Avotakka esittelee oman mattomallin! Kulosaari on luonnonväreillä värjätty ja Suomessa kudottu villamatto
Mainos
Avotakka esittelee oman mattomallin! Kulosaari on luonnonväreillä värjätty ja Suomessa kudottu villamatto
Kulosaari-villamatto on syntynyt Avotakan, muotoilija Tuulikki Peltosen ja VM Carpetin yhteistyönä. Jokainen matto kudotaan Suomessa, Karvalan kylässä Lappajärvellä.
Julkaistu 2.11.2022
Meillä kotona -kaupat

Avotakka-lehden ja VM Carpetin yhteistyönä syntynyt Kulosaari-matto valmistetaan käsityönä puhtaasta Uuden-Seelannin villasta. Tämä maailman pitkäsäikeinen lampaanvilla sietää kovaakin kulutusta. Lisäksi materiaali on huovutettu, minkä ansiosta matto tuntuu pehmeältä eikä siitä irtoa villakuitua. Maton on suunnitellut muotoilija Tuulikki Peltonen, joka myös allekirjoittaa 20 ensimmäistä, numeroitua mattoa käsin.

– Mattojen merkitys sisustuksessa, kodikkaan tunnelman luomisessa ja akustiikan pehmentämisessä on ainutlaatuinen. Matto on ihan perustuote, jota ilman sisustuksesta puuttuu lämpöä. Mattojen kutomisella vuosituhantiset perinteet ja valtava tyylien ja tekotapojen kirjo. Matto kiehtoo ihmisiä – siinä voi sanoa olevan jopa taikaa, kertoo Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Pehmeä matto tuo rentoa tunnelmaa niin olohuoneeseen kuin makuuhuoneeseen. Meri, saaristo, rantakalliot ja poutapilvinen taivas ovat toimineet inspiraationa mattojen lempeälle värimaailmalle ja kuvioille. Maton vaaleaa pohjaa rytmittävät raidat saavat värinsä suoraan luonnosta. Värivaihtoehtoina ovat sininen, beige ja greige. Ruskean sävyt on saatu aikaan suomalaisella pajulla. Raikkaan sinisen värin alkuperä taas on niin ikään Suomessa kasvatettu morsinko.

Kulosaari-mattoa saa kolmessa eri koossa, jotka ovat 90 x 200 cm, 160 x 230 cm, 200 x 300 cm. Kaikissa matoissa on pohjavärinä valkoinen värjäämätön villa. Lisäksi päädyt viimeistellään värjäämättömällä pellavalla.

Tilaa Kulosaari-matto tästä!

Sininen Kulosaari-matto

Sinisen Kulosaari-maton raidat saavat sävynsä Suomessa kasvatetusta morsingosta.

Beige Kulosaari-matto

Kulosaari-maton beigen väriversion raidat on värjätty kotimaisella pajulla.

Greige Kulosaari-matto

Greigen Kulosaari-maton raitojen pehmeät sävyt ovat myös peräisin pajusta.

Kulosaari-matto esiteltiin ensimmäistä kertaa Live Shopping -illassamme 2.11.2022 – katso tallenne tästä!

Mukana ovat Avotakka-lehden päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma ja muotoilija Tuulikki Peltonen. Live Shoppingin juontaa Anne Leinonen.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

1 kommentti