Leikkisää vai ajatonta? Tässä 7 erilaista lastenhuoneen tapettia moneen eri tyyliin
Mainos
Leikkisää vai ajatonta? Tässä 7 erilaista lastenhuoneen tapettia moneen eri tyyliin
Valitsetko lastenhuoneen tapetiksi kenties veikeän Fenixin vai mielikuvituksellisen Pölkkypolun? Poimimme Meillä kotona -kaupoista Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan mallit, joihin pikkuväkikin ihastuu.
2.4.2022
 |
Meillä kotona -kaupat

Lastenhuoneeseen sopivat monenlaiset tapetit, ja kuosia määrittävät varsinkin huoneen asukin ikä sekä mielenkiinnon kohteet. Kokosimme yhteen Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan veikeimmät mallit, jotka tuovat tilaan joko harmonista tai leikkisää ilmettä – ihan kummin vain huoneen omistaja haluaa!

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan kotimaiset tapetit ovat myös myrkyttömiä, minkä ansiosta ne ovat oiva valinta juuri lastenhuoneeseen. Perinteisin menetelmin valmistettavien tapettien painannassa ja sävyttämisessä käytettävät painovärit koostuvat liidusta, pigmenteistä, sävytyspastoista ja vedestä, ja sideaineena toimii metyyliselluloosaliisteri.

Osta lastenhuoneen tapetit tästä

Vauvasta teiniin

Tapettitehtaan klassikkomalli Pilkut sopii niin vauvan kuin teininkin huoneeseen. Sen on suunnitellut lisa Johansson-Pape. Kuosi on rauhoittava mutta leikkisä, ja siinä on aavistus 1950-luvun henkeä. Lastenhuoneen tapettina Pilkut on ajaton, ja se kestää kodin tyylien ja trendien vaihtelun. Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 1 cm.

Huhuu, kuka puhuu?

Ihanat oksalla nuokkuvat pöllöt ihastuttavat lastenhuoneen seinällä. Retrohenkinen Pöllö-tapetti sopii erityisesti lastenhuoneen tehosteseinäksi. Nukahtamaisillaan olevia pöllöjä tuijottelemalla vaipuu itsekin helpommin makoisiin uniin. Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 27 cm.

Herkkää ja harmonista

Jo tapetin nimi Silkkiraita kertoo, kuinka suloisen huoneesta saakaan tapetoimalla seinät hienostuneella rokokooraidalla. Kullan ja valkoisen rauhoittava vaihtelu vie ajatukset tanssiaisiin ja aatelisten makuukammareihin. Tapetin herkkä sävy sopii niin pienille taaperoille kuin isommille koululaisillekin. Rullan pituus on 11,2 m ja leveys 53 cm. Ei kohdistusta.

Nouse siivillesi!

Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan Fenix-lintu on Rut Brykin suunnittelema upea taiteilijamalli vuodelta 1958. Se on luonnonvalkoinen mutta vallaton tapetti, joka elävöittää lastenhuoneen tunnelmaa leikkisästi. Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 41 cm.

Hillittyä hassuttelua

Pölkkypolku sopii kaikille, ja sen veikeä kuosi on yhtä aikaa moderni ja perinteinen. Olof Ottelin suunnittelema kuosi antaa lastenhuoneeseen iloisen ilmeen, mutta sen siniharmaa sävy on samalla myös rauhoittava. Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 18 cm.

Melukylän kesä

Ritva Kronlundin suunnittelema Niittyleinikki vie ajatukset 1920-luvun kammareihin. Hurmaavan herkkä sininen kukkatapetti tuo ikikesän lastenhuoneeseen. Tämä tapetti sopisi myös Melukylän Annan, Riitan tai Liisan huoneeseen, eikö? Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 38 cm.

Lepattajat yössä

Mustapohjainen perhostapetti on tyylikäs valinta ja upea vaihtoehto mustaksi maalatulle tehosteseinälle. Apollo on suunniteltu vuonna 1958. Tapetti on kokoelma Rut Brykin kauneimpia perhosia. Hauskaa on myös se, että tapetista voi tunnistaa useita perhoslajeja. Rullan pituus 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 45 cm.

Vinkki!

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tapetit ovat perinteisiä, myrkyttömiä paperitapetteja, jotka valmistetaan Akaassa samalla rotaatiopainomenetelmällä kuin jo kymmeniä vuosia sitten tehtaan alkuaikoina.

Perinteinen paperitapetti on tavallista tapettia herkempää, mistä johtuen sitä pitää käsitellä tapetoitaessa hieman varovaisemmin. Kurkkaa Tapettitehtaan sivustolta selkeät ohjeet, joilla onnistut tai lataa oppaat artikkelin lopusta.

Tapettitehtaan ohjesivulta löydät myös kätevän laskurin oikean tapettimäärän selvittämistä varten.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »