Leikkiakvaario pahvilaatikosta – näin askartelet hauskan vedenalaisen maailman yhdessä lasten kanssa
Tee itse
Leikkiakvaario pahvilaatikosta – näin askartelet hauskan vedenalaisen maailman yhdessä lasten kanssa
Helppohoitoisin akvaario syntyy pahvilaatikosta ja kartongeista. Kalojen ja kasvien täyttämässä maailmassa riittää ihmeteltävää! Innostava projekti nappaa lapset mukaan sekä askarteluun että leikkiin.
18.4.2023
 |
Ihana

Leikkiakvaario pahvilaatikkoon – tarvikkeet:

  • pahvilaatikko
  • kartonkeja
  • väripapereita
  • tarratimantteja
  • rulla- ja villalankaa
  • puuhelmiä
  • sakset ja liimaa.

Leikkiakvaario pahvilaatikkoon – ohje:

1. Valitse haluamasi kokoinen matalahko pahvilaatikko. Leikkaa se reunoiltaan sopivaksi, pyydä tarvittaessa aikuinen apuun. Aseta laatikko kyljelleen akvaarioasentoon ja leikkaa kattosivu auki. Korvaa se kolmella kapealla pahvisuikaleella, joiden väleihin jää kapeat raot päästä päähän. Liimaa suikaleet päistään laatikkoon. (Jos et halua liikutella kaloja, voit jättää kattosivun umpinaiseksi.)

2. Päällystä akvaarion sisäosa kauttaaltaan sinisävyisellä paperilla tai kartongilla. Käytä puikkoliimaa tai kaksipuolista teippiä. Halutessasi voit päällystää myös akvaarion ulkopinnat.

3. Leikkaa takaseinän kasveja varten vihreästä kartongista esimerkiksi 4 cm leveä ja kasvin pituinen pala. Leikkaa sitä sentin levyisiksi suikaleiksi, mutta jätä alareuna yhtenäiseksi, jolloin kasvi on helpompi kiinnittää. Taittele suikaleet haitaritaitoksille ja leikkaa ne toisiinsa nähden eripituisiksi. Tee samanlaisia kasveja koko akvaarion takaseinälle. Liimaa kasvit alareunoistaan ja kiinnitä suikaleita tarvittaessa puikkoliimalla takaseinään.

4. Rypistä hiekanväristä paperia. Asettele ja liimaa se akvaarion pohjalle. Liimaa tai laita paperin päälle kiviä ja simpukankuoria. Voit myös tehdä lisää kasveja: kiepauta suikaloidut kartonkipalat rullalle, taivuta lehdet alas ja liimaa hiekkapohjalle.

5. Leikkaa kartongeista kaloja. Koristele kalat molemmin puolin liimaamalla nappeja, kartonginpaloja, puolitettuja puuhelmiä tai koristetimantteja, tai vaikka kieputtamalla kalan ympärille villalankaa. Voit koristella kalat myös piirtämällä, värittämällä, maalaamalla tai kollaasitekniikalla. Liimaa tai solmi kaloihin ripustuslangat. Jos haluat liikuteltavia kaloja, vie kalojen langat akvaarion yläreunan raoista reunan ulkopuolelle ja solmi lankojen päät puuhelmiin. Muutoin vie langat neulan avulla yläreunasta läpi ja liimaa tai teippaa niiden päät kattoon.

6. Hymyilevä meduusa, sininen timanttikala, pinkki nappikala, keltainen lankakala, sinivihreä kuviokala ja liilat minikalat ahmivat mielellään värikästä leikkiruokaa. Tee sitä paperisilpusta ja pakkaa vaikka pastillirasiaan.

Kommentoi »