Avotakka

"Nyt makuuhuoneessa tuntuu aina sunnuntailta" – katso, miten kolkko tila muuttui pehmeäksi pesäksi ilman isoa remonttia

"Nyt makuuhuoneessa tuntuu aina sunnuntailta" – katso, miten kolkko tila muuttui pehmeäksi pesäksi ilman isoa remonttia
Haaveena oli makuuhuone, jossa voisi viettää ihania, hitaita aamuja. Kolkon oloinen tila muuttui lämpimän kutsuvaksi pesäksi maalin ja oikeiden kaluste- ja tekstiilivalintojen avulla.
Julkaistu: 20.7.2020

Ongelma: Miten kylmältä ja ahtaalta tuntuvan makuuhuoneen saa muutettua lämpimäksi ja pesämäiseksi tilaksi, kun pitää huomioida asumisoikeusasunnon muutostyörajoitteet?

Olimme asuneet tässä kerrostalokolmiossamme jo muutaman vuoden, kun ymmärsin, etten viihdy omassa kodissani. Puolikiiltävät valkoiset seinät ja kalsea tunnelma häiritsivät erityisesti makuuhuoneessa, johon kaipasin kotoisuutta ja luonnetta.
Tältä makuuhuoneessa näytti ennen muodonmuutosta.

Ratkaisu: Muutos aikaan stailaamalla

Muutostyötä suunnitellessa ajatuksissani siinsivät sängyssä vietetyt hitaat sunnuntaiaamut kahvi toisessa kädessä ja sisustuslehti toisessa. Kiinteitä kalusteita tai rakenteita emme voineet muuttaa, joten suunnitelma tuli toteuttaa maalaamalla, kalusteilla ja tekstiileillä.
Gejstin kapeat tammihyllyt ovat magneettiset ja pitävät kätevästi kaikki tarvittavat asiat tallessa ja käden ulottuvilla. Valaistuksesta huolehtii DCW éditionin Mantis-pöytävalaisin. By Lassenin pehmeällä Lassen-tuolilla työskentely ei ole puuduttavaa. Työtaso on teetetty tilaan sopivaksi.
Muutoksen myötä makuuhuoneessa tuntuu sunnuntailta, jopa maanantaisin.
Skagerakin käsipeilin ja Ferm Livingin kynttilänsammuttimen lisäksi lehtipinon päällä on Marimekon ruskea Mini-maljakko, joka toimii kynttilänpidikkeenä. Yöpöydän virkaa palvelee Faye Toogoodin Please wait to be Seated -merkille suunnittelema Spade-tuoli. Iittalan Kuru-kulhossa säilyvät korut yön ajan. Seinän sävy on Tikkurilan V484 Ajopuu, sängynpääty Matrin.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Luo makuuhuoneeseen pehmeää tunnelmaa

SISÄLTÖ JATKUU

Toteutus: Maali, kalusteet ja tekstiilit loivat halutun lopputuloksen

Seinien maalaus lämpimällä greigen sävyllä, Tikkurilan Ajopuulla, muutti tilan tunnelman täysin. Maalasin huoneen kaikki seinät rajaten kuitenkin neljäsosan huonekorkeudesta valorajaksi. Rajaus saa huoneen näyttämään korkeammalta ja neliöitään suuremmalta. Vaihdoimme vanhan sängyn tilalle puurunkoisen futonsängyn, jossa on futonpatja ja luonnonkuminen petauspatja. Täydelliseksi pariksi sängylle löytyi rottinkiverkosta ja saarnista valmistettu Matrin sängynpääty.
Vanhat kuviolliset vuodevaatteet vaihtuivat pelkistetyn yksivärisiin pellavaisiin ja puuvillaisiin pussilakanasetteihin, joita ei tarvitse peittää päiväpeitolla – laiskan petaajan pelastus. Vaikka en muutosta suunnitellessa sitoutunut mihinkään tiettyyn tyyliin, huomasin huoneen muotoutuvan japandi-henkiseksi. Japanilaisen ja pohjoismaisen muotokielen yhdistelmä tuntui tilaan sopivalta.
Sängyn molemmin puolin olevat yöpöydät ovat keskenään erilaiset. Pelaan makuuhuoneen ja olohuoneen välillä pöytärulettia ja vaihtelen yöpöytien ja olohuoneen sivupöydän paikkoja keskenään.
Työpisteellä sängyn vastapäätä on vuosien varrella ollut erilaisia toimimattomia ratkaisuja. Muutoksen yhteydessä teetin tilaan sopivan tammisen pöytätason messinginvärisillä pinnijaloilla. Selkeys lisääntyi, kun näyttö kiinnitettiin seinään ja kaikki lisälaitteet vaihdettiin langattomiksi. Muutoksen myötä makuuhuoneesta tuli viihtyisä, persoonallinen ja lämmin tila, jossa on mukava viettää aikaa muulloinkin kuin nukkuessa.
Kontrastia ja lukuvaloa tuomaan valikoitui musta DCW éditionin seinävalaisin, jonka lisäksi yleisvalona toimii katossa riippuva Isamu Noguchin paperivalaisin. Makuuhuoneen seinän juliste vaihtuu lähes viikoittain. Tällä kertaa paikalla on abstrakti printti Studio Paradisilta. Beige samettiverho on Jotexilta. Nukkumaan mennessä ylimääräiset tyynyt löytävät paikkansa jalkopäässä olevalta Norr 11:n Le Roi -rottinkipenkiltä. Lämpimän tunnelman takaavat runsaat tekstiilit. Luhta Homen Polkka-pussilakanoiden päällyspuoli on vohvelikangasta, joka antaa mielikuvan siitä, että sängyssä olisi päiväpeitto. Sängylle rennosti heitetty viltti on Annon Haave. Annon Sumu-puuvillanukkamatto pehmentää askelia.
4 kommenttia