Makramee-sulka – opettele helppo tekniikka ja nosta boheemit koristeet seinälle!
Tee itse
Makramee-sulka – opettele helppo tekniikka ja nosta boheemit koristeet seinälle!
Makramee-sulka valmistuu helposti solmeilemalla. Sulkien teko on mukavaa puuhaa myös lasten kanssa, ja lisäkäsien avulla sulkia syntyykin vauhdilla.
21.9.2018
 |
Unelmien Talo&Koti

Makramee-sulka – tarvikkeet:

 • paksuhkoa puuvillanarua tai -lankaa
 • keppi (mallityöhön kuorittiin peukalon paksuinen pajunoksa)
 • sakset.

Makramee-sulka – ohje:

 1. Leikkaa puuvillanarusta tai -langasta makramee-sulalle ruotilanka. Sen tulee olla kaksi kertaa valmiin sulan mittainen. Lisää mittaan ripustuslenkkiä varten 3–4 cm.
 2. Katkaise puuvillanarusta 20 noin 10 sentin mittaista pätkää. Katko pätkiä lisää työn edetessä.
 3. Taita ruotinaru kahtia ja erota solmulla sulkaan ripustuslenkki.
 4. Aloita sulkanarujen solmiminen. Ota kaksi narunpätkää. Taita molemmat erikseen kahtia. Työnnä toisen taite ruotilankojen alta toiselle puolelle ja aseta toisen taitettu pää peilikuvaksi ruotilankojen päälle. Pujota naruparien päät toistensa lenkkien läpi. Päällimmäisen hännät lenkin alle ja alimmaisen hännät lenkin päälle (kuva alla). Kuljeta solmittu narupari kiinni tekemääsi solmuun ruotinarun yläpäähän ja kiristä solmuliitos hyvin.
 5. Tee seuraavat langat toisin päin, niin että alle ja päälle tulevat lenkit tulevat joka kerta eri puolille ruotilankaa.
 6. Jatka naruparien solmimista tiiviiseen jonoon, kunnes ruotilangan päistä on enää noin 5 senttiä paljaana.
 7. Saat sulasta tuuheamman, kun purat sulkanarujen säikeitä auki.
 8. Ripusta makramee-sulka sellaisenaan koristeeksi seinälle tai tee useampi ja pujota ne keppiin vieriviereen, hieman päällekkäin.

Vinkki!

Kokeile myös moniväristen makramee-sulkien solmeilua! Erisävyiset vaaleat tai harmaat langat näyttävät kauniilta yhdessä.

Kommentoi »