Näyttelijä Miia Nuutila oppi lapsuudenkodistaan arvostuksen kotiruokaan – ”Meillä ei juurikaan syödä eineksiä”
Sisustus
Näyttelijä Miia Nuutila oppi lapsuudenkodistaan arvostuksen kotiruokaan – ”Meillä ei juurikaan syödä eineksiä”
Näyttelijä Miia Nuutilan lapsuudenkoti on edelleen hänen vanhempiensa koti ja lastensa mummola. Se on tuonut pysyvyyttä elämän muutosten keskellä.
13.3.2017
 |
Meidän Talo

Millainen historia talolla on?

Isä on aina ollut käsistään kätevä, ja hän rakensi lapsuudenkotini itse. Veljeni kanssa törttöilimme rakennustyömaalla ja aiheutimme haavereita, joita ainakin kerran piti lähteä näyttämään terveyskeskukseenkin.

Minkä ikäisenä asuit siinä?

Olin neljä, kun talo valmistui. Muutin kirjoitusten jälkeen Niittylahteen Joensuun lähelle. Opiskelin vuoden kansanopistossa ennen pääsyä Teatterikorkeakouluun vuonna 1992.

Kerro jokin hauska muisto siltä ajalta.

Lähdin heti muuton jälkeen tutkimaan seutua. Huomasin läheisessä pihassa toisen pikkuisen tytön ja ajattelin, että olisipa kiva tutustua. Olimme Sannan kanssa bestikset pitkän aikaa. Nyt olemme Facebook-kavereita.

Millainen oma huoneesi oli?

Nurkkahuoneeni oli aika iso, siellä pidettiin ylimääräistä pyöreää ruokapöytääkin. Oma kirjoituspöytäni oli Muuramen, ja sen laatikot olivat vähän rikki ja aina täynnä kamaa. Seinällä oli ballerinajuliste, jonka kaverit vaihtelivat Duran Duranista Lionel Richieen. Lattia oli punaista muovimattoa. Huone oli viileä. Se sopi minulle hyvin, sillä inhoan kuumuutta.

Mitä lapsuudenkotisi opetti sinulle?

Etenkin isä opetti ahkeruutta puutarhahommissa. Hän voitti joskus jonkin mestaripihapalkinnonkin. Nyt olen itsekin alkanut viihtyä pihatöissä. Luonnon arvostaminen ylipäätään on perintöä lapsuudenkodistani. Äidiltä opin myös kunnon kotiruoan tekemisen. Meillä ei juurikaan syödä eineksiä.

Mitä talolle kuuluu nyt?

Vanhemmat asuvat siinä yhä. Se on rakas paikka varsinkin isälle, koska hän itse rakensikin sen. Äiti olisi ehkä ollut jo halukas muuttamaan helppohoitoisempaan asuntoon. On ollut hienoa, että joku paikka on pysynyt samana oman elämäni muutosten keskellä.

Miia ja isä oman talon pihalla 1980-luvun alussa. Miia asui talossa vuosina 1976–1991.
Miia Nuutila on ensisijaisesti tunnettu urastaan näyttelijänä. Lisäksi hän juonsi Maajussille morsian -sarjaa vuosina 2007– 2016.
Miia Nuutilan lapsuudenkoti oli yksikerroksinen tasakattoinen talo Forssan Kaikulassa. Vuonna 1976 rakennetussa talossa oli 160 asuinneliötä, ja yhteensä 200 neliötä. Siinä oli iso eteinen, keittiö, olohuone, kolme makuuhuonetta, takkahuone, askarteluhuone, saunaosasto, vaatehuone ja pikkuvessa.
Kommentoi »