Kotivinkki

Sisusta mökki suuremmaksi! Sisustussuunnittelija vinkkaa 5 konstia, joilla mökille saa loihdittua lisää tilaa ja avaruutta

Sisusta mökki suuremmaksi! Sisustussuunnittelija vinkkaa 5 konstia, joilla mökille saa loihdittua lisää tilaa ja avaruutta
Sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo, miten lisäät tilaa pienessä kesämökissä ja saat sen tuntumaan kokoaan avarammalta.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

1. Maalaa katto ja lattiat

Matalan tilan voi avartaa maalaamalla katon vaaleaksi, jolloin se näyttää olevan korkeammalla. Jos maalaat seinät vaaleiksi, tila tuntuu suuremmalta. Hirsiseiniä ei kuitenkaan kannata yleensä maalata, sillä hirret näyttävät puunvärisinä upeilta. Usein jo lattian ja katon vaalentaminen tekee ihmeitä.

2. Kalusta monikäyttöisesti

Vältä suuria ja raskaita esineitä ja suosi siroja ja rakenteeltaan ilmavia kalusteita. Monikäyttöiset huonekalut, kuten vuodesohvat, ovat toimivia pienessä tilassa.

3. Laajenna mökkielämä ulos

Ota ulkotilat käyttöön. Kesäkeittiöön voi asentaa vesipisteen tiskaamista varten. Ulkokeittiö toimii myös huonolla säällä, jos siihen asentaa katoksen. Näin mökkiin jää enemmän tilaa oleskeluun ja nukkumiseen.

Jos mökillä on katettu kuisti, sisusta sinne kutsuva oleskelutila sohvineen, raheineen ja mattoineen. Viileää kesäiltaa varten varatut viltit on kätevä säilyttää isossa korissa.

4. Vältä turhaa tavaraa

Pidä mökissä vain tarpeellisia tavaroita. Jos mökissä pääsääntöisesti käydään vain yöpymässä, vie sinne nukkumiseen tarvittavat huonekalut ja pidä sisustus yksinkertaisena. Pienissä mökeissä vähemmän on enemmän.

5. Hanki tarpeeksi valaisimia

Jos ikkunoita on vähän, tuo tilaan erilaisia valaisimia. Kiinnitä valaisimia eri pinnoille, kuten seinille ja hyllyille. Myös peilien avulla voit helposti heijastaa valoa ja avartaa tilaa mökin sisällä.

Julkaistu: 1.8.2019
2 kommenttia