Meidän Talo

Oma tiipii ja kiipeilyä vuorimaisemissa! Tumma kirjastohuone muuttui leikkisäksi lastenhuoneeksi – näin remontti tehtiin

Oma tiipii ja kiipeilyä vuorimaisemissa! Tumma kirjastohuone muuttui leikkisäksi lastenhuoneeksi – näin remontti tehtiin
Kasarityyliset tummat puupinnat saivat väistyä, kun vanha kirjastohuone remontoitiin 3-vuotiaan lastenhuoneeksi. Muutos toteutettiin niin, että huoneessa olisi leikeille tilaa mahdollisimman paljon.
Kuvat Timo Pyykkö

Kun Suvi Mannonen ja Jukka-Pekka Makkonen ostivat alkuperäiskuntoisen, vuonna 1986 rakennetun rivitaloasunnon, he päättivät päivittää kaikki pinnat. 3-vuotiaan Vikko-pojan tuleva huone näytti ruskeine listoineen, lattioineen ja verhokoteloineen liian vanhanaikaiselta pienelle lapselle.

Mitä haluttiin?

3-vuotiaan huone kaipasi leikkisyyttä. Toiveena oli muuttaa ruskea-valkoinen värimaailma lapselle sopivaksi mutta rauhalliseksi. Seinistä haluttiin näyttävät, jotta huone olisi viihtyisä ja ilmeikäs myös ilman tauluja. Tavoitteena oli saada 10-neliöisen huoneen kaikki neliöt käyttöön, jotta lapsella olisi tilaa leikkiä ja toteuttaa itseään.

Tältä huone näytti ennen remonttia.

Mitä tehtiin?

Perhe purki tumman parkettilattian, vaatekaapin, listat ja verhokoteloinnin, jonka alta paljastui maalaamaton betonipinta. Se tasoitettiin ja käsiteltiin koristepinnoitteella, jotta maalamattoman ja maalatun pinnan raja saatiin häivytettyä. Lopuksi koko katto maalattiin kahdesti sisäkattomaalilla. Edeltävällä omistajalla oli ollut paljon tauluja, joten seinät vaativat tasoitusta. Asukkaat maalasivat paikatuille ja pohjamaalatuille seinille maalarinteipin ja lyijykynän avulla vuoriston ja asensivat vaatekaapin tilalle puolapuut. Parketti vaihtui vinyylilattiaan ja ruskeat listat ja karmit valkoisiin. Perhe teki remontin itse sähkötöitä lukuun ottamatta.

Vikko-pojan vaatteille löytyi paikka vaatehuoneesta. Muu lastenhuoneen säilytys ratkaistiin Suomen Voimistelutarvikkeen vetolaatikollisella sängyllä ja hyllyillä. Itseommeltu tiipiiteltta on hyvä piilo- ja rauhoittumispaikka.
Lelut, pelit ja muut tavarat säilyvät järjestyksessä lokerikkohyllyssä.

Mitä saatiin?

Aiempien asukkaiden alkuperäiskunnossa ollut kirjastohuone muuntautui remontissa leikkisäksi ja harmoniseksi lastenhuoneeksi. Kompaktiin huoneeseen tuli lisää leikkitilaa, kun vanha vaatekaappi purettiin ja tilalle asennettiin puolapuut. Jumppamatolla varustettu kiipeilyalue toimii myös lukunurkkauksena. Minttuinen vuoristo tuo huoneeseen ilmettä, mutta ei ole liian levoton.

Liikunnallinen perhe harrastaa vaeltamista, joten rakas alppimaisema ilahduttaa nyt lastenhuoneen seinässä. Idean graafisesta vuoristosta perheenäiti Suvi sai Pinterestistä. Hän jatkoi vuoristoa kulman yli toiselle seinälle, jotta siinä olisi kolmiuloitteisuutta. Puolapuita pitkin voikin kiivetä vuoren huipulle. Seinät on maalattu Teknoksen mintunvihreillä T1416-, TI418- ja T419- sävyillä kahteen kertaan.
Lastenhuoneessa on väriä ja leikkisyyttä, mutta kokonaisuus on harmoninen.
3-vuotiaan suosikki ovat Suomen Voimistelutuotteelta hankitut puolapuut. Gyproc-levyt eivät olisi kestäneet kiipeilyä yksinään, joten seinän toiselle puolelle vaatehuoneeseen asennettiin 22 millimetriset tukilaudat, joihin puolapuut kiinnitettiin 12-senttisillä kuusioruuveilla, aluslevyillä ja lukkomuttereilla.

Mitä remontti maksoi?

  • maalit ja pinnoitteet 485 €
  • tarvikkeet 75 €
  • vinyylilattia 249 €
  • Ppolapuut, tukilauta ja kiinnikkeet 225 €
  • ovi, karmit ja listat 130 €
  • verhokiskot 36 €
  • sähkötyöt 125 €
  • sänky 369 €

Yhteensä 1694 euroa.

Julkaistu: 7.4.2020
Kommentoi »