Laske tapetin menekki
Sisustus
Laske tapetin menekki
Kuinka monta rullaa tapettia tarvitset olohuoneen päätyseinää varten? Entä jos tapetti on suurikuvioista? Laskukaavoillamme selvität tapetin oikean menekin.
18.4.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Tapetin menekin laskemista varten kannattaa ottaa tarkat mitat tapetoitavan huoneen korkeudesta ja ehjien seinien leveydestä. Menekin arvioinnissa ei tarvitse laskea neliömetrejä, sillä ne ovat vain suuntaa-antavia.

Tapetin menekki: yksivärinen tai pystyraitainen tapetti

  1. Useimmat tapettirullat ovat 52 cm leveitä ja pituudestaan noin kymmenen metriä. Kun huonekorkeus on tavallisesti 2,5 metriä, saat yhdestä yksivärisestä tai pystyraidallisesta rullasta arviolta 2,10 metriä valmista seinää.
  2. Jaa tapetoitavan seinän pituus yhdestä rullasta saatavan tapettiseinän pituudella. Pyöristä tulos ylöspäin seuraavaan kokonaislukuun, niin saat tarvittavien rullien määrän.

Vinkki!

Tapettia on hyvä olla myös vähän varastossa, jos seinää pitää joskus korjata.

Tapetin menekki: kuviollinen tapetti

  1. Jaa huoneen korkeus yhden kuviokerran eli raportin korkeudella. Esimerkiksi 2,50 m / 0,36 m = 6,58.
  2. Yhdestä rullasta saatavan valmiin seinän määrän saat, kun jaat rullan pituuden yhden vuodan pituudella, pyöristät sen alaspäin kokonaiseksi luvuksi ja kerrot sillä rullan leveyden. Esimerkkitapauksessamme 10 / 2,66 = 3,76 joten 3 x 0,52 = 1,56 m. 
  3. Tarvittavien rullien määrän saat jakamalla tapetoitavan seinän pituuden yhdestä rullasta saatavan valmiin seinän pituudella ja pyöristämällä tuloksen ylöspäin seuraavaan kokonaislukuun. Esimerkiksi 4 m / 1,52 m = 2,63, joten rullia tarvitaan 3.
Kommentoi »