Sido kestävä lehtiköynnös kesän juhliin! Floristimestari Saija Sitolahden helpolla ohjeella valmistuu vehreä koriste seinälle tai kattauksen kruunuksi
Tee itse
Sido kestävä lehtiköynnös kesän juhliin! Floristimestari Saija Sitolahden helpolla ohjeella valmistuu vehreä koriste seinälle tai kattauksen kruunuksi
Tuuhea lehtiköynnös syntyy näyttävistä vaahteranlehdistä nopeasti ja säilyy pitkään hyvänä. Floristimestari Saija Sitolahti näyttää mallia, miten sidot lehdistä kauniin köynnöksen seinälle tai pöytäkattauksen somisteeksi.
Julkaistu 22.6.2022
Unelmien Talo&Koti

Lehtiköynnös vaahterasta – tarvikkeet:

  • vaahteranlehtiä
  • köysi tai paksu naru
  • rautalankaa puolassa
  • oksaleikkurit.
Koska vaahteranlehdet ovat suuria, köynnös valmistuu nopeasti. Isoimmat lehdet niputetaan yhteen ja pienet napsaistaan irti oksasta ”tertuissa”.

Lehtiköynnös vaahteranlehdistä sidotaan näin

  1. Leikkaa lehdet tai lehtitertut oksista pois.
  2. Niputa muutama lehti. Kiinnitä nippu köyteen pyöräyttämällä rautalanka tiiviisti köyden ympäri.
  3. Laita seuraava lehtinippu tai lehtiterttu edellisen viereen niin, että uudet lehdet peittävät edellisen rautalankakiinnityksen. Jatka näin, kunnes köynnös on halutun pituinen.
  4. Kiinnitä köynnös paikoilleen paria tuntia ennen juhlien alkamista, jotta lehdet pysyvät tuuheina. Voit säilyttää köynnöstä ennen käyttöä muovin sisällä viileässä varastossa tai kellarissa. Köynnös saa jäädä juhlien jälkeen paikoilleen, sillä vaahteranlehti kuivuu kauniiksi, eikä näytä ”nuupahtaneelta”.
Köynnös kuivuu kauniiksi ja lopulta haalistuu pehmeän ruskeaksi. Köynnöksestä saa myös juhlavan pöytäkoristeen asettamalla joukkoon leikkokukkia.
Lehtiköynnös sopii kesäjuhliin, mutta se on upea koriste myös ruskan aikaan.

Vinkit!

  • Ruskan sävyttämistä lehdistä tulee upea syysköynnös.
  • Hyödynnä samaa sidontatekniikkaa ovikranssin tai pääseppeleen sitomisessa.
Kommentoi »