Avotakka

Makuuhuoneeseen ei pitänyt tulla ainakaan työpistettä, mutta toisin kävi – ja hyvä niin! Näin hankalan mallinen tila muuttui harmoniseksi

Makuuhuoneeseen ei pitänyt tulla ainakaan työpistettä, mutta toisin kävi – ja hyvä niin! Näin hankalan mallinen tila muuttui harmoniseksi
Emma Suomisen ja hänen puolisonsa hankalan muotoiseen makuuhuoneeseen oli tarkoitus saada mahtumaan paikka vaatteiden säilytykseen eikä sijoittaa sinne työpistettä. Toisin kävi. Kompromissista tuli kuitenkin toimiva ratkaisu.
Julkaistu 2.8.2022

Vaikeanmalliseen makuuhuoneeseen haluttiin mahdollisimman paljon tilaa vaatesäilytykselle eikä sinne haluttu työpistettä.

Makuuhuone on alun perin ollut asunnon keittiö, mikä selittää sen hankalaa muotoa. Edellisillä asukkailla oli huoneen sivuseinällä normaalisyvyiset liukuovikaapit ja lattialla vain patja niiden vieressä, jotta vaatekaappeja pystyi käyttämään. Meidän piti keksiä jotain muuta.

Makuuhuone ennen remonttia.

Oli selvää, että sänky olisi huoneen kunkku. Koska vaatteille tarvittavista säilytystiloista ei mahtuisi makuuhuoneeseen kuin osa, päätimme uhrata viereisen palvelijanhuoneen vaatehuoneeksi.

Lopulta jouduimme toteuttamaan skenaarion, jonka yritimme välttää: makuuhuoneesta tuli myös työhuoneeni.

Halusin oikeasta makuuhuoneesta rauhallisen pesän.

Vuosia lasiseinäkkeiden takana nukuttuani halusin makuuhuoneestamme rauhallisen pesän. Tekstuuritapetti ja kokolattiamatto tuntuivat sopivalta yhdistelmältä. Kattokin maalattiin tapettiin sointuvalla sävyllä.

Lattialistat ja ovet maalattiin Teknoksen White Nights -sävyllä, katto ja vaatehuone tapettiin sopivalla Lykkellä.

Kattovalon paikkaa ei siirretty remontissa, joten se ei osunut keskelle sänkyä. Antiikkiliikkeestä löytynyt Sixten Lundbohmin Volterra-maalaus tasapainottaa sopivasti.

Arten Tulle-struktuuritapetilla makuuhuoneesta tuli kuin pehmeä syli. Lauritzon’sin Alva-pellavaverhojen takana on pimentävä rullaverho ja lattiaa peittää Jabin Silence-matto, kaikki Marickenista.

Koska patja oli mutkalla ja olin myynyt yöpöydät ja valaisimet, aloitin kalustamisen tyhjästä. Ikean edullisten runkopatjojen päälle hankimme Tempurin outletista yhdeksänsenttisen petauspatjan. Sängynpäätykin oli aika helppo valita.

Matrin samettiverhoiltu Round-sängynpääty viimeistelee sängyn. Pellavainen tilkkupeitto, kattolamppu ja yöpöydän valaisimet löytyivät vuoden mittaan Zara Homesta. Finlaysonin Jesus-lakanat pölisevät vielä yli vuoden ahkeran käytön jälkeenkin, mutta ovat silti elämäni parhaat pellavalakanat.

Oli sattumaa, että Fokus-kaapista tuli olennainen osa makuuhuonetta. Makrameetyöt sen päälle teetin tekstiilitaiteilija Riina Saxelinilla. Häneltä löytyivät myös nahkatupsut kaapinoviin.

Enemmän päänvaivaa aiheutti muu sisustus. Etsin sivuseinälle vaatekaappia ja yöpöydiksi vaatteita varten syviä lipastoja, mutta sellaisia ei valitettavasti löytynyt. Viikkojen kyttäyksen jälkeen löysin upeat mutta suunniteltua pienemmät yöpöydät Torista.

Liinavaatteille piti edelleen löytää joku paikka. Osa mahtui vaatehuoneeseen, harvemmin käytettävät lakanat ja pyyhkeet päätyivät säilytyslaatikoissa sängyn alle.

Ruutu piti töiden jälkeen saada piiloon.

Jäljelle jäi vain vaihtoehto käyttää palvelijanhuonetta vaatehuoneena, jolloin makuuhuoneen kaappiin piti saada mahtumaan enää liinavaatteita. Aloin myös suunnitella itselleni työpistettä olohuoneeseen. Halusin siirtyä käyttämään pöytäkonetta, ja ruutu piti töiden jälkeen saada piiloon.

Kuvahaku johdatti minut Adean Fokus-kaapin luo. Kävin hipelöimässä sitä kaupassa, ja pian kaappi oli myyty. Kukaan ei arvaisi, että sen sisällä on korkeussäädettävä työtaso. Sisään mahtuivat niin pöytäkone kuin muukin tarvittava.

Oli sattumaa, että Adean Fokus-kaapista tuli olennainen osa makuuhuonetta. Työtuoliksi aikaisemmin hankkimani B&B Italian Mini Papilio sai uuden pellavapäällisen, molemmat Formverkistä.

Makuuhuoneeseen työpiste löysi tiensä vasta muutossa. Miehen työhuoneen ovi oli myöhässä, joten jouduin tekemään työt makuuhuoneessa sen tuloon asti. Ja kas kummaa, saarniviiluinen kaappi sopikin sinne täydellisesti.

Kommentoi »