Meidän Talo

Hyvästi, repsottavat kaapistot ja ankea tunnelma! Ankea makuuhuone muuttui levolliseksi pesäksi

Hyvästi, repsottavat kaapistot ja ankea tunnelma! Ankea makuuhuone muuttui levolliseksi pesäksi
Puukerrostalokodin makuuhuoneesta tuli kutsuva pesä pintoja ja kalustusta uusimalla.
Julkaistu: 24.9.2020
Kaksion makuuhuonetta oli vuosien mittaan remontoitu sieltä täältä. 120 senttimetriä leveä sänky on rakennettu paikalleen. Sen alla on runsaasti säilytystilaa, joka haluttiin säilyttää.
Tältä makuuhuone näytti ennen remonttia.

Mitä haluttiin?

1920-luvulla rakennetun huoneiston lämpimästä puutalotunnelmasta oli makuuhuoneessa jäljellä vain rippeet. Pieni tila tuntui levottomalta. Asunnon ainoat kiinteät säilytystilat, 1980-luvulla nikkaroidut kiintokaapit, olivat epäkäytännölliset ja tuhlasivat kallista tilaa. Makuuhuoneeseen kaivattiin yhtenäistä ilmettä, levollista tunnelmaa ja toimivampia säilytysratkaisuja.
Moderni laakaovi muuttui käden käänteessä peilioveksi uusien listoituksien avulla. Listat hankittiin Helsingin Erikoishöyläyksestä. Kauniisti kaartuva, 1900-luvun alun mallin mukaan tehty messinkinen ovenkahva löytyi Rakennusapteekista. Ovi on maalattiin Tikkurilan puolihimmeällä Helmikalustemaalilla, sävy RAL 7043.
Moderniin laakaoveen luotiin illuusio peiliovesta koristelistojen avulla.
Ikean Malm-laatikostossa on lisää säilytystilaa muun muassa asusteille ja urheiluvarusteille. Soile Yli-Mäyryn intensiivinen Vangittu vesi -teos loistaa tummalta seinältä. Pitkävartiset messinkiset henkarivaatekoukut ovat House Doctorin wc-paperitelineitä.

Mitä tehtiin?

Remontin aluksi otettiin tukeva ote sorkkaraudasta. Repsottavat kaapistot ja lattialistat irrotettiin. Uutta pintaa lähdettiin tekemään seinien ja katon naulanreikien pakkeloinnilla. Seinät pohjamaalattiin. Kokopuinen sängynrunko, kaapinovet ja seinät maalattiin kaikki samalla sinivihreään vivahtavalla antrasiitilla. Kattoon riitti paikkamaalaus puretun kaapiston kohdalta. Asukkaan tarpeiden mukaan suunnitellut mittatilauskaapit tilattiin asennettuina.
Uudet kaapit tilattiin Aina-keittiöltä, joka toteutti ne mittojen mukaan. Rivistössä on kolme 60 senttimetriä ja yksi 50 senttimetriä leveää kaappia. Kaikkien syvyys on 60 senttimetriä.
Sängyn nurkkaan on mukava käpertyä kirjan kanssa.
Remontissa haluttiin säästää kiinteä korkea sänky, jonka alaosa on hyödynnetty fiksusti säilytystilana. Huoneen lakattu puulattia oli hyvässä kunnossa eikä tarvinnut ehostusta. Sänky maalattiin Tikkurilan täyshimmeällä Harmony-maalin sävyllä 809 RAL 7043. Kattovalaisin on Be&livin Peony. Tikkaat on teetetty Stadin ammattiopistossa. Pienet avattavat Lippaseinähyllyköt on suunnitellut Marianne Huotari Hakolalle.

Mitä saatiin?

Makuuhuoneen uuden tumman ilmeen suunnitteli Invisionin Marianna Hietikko. 100-vuotiaan puutalokodin charmi palautettiin tilaan pienillä ratkaisuilla. Huoneen tunnelma on nyt levollinen yhtenäisen värityksen ansiosta. Uusien kaappien mitoitus palvelee asukkaan tarpeita, ja lisää säilytystilaa saatiin oven päälle asennettuihin yläkaappeihin. Pienessä tilassa oleva kaappirivistö sulautuu tyylikkäästi tummien seinien sävyyn. Huoneen ilmeen viimeistelivät uudet lattialistat sekä välioven maalaus ja listoitus.

Mitä makuuhuoneen muutos maksoi?

  • maalit 130 €
  • listat 70 €
  • ovenkahva 70 €
  • kaapistot 3 500 €
  • työ- ja asennuskulut 1 200 €
Yhteensä 4970 euroa.
Kommentoi »