Meillä kotona -kaupat

Tervetuloa ostoksille! Tutustu Meillä kotona -kauppoihin ja löydä jotain odottamattoman ihanaa kotiisi

MAINOS
Tervetuloa ostoksille! Tutustu Meillä kotona -kauppoihin ja löydä jotain odottamattoman ihanaa kotiisi
Meillä kotona -kaupoista löydät kiinnostavimmat kotimaiset brändit ja tuotteet.
Julkaistu: 11.4.2022

Meillä kotona -kaupat on A-lehtien asumisen medioiden oma verkkokauppa. Olemme valinneet myyntiin omaleimaisia, kestäviä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita. Keskitymme kotimaiseen ja haluamme auttaa sinua tekemään hyviä valintoja, jotka tuottavat iloa pitkään.

Tutustu tuotteisiin!

Annansilmät-Aitta

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n omistama Annansilmät-Aitta on jo yli sadan vuoden ajan työllistänyt näkövammaisia käsityöntekijöitä. Meillä kotona -kaupoista löydät Annansilmät-Aitan tyylikkään Mustis-harjasarjan sekä muutamia muita käsityönä Suomessa valmistettuja tuotteita.

Come to Finland

Come to Finland syntyi yrityksen perustajan Magnus Londenin intohimosta perinteisiä suomalaisia matkailujulisteita kohtaan. Valikoimasta löytyy paitsi julisteita ja kortteja myös muita kodin tuotteita, kuten leikkuulautoja, lasinalusia sekä tarjottimia, klassisilla kuvituksilla varustettuina.

Design Palet

Design Paletin hurmaavat tekstiilit ja kattaustuotteet tuovat eläin- ja kasvikunnan kotiin persoonallisina muotoina ja kuvioina. Design Paletin perustaja Kirsi Niemelä kertoo suunnittelevansa sydämestä, luontoa kuunnellen ja kunnioittaen.

dyecat STUDIO

Dyecat STUDIO on tunnettu leikkisistä ja ennakkoluulottoman värisistä villalangoistaan. Brändi haluaa juhlistaa suomenlampaiden ja kotimaisen villan erityisyyttä värjäämällä siitä lankoja, jotka ansaitsevat tulla nähdyiksi. ”Toivon, että oivaltavat ja tarinalliset sävymme puhuttelevat neulojia yhtä paljon kuin meitä värjäysstudiolla”, yrittäjä Hilja Kaitila sanoo.

Haikua

Haikua on kotimainen sisustusbrändi, joka valmistaa ajattoman kauniita tekstiilituotteita pellavasta. Yrittäjä Mari Rauvola haluaa vaalia kotimaisen käsityön arvoa sekä kestävää tapaa sisustaa kotia.

HEIROL

HEIROL on yli 30-vuotias kotimainen perheyritys, joka tunnetaan paitsi keittiötuotteistaan – kuten paistinpannuista, veitsistä ja astioista – myös intohimosta hyvään ruokaan. Autotallista toimintansa vuonna 1991 aloittaneen HEIROLin tavoite on ollut selvä alusta lähtien: tuoda kotikokkien saataville laadukkaita, käytännöllisiä ja kauniita keittiötuotteita ja innostaa suomalaisia valmistamaan enemmän ruokaa kotona.

Helsingin Villasukkatehdas

Itä-Helsingin Roihupellossa sijaitseva Helsingin Villasukkatehdas on ainoa perinteinen villasukkatehdas koko Suomessa. Tehtaalla arvostetaan suomalaista työtä, vanhoja neulekoneita sekä erityisesti hyvää ilmapiiriä työntekijöiden kesken. ”Uskomme, että tämä on edellytys tuotteemme tinkimättömälle laadulle”, Villasukkatehtaalta kerrotaan.

HEMPEA

Ivalolainen HEMPEA valmistaa unelmapehmeitä kodintekstiilejä ekologisesta hamppukankaasta. Suunnittelija Marja-Maija Valtonen kertoo inspiroituvansa Lapin luonnosta, ja haluaa jakaa sen tuomaa rauhaa ja elämäniloa tuotteidensa kautta.

Hienopuuseppä Jari Karppinen

Heinolalainen hienopuuseppä Jari Karppinen on tunnettu Lyyti-lypsyjakkaroistaan, joissa kohtaavat käytännöllisyys, perinteet, kestävä elämäntapa ja design. Lyytistä on saatavilla paitsi useita eri värejä myös kaksi eri kokoa sekä sydämenmuotoisella kololla varustettu rakkausjakkara.

HR-Living

HR-Living on kotimainen perheyritys, joka syntyi tarpeesta löytää ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä tuotteita päivittäisiin tarpeisiin. Nykyisin yritys toimii useiden ekologisten ja vastuullisten brändien maahantuojana, ja sen edustamiin tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa ekologiset Bee’s Wrap -ruokakääreet, kookoskuituharjaksiset Eco Max -harjat sekä Kinfill-puhdistusaineet.

Kanelimamma

Kanelimamman tuotteissa yhdistyvät rakkaus luontoon ja nostalgiseen mummolatunnelmaan! Sympaattinen nimi on peruja yrityksen alkutaipaleelta: ensimmäinen tuote, jonka Kanelimamman perustaja Hanne Serjo otti valikoimaan, oli Ceylonin kaneli. Sittemmin valikoima on laajentunut muihin herkkuihin sekä kauniisiin ja käytännöllisiin sisustustuotteisiin.

Karvala

Pohjanmaalainen perheyritys Karvala syntyi suomalaisen käsityöperinteen arvostuksesta ja rakkaudesta kotimaisiin tuotteisiin. Karvala valmistaa lähituotantona muun muassa pellava- ja puuvillamattoja, jotka ilmentävät paitsi pohjalaista konstailemattomuutta myös skandinaavista selkeyttä ja puhdaslinjaisuutta. Materiaaleina käytetään pitkälti uusiutuvia luonnonmateriaaleja ja kierrätettyjä raaka-aineita.

Kaurilan Sauna

Kaurilan Sauna on Saara Heikkisen perustama, erityisesti saunatuotteistaan tunnettu yritys. Valikoimasta löytyy muun muassa luonnonkosmetiikkaa, pellavaisia saunatekstiilejä sekä mehiläisvahakynttilöitä. Tuotteiden valmistus sai alkunsa Saaran toisen yrityksen innoittamana: Saara piti Meilahdessa yleistä vanhan ajan perinnesaunaa, jossa hän halusi tarjota asiakkailleen mahdollisuuden käyttää ekologisia, hellävaraisia ja visuaalisesti kauniita saunatuotteita löylyjen yhteydessä.

KIRJA

Kaikki suosikkikirjasi samasta paikasta! Werner Söderström Osakeyhtiön – tutummin WSOY:n – oma verkkokauppa KIRJA syntyi halusta palvella innokkaita lukijoita ja kirjallisuuden ystäviä tuomalla yhtiön kustantamat teokset samaan paikkaan ja kaikkien saataville. Yhtiöön kuuluu WSOY:n lisäksi myös muita kustantamoja, eli Tammi, Johnny Kniga, Kosmos, Bazar, Minerva, Docendo sekä Readme, joiden opukset rikastuttavat KIRJA-verkkokaupan valikoimaa entisestään. Vuosittain kustantamot julkaisevat lähes tuhat uutta kirjaa kaunokirjallisuudesta tietokirjoihin: valikoimasta löytyy koko ajan sekä ajankohtaisia uutuuksia että tunnettuja klassikoita Suomesta ja maailmalta.

Kuviokioski

Kuviokioskin somat, yksityiskohtaiset kuosit ihastuttavat tekstiileissä, tarjottimissa ja erilaisissa paperituotteissa. Suunnittelija Tiina Achrén kertoo haluavansa ilahduttaa ja valmistaa vastuullisia tuotteita, joista tulee omistajilleen tärkeitä ja merkityksellisiä.

Lappajärven Värjäämö

Vuodesta 1979 toiminut Lappajärven Värjäämö sai alkunsa matonkuteiden värjäyksestä ja valmistuksesta, ja hiljalleen valikoima on laajentunut erilaisiin käsityömateriaaleihin – pellavaan, villaan, juuttiin, ontelokuteeseen ja sisaliin – sekä näistä valmistettuihin tuotteisiin. Värjäämöltä löytyy Suomen laajin itse värjättyjen lankojen valikoima ja Euroopan laajin paperinarujen valikoima!

Lil Plot

Lil Plotin perustajien Jan-Erik Antinluoman ja Santeri Muukkosen missiona on taata, että jokainen voi nauttia kasvun ihmeistä ja onnistua oman puun kasvattamisessa. Puunkasvatuspakkaukset sisältävät kaiken tarvittavan: laatutarkastettuja siemeniä, ravinteikasta multaa, kierrätettävät ja vedenkestävät ruukut sekä helposti seurattavat ohjeet.

Llepo

Käsityönä valmistetut Llepo-sisustustuotteet ovat saaneet inspiraationsa leppoisasta mielentilasta ja käsillä tekemisen ilosta. Suunnittelija Satu Savelan ajattoman tyylikkäiden himmeleiden hiljainen liike luo rauhoittavan, meditatiivisen tunnelman.

Made of Sundays

Uutta ilmettä kotiin ilman tapetointia, maalaamista tai työkalujen pauketta? Kyllä onnistuu! Made of Sundaysin hurmaavat sisustustarrat syntyivät tarpeesta tehdä kodista luova ja iloinen paikka ilman remontoinnin tai isojen muutostöiden vaatimaa vaivaa.

MADesign

MADesignin tarina sai alkunsa Marokon polttavan auringon alla. Anniina ja Antti Maukonen olivat saapuneet Atlasvuoriston alueelle, ja aidot Berber-matot tekivät siellä intohimoisiin vintageaarteiden metsästäjiin lähtemättömän vaikutuksen. Laatumattojen hurmaamina he päättivät tuoda uniikit, pieteetillä valitut matot myös muiden kiinnostuneiden saataville.

MyNolla

Voisivatko arjen tavalliset käyttöesineet olla myös kauniita ja tyylikkäitä? Tästä ajatuksesta saivat alkunsa kotimaiset MyNolla-jatkojohdot. “Jatkojohtoja on käytössä kaikkialla, mutta niiden muotoiluun ei ole juuri panostettu. Halusimme luoda uudenlaisen suomalaisen muotoilun tuotteen, joka vapauttaa käyttöön kaikki jatkojohdon käytännölliset ominaisuudet ja sopii samalla osaksi sisustusta niin, ettei sitä tarvitse piilottaa”, MyNollan perustaja Miska Karvinen kertoo.

Parolan Rottinki

Kukapa ei tuntisi Parolan® klassikoita, kuten Aulis-riippukeinua tai Lumikenkä-tuolia? Parolan® on ollut osa suomalaisten arkea jo 1960-luvulta lähtien. Parolan® kannustaa myös tuunaamaan, yhdistelemään ja keksimään uusia käyttötarkoituksia huonekaluille ja tavaroille. ”Rakasta rottinkia tavallasi!”, yritys kehottaa.

Plywood Print

Plywood Print muuttaa kotimaisen koivuvanerin upeiksi ja kestäviksi taideteoksiksi. Vanerijulisteiden juju löytyy materiaalista: siitä, miten puunsyyt pääsevät esiin levylle printatun kuvan taustalla. Jokainen vanerijuliste on uniikki ja ainutlaatuinen, koska pinnan kuviot ovat aina erilaiset.

SAVU Glass

SAVU Glassin keksijä, kemian tohtori ja aromitutkija Jari Tuominen, halusi luoda lasin, joka veisi viskinmaistelun ihan uudelle tasolle. Käsin puhallettu SAVU yhdistää kemian ja gastronomian ja houkuttelee elämykselliseen yhdessäoloon ja kokemusten jakamiseen.

SEES Company

SEES Company valmistaa ekologisia, kasviperäisiä kodinsiivoustuotteita ja luonnonkosmetiikkaa ilman turhia kemikaaleja. Yrittäjä Elisa Koivumaa kertoo, että tuoteperheessä korostuvat pohjoismainen estetiikka, puhtaat ja ekologiset raaka-aineet sekä pitkään hiotut tuoksuyhdistelmät.

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola on löytänyt tiensä moniin sydämiin ja koteihin perinteisillä paperitapeteillaan. Yritys käyttää tapettien valmistuksessa samaa rotaatiopainomenetelmää kuin perustamisensa aikaan 1930-luvulla. Tapetit ovat tulleet tunnetuiksi myös nimekkäiden suunnittelijoiden kautta: mallistoon kuuluu muun muassa Birger Kaipiaisen, Lisa Johansson-Papen ja Annikki ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia designtapetteja.

Tina’s Design House

Helsinkiläinen Tina’s Design House valmistaa tilaustyönä arjen sisustus- ja käyttötarvikkeita, jotka kestävät aikaa ja elämää. ”Vaalimalla vanhaa käsityöperinnettä syntyvät pitkäikäiset ja uniikit tuotteet”, yrittäjä Tiina Pyykkö kertoo.

Uula Color

Kotimainen Uula Color valmistaa uusiutuvista ja kasviperäisistä luonnonöljyistä laadukkaita maaleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kaikkia tuotteita yhdistää muovittomuus, mikä takaa, että maalikerros hengittää. Näin esimerkiksi maalatut puupinnat kestävät ja voivat hyvin. Valikoimaan kuuluu sisä- ja ulkomaaleja sekä lisäksi perinteisiä keittomaaleja.

VAJA Finland

VAJA Finlandin perustajat Henna Lamberg ja Fred Owren ovat halunneet luoda laadukkaan ja ajattoman astiamalliston, jossa yhdistyvät suomalainen muotoilu, käsityön laatu sekä vastuullisuus. Ajan myötä valikoima on laajentunut muihinkin kodintuotteisiin.

Vuonue

Kotimaiset Vuonue-langat tulevat Paimiosta, yrittäjä Piia Aaltosen omalta maatilalta. Alkujaan lankojen pääraaka-aine, suomenlampaanvilla, saatiin Piian oman tilan lampaista sekä lähialueen lampoloista. Kysynnän kasvettua villaa hankitaan lankamateriaaliksi ympäri Suomen. Tästä hyötyvät paitsi kotimaisia lankoja arvostava asiakaskunta myös lammastilat, jotka joutuisivat muussa tapauksessa jopa hävittämään villan.

Xeraliving

Xeraliving on kahden suunnittelijan, Jenni Hakkaraisen ja Veera Ylikotilan, yhteistyöbrändi, joka koostuu vastuullisesti valmistetuista paperi- ja tekstiilituotteista. ”Haluamme, että asiakas kokee saavansa lahjan, kun avaa meiltä tulleen paketin, vaikka se olisikin itse tilattu”, suunnittelijat kertovat.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
Kommentoi »