Liesituulettimen puhdistus – näin pääset eroon suodattimeen kertyneestä rasvasta ja liasta
Sisustus
Liesituulettimen puhdistus – näin pääset eroon suodattimeen kertyneestä rasvasta ja liasta
Liesituulettimen puhdistus kannattaa tehdä aina vuodenajan vaihtuessa. Säännöllisesti puhdistettu liesituuletin vetää käryt huoneilmasta ja on myös turvallisempi käyttää.
Julkaistu 20.1.2017
Kotivinkki

Liesituuletin pitää puhdistaa säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti. Rasvainen tuuletin ei vedä hajua ja käryjä kovinkaan hyvin huoneilmasta.

Pahimmillaan pesemätön liesituuletin on paloturvallisuusriski: jos liedellä syttyy palo vaikkapa munkkeja paistaessa, myös laitteessa oleva rasva voi leimahtaa. Jos pesuväli venähtää pitkäksi, tuulettimesta alkaa myös tippua rasvaa liedelle.

Kuinka usein liesituuletin pitää puhdistaa?

Pesuväli riippuu liesituulettimesta ja lieden käyttötiheydestä. Kurkkaa ensimmäisenä laitteesi käyttöohje ja mitä siinä sanotaan pesuvälistä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että metallinen rasvasuodatin pestään kolmen kuukauden välein. Vanhemmissa malleissa voi olla vaihdettavat suodattimet tai myös pehmeä suodatin, joka pestään käsin pesuaineliuoksella. Huolehdi niidenkin uusimisesta säännöllisesti.

Huonetilaan palauttavissa liesituulettimissa on lisäksi aktiivihiilisuodatin. Käyttöohjeissa kerrotaan, vaihdetaanko aktiivihiilisuodatin esimerkiksi kerran vuodessa vai voiko sen puhdistaa, aktivoida ja käyttää uudelleen.

Liesituulettimen puhdistus – näin onnistut:

  1. Varmista, että liesituulettimen virta on kytketty pois ja irroita suodatin.
  2. Laita liesituulettimen suodatin tiskikoneeseen ja pese se kuumalla ohjelmalla. Suodattimen voi pestä myös käsin. Liota sitä vedessä, johon on lisätty käsitiskiainetta ja putsaa sitten varovasti harjalla.
  3. Kuivata sekä tiskikoneessa että käsin pesty suodatin huolella vaikka astiapyyhkeen päällä. Suodattimen pitää olla täysin kuiva, kun laitat sen takaisin liesituulettimeen.
  4. Puhdista myös liesituulettimen ulkoiset pinnat liesituulettimen materiaalille sopivalla puhdistusaineella ja mikrokuituliinalla.

Asiantuntijat: Electroluxin kuluttajaneuvonnan esimies Susanna Virtakangas, Electrolux & tutkija Tarja Marjomaa, Työtehoseura TTS

Kommentoi »