Unelmien Talo&Koti

Pehmeyttä jalkojen alle! Hauska hapsumatto valmistuu vanhoista vaatteista – katso ohje ja kierrätä kulahtaneet trikoot matoksi

Pehmeyttä jalkojen alle! Hauska hapsumatto valmistuu vanhoista vaatteista – katso ohje ja kierrätä kulahtaneet trikoot matoksi
Vanhoista vaatteista tehty matto on moderni versio 1970-luvulla suosituista hapsumatoista. Maton voi solmia kumiseen liukuestemattoon vaikka kulahtaneista t-paidoista.
Julkaistu: 28.10.2022

Matto vanhoista vaatteista – tarvikkeet:

  • polyesterivahvistettua suuriruutuista liukuestemattoa
  • virkkuukoukku 8 mm
  • trikoosta tai muusta purkautumattomasta ja ohuehkosta kankaasta leikattuja
  • suikaleita tai valmista trikookudetta
  • permanenttitussi
  • sakset.

Kuvan matto on kooltaan noin 120 × 95 cm. Mattoon käytettiin kuteiksi kaksi mustaa isoa miesten t-paitaa, kaksi ruskeaa ja yksi luonnonvalkoinen naisten hihaton toppi, yksi lyhyt- ja yksi pitkähihainen liila lasten trikoopaita sekä noin 2,5 kg valmista luonnonvalkoista trikookudetta.

Maton koon ja kuvioinnin voit suunnitella itse.

Matto vanhoista vaatteista – ohje

  1. Suunnittele ja piirrä kuvio liukuestemattoon tussilla. Ota huomioon, että matto kutistuu jonkin verran pituussuunnastaan solmujen vuoksi.
  2. Leikkaa kierrätyskankaasta noin 2–3  × 12 cm suikaleita.
  3. Solmi suikaleita mattoon leivonpääsolmuilla niin, että vaakasuunnassa joka toiseen liukuesteen ruudun alalankaan tulee solmu. Solmi seuraava kerros aina limittäin edellisen kerroksen kanssa. Laita maton pystyreunoissa solmut myös ruudun reunimmaiseen pystylankaan. Solmut on helppo purkaa auki, jos tulee stiplu.
  4. Tee leivonpääsolmu näin: Pujota kangassuikale virkkuukoukkua apuna käyttäen liukuestematon poikkilankaan niin, että siihen muodostuu silmukka. Vedä virkkuukoukulla suikaleen avonaiset päät silmukan läpi ja kiristä (katso alla oleva kuva).
Trikoosuikaleiden ei tarvitse olla suoria ja siistejä, sillä vähän epämääräisemmät suikaleet tekevät maton pinnasta kuohkeamman.
Vinoneliöitä solmittaessa ei ole niin väliä tekeekö solmut pysty- vai vaakalankaan. Pääasia on, että kuviot tulevat hyvin esiin.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti