Lemmikkiperheen värikäs koti
Sisustus
Lemmikkiperheen värikäs koti
Tässä kodissa lemmikeillä on oma huone ja kanit loikkivat vapaina. Vaikka sisustus syntyy eläinten ehdoilla, ei kauneudesta tingitä.
22.8.2016
 |
Kotivinkki

Tässä kodissa asuu pariskunta ja heidän lemmikkilaumansa: kaksi kania, neljä gerbiiliä, kymmenen hamsteria, kaksi akvaariota ja kolme koppakuoriaista. Kodin sydän on yhdistetty keittiö ja olohuone. Olohuoneen seinälle on koottu kollaasi tärkeistä valokuvista. Rahin pariskunta on nikkaroinut yhdessä, oranssi kattolamppu on löytö Facebook-kirppikseltä. ”Vaikka sisustus on tehty kanien ehdoilla, emme ole joutuneet luopumaan mistään. Viherkasveja meillä ei ole, sillä en halua ottaa riskiä, että kanit söisivät jotain myrkyllistä. Siivottavaa toki riittää, sillä kaneista lähtee paljon karvaa ja eläinten laatikoissa oleva puru pöllyää helposti.”

Retroinnostus sai alkunsa vanhempien varastosta löytyneistä mummin vanhoista tuoleista, pöydästä ja lampusta. Värit tuovat iloa etenkin synkkänä vuodenaikana. Asukkaat tekevät kotiin myös paljon itse, esimerkiksi osan kalusteista ja valaisimista.

Akvaariot ovat hieno sisustuselementti, kuin elävä taulu. ”Olen esteetikko, ja tavaroiden ulkonäkö menee usein kaiken muun edelle. Mitään kallista ei lemmikkien takia kannata silti hankkia”, asukas kertoo.

Lemmikkejä varten on kokonainen oma huone. Ikean hyllykköön on rakennettu laatikoita, jotka on helppo vetää ulos ruokintaa ja siivousta varten. Jokaisella hamsterilla on oma kerroksensa, jossa ne pääsevät liikkumaan vapaasti.

Eläinten herkkujen on oltava tiiviissä purkeissa ja riittävän korkealla, jotta kanit eivät pääse niihin käsiksi.

Makuuhuone on asukkaiden oma tila, jonne kaneilla ei ole asiaa. Sängyllä oleva tilkkulakana on ostettu Ikeasta ja viirinauha tehty itse vanhoista kauluspaidoista ja tilkuista. Punainen lamppu on Tigerista ja herätyskello kirppislöytö. Se pitää niin kovaa ääntä, että se toimii vain koristeena. 

Yhteiset kuvamuistot pysyvät tallessa itse askarrellussa kuvaboksissa.

Kommentoi »