikkuhiljaa. Haaveilen designhuonekaluista, kuten Ligne Rosetin Togo-nojatuolista, ja siitä, että saisin seinille oikeaa taidetta. Myös omakotiasuminen ja oman talon rakennuttaminen siintävät haaveissani. Olisi kiehtovaa päästä päättämään ja vaikuttamaan jokaiseen kodin yksityiskohtaan.”

Kodin terassi on yksi perheen lempipaikoista. Melina on asetellut erivärisiä kuviollisia mattoja limittäin ja lomittain. Parolan rottingin korituolit ovat Melinan isovanhempien perua. Sohva ja sohvapöytä ovat Ikeasta. Pyöreä rottinkituoli ja kukkateline ovat kirppislöytöjä Hämeenlinnasta.
3 kommenttia