Piirakkakortti – tarvikkeet:
- Kaksiosainen korttipohja (tässä 12,7 × 17,8 cm)
- pieni pyöreä kakkupaperi (halkaisija noin 10 cm)
- silkkipaperi (violetti ja punainen)
- luonnonruskea paperi tai ohut kartonki
- tekstuuripaperi tai kuvioitu paperi
- askarteluliima
- teippi
- sakset
- kirjainleimasimet ja muste
- juuttinaru.
Piirakkakortti – ohje:
1. Aloita koristelemalla kortin kansi erilaisilla askartelupapereilla. Mallityössä luonnonruskealle korttipohjalle liimattiin ohutta tekstuuripaperia ja valkoista kuvioitua paperia.
2. Leimaile luonnonruskeaan paperiin teksti kirjainleimasimilla. Leikkaa kirjaimet yksi kerrallaan irti ja liimaa ne korttipohjaan.
3. Leikkaa luonnonruskeasta paperista tai ohuesta kartongista kaksi ympyrää: toinen halkaisijaltaan 7 cm ja toinen 8 cm.
4. Revi violetista ja punaisesta silkkipaperista paloja ja pyörittele ja painele ne pieniksi palloiksi. Piirakkaa varten tarvitset pallojen koosta riippuen noin 40−50 paperimarjaa. Levitä pienemmälle (7 cm) ympyrälle liimaa ja painele silkkipaperipallot siihen koko ympyrän pinta-alalta.
5. Leikkaa luonnonruskeasta paperista 8 kpl noin 11 cm pitkää ohutta suikaletta. Voit leikata suikaleet reunoiltaan hieman aaltoileviksi. Ota puolet suikaleista ja asettele ne marjapiirakan päälle tasavälein. Taita suikaleet molemmista päistään piirakkapohjan alle ja kiinnitä ne pohjaan pienillä paloilla teippiä. Ota sitten loput suikaleet (4 kpl) ja pujottele ne jo kiinnitettyjen suikaleiden lomitse siten, että suikaleista muodostuu harva ristikko. Teippaa suikaleet molemmista päistään piirakkapohjan alle. Liimaa marjapiirakka suuremman (8 cm) ympyrän keskelle.
6. Liimaa marjapiirakka kakkupaperin keskelle ja kakkupaperi piirakoineen korttipohjaan.
7. Viimeistele kortti leikkaamalla reilu pätkä juuttinarua. Kierrä se kortin pitkän sivun ympäri ja tee rusetti.