Laura Ruoholan sisustama Lato yllättää herkullisilla väreillä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kannustalo
Laura Ruoholan sisustama Lato yllättää herkullisilla väreillä
Sisustussuunnittelija Laura Ruohola suunnitteli Kannustalon suosittuun Lato-talomalliin kiehtovan ja yllätyksellisen sisustuksen. Osaatko arvata, mitä yhteistä on Lauran sisustuksella ja Miami Vicen Sonny Crockettilla?
Julkaistu: 15.3.2019

Tv-kasvo Laura Ruohola on monelle tuttu erilaisilta juontokeikoilta, mutta hän on myös sisustussuunnittelija. Kannustalo pyysi Lauraa luomaan sisustuksen, joka olisi hänen itsensä näköinen – pirteä, iloinen ja värikäs.

Sisustussuunnittelija Laura Ruohola loihti Kannustalon Lato-mallin itsensä näköiseksi.

Kannustalon Lato-malli tuotiin markkinoille vuonna 2008, ja se on totuttu näkemään mustana, harmaana tai valkoisena. Kannustalosta heitettiin Lauralle ajatus, että jotain muutakin voisi kokeilla, ja Laura innostui ajatuksesta heti. Hän sai ideoida myös julkisivuvärityksiä.

– Testasimme muutamia eri värejä. Minun valintani suomalaiseen luontoon oli valkoisen, vihreän ja mustan yhdistelmä – ihana kokonaisuus suoraan ainutlaatuisesta luonnostamme, Laura kuvailee.

Lato 123 -mallissa korkean harjakaton alle jää iso terassi, jonka sisäosa on tässä metsänvihreä. Komea ristikkopalkki talon toisessa päässä tuo taloon kiinnostavan ilmeen. Katso lisää julkisivun värivaihtoehtoja tästä!
Lato 123 -mallissa on iso tupakeittiö, joka yhdistyy olohuoneeseen. Kolmen makuuhuoneen lisäksi mallissa on sauna, pesuhuone ja tilava kodinhoitohuone. Katso muut Lato-mallit tästä!

Hänen aikomuksenaan oli pari vuotta sitten rakennuttaa itselleen Kannustalon Lato, ja siksi hän oli jo kertaalleen miettinyt sen sisustuksen. Hän suunnitteli Ladon esimerkkisisustuksen nyt niin, että kaikki värit toimivat sekä valkoisten että mustien ikkunoiden kanssa.

– Lähtökohta oli helppo, koska olin jo kertaalleen mielessäni suunnitellut Ladon itselleni. Nyt sain tavallaan jatkaa tätä projektia. Valitsin koko kodin sisustusmateriaalit Kannustalon vuoden 2019 valikoimasta, Laura kertoo.

Laura on kodissaan joidenkin asioiden suhteen hyvin pedantti. Yksi niistä asioista on lattia, jonka pitää aina kestää katseet. Lattian täytyy myös kestää aikaa, vaikka muu sisustuksen tyyli ympärillä vaihtuisikin. Siksi Lauran sisustuksessa on kaunis leveä tammiparketti, joka on arvokas materiaali, mutta aikaa kestävä valinta.

Iso maisemaikkuna ja uusi loft-henkinen väliseinäikkuna lisäävät olohuoneen tilan tuntua.

Olohuoneessa kaiken kruunu on valtavan iso, Tikkurilan vuoden 2019 värillä ”Flamingo” maalattu seinä. Lauran mukaan se on loistava pari Adean vihreän sohvan, vanhan puun ja vähän erisävyisen punaisen kanssa.

– Muistaako joku vielä Miami Vicen? Kun katson tätä olohuonetta, sieltä puuttuu enää Sonny Crockett, Laura nauraa.

Lato-mallin olohuoneeseen voi valita kolme ikkunavaihtoehtoa:

Vakioratkaisu on iso maisemaikkuna. Tähän voi yhdistää vinon sisäkaton.
Maisemaikkunan päälle voi lisätä kolmioikkunan ja yhdistää siihen vinon sisäkaton.
Ikkunaseinällisessä mallissa vino sisäkatto on saman suuntainen vesikaton kanssa.

Keittiössä yhdistyy design ja massatuotanto

Keittiössä huomio kannattaa kiinnittää huokean ja arvokkaan yhdistelmään, joka toimii Lauran mielestä aina. Poul Henningsenin Artichoke-valaisin kuparisena on Lauran ikuinen unelma, samoin Eero Saarisen pöytä. Edullinen Ikean Vittsjö-hyllystö istuu seinälle kuin nakutettu ja terävöittää tilaa mustana.

Värit kulkevat Laura Ruoholan mukana aina. Lauralle oli itsestään selvää, että keittiön välitilaan tulee vihreää fasettihiottua laattaa.

Työhuonetta hallitsee katseenvangitsija

Työhuone on tärkeä tässä kokonaisuudessa, koska sisääntulosta näkyy suoraan sinne. Siksi Laura halusi, että silmiin osuu joku katseenvangitsija ja tässä se on tanskalaisen Umagen The Reader-nojatuoli.

Laura tunnustautuu tapettifriikiksi. Hänen suunnittelemassaan työhuoneessa on ruotsalaisen Hanna Werningin suloinen tapetti, joka on ollut yksi Lauran suosikeista jo vuosia.

Lato-mallissa työhuoneeseen avautuu näkymä heti sisään tullessa.

– Ideologiani kaikessa kotiin liittyvässä on se, että satsaa niihin asioihin, joiden kanssa saatat elää pitkäänkin. Panosta sellaiseen, joka herättää sinut päivittäin ihastelemaan sitä, että tämä asia toimii kodissani täydellisesti, Laura kuvailee.

Kommentoi »