Pastellipintaa, palloja ja nauhoja! Näin koristelet kukkaruukut iloisiksi
Tee itse
Pastellipintaa, palloja ja nauhoja! Näin koristelet kukkaruukut iloisiksi
Tavalliset kukkaruukut saavat uuden ilmeen, kun koristelet ne maaleilla, tusseilla ja naruilla. Ikkunalaudan katseenvangitsijat valmistuvat joutuisasti. Jos kaapeista tai kaupasta löytyvät kukkaruukut eivät sovi sisustukseesi, maalaa ne mieleisiksesi!

Tarvikkeet:

  • erilaisia ruukkuja, uusia ja vanhoja
  • akryylimaaleja ja siveltimiä
  • maalitusseja
  • kontaktimuovia palloruukun sapluunaan  
  • sieni josta voit leikata töpöttimiä (valmiita töpötinsettejä myy esimerkiksi Sinelli)
  • koristenauhaa ja juuttinarua
  • ei-vesiliukoista liimaa ja/tai kuumaliimaa
  • sakset.

Näin koristelet kukkaruukkuja

Maalaa akryylimaaleilla erikokoisilla siveltimillä yksinkertaisia kuvioita. Yhden siveltimenvedon jäljet ovat kauniita. Koristele myös aluslautanen. Värikkäiden ruukkujen maalaustalkoisiin voit ottaa myös lapset mukaan. Varaa reilusti värejä ja siveltimiä.
Kirjoita ruukkuun pätkiä lempilaulusi sanoista kaunokirjoituksella. Maalitussilla jäljestä tulee siisti.
Piirrä kontaktimuovin taakse haluamasi kuviot ja leikkaa ne irti. Painele sapluuna lasittamattoman saviruukun pintaan ja töpöttele maali sienellä. Voit myös maalata pelkällä töpöttimellä. Maalaa yhdellä tai useammalla värillä. Aloita töpöttely yhdellä värillä. Jos haluat ruukkuun useita värejä, anna edellisen värin kuivua. Anna kuivua, siirrä sapluuna ja jatka maalamista. Liimaa kuivuneeseen ruukkuun koristenauhaa.
Ruukku vasemmalla: Maalaa ruukun yläreunaan nurinkurisia sateenkaarikuvioita ja alareunaan keltaisia täpliä, jotka muodostavat ruudukon. Pilkut saat maalattua helpoiten pumpulipuikolla. Ruukku oikealla: Leikkaa narusta sopivan mittaisia pätkiä juuttinarua ja liimaa ne sateenkaaren muotoon. Jätä alareunaan vapaasti roikkuvia hapsuja
Maalaa liitutaulumaalilla tai tummalla mattamaalilla paikka yrtin nimelle. Limupullon puolikas antaa pienille taimenaluille kasvihuonemaisen olotilan.
Ruukkujen reunoja voi koristella myös muovipintaisella teipillä. Vahakankaasta leikatut kuviotkin käyvät, kun liimaat ne vedenkestävällä liimalla.
Kommentoi »