Himoneulojan nerokas jippo! Reijan helpon kierrätysidean avulla langat pysyvät järjestyksessä

Himoneulojan nerokas jippo! Reijan helpon kierrätysidean avulla langat pysyvät järjestyksessä
Kun jämsäläinen Reija Tylli oli hävittämässä vanhoja kalentereita, metallisten kierteiden kohtalo alkoi mietityttää. Pian ahkera neuloja keksi kierteille mainion käyttötarkoituksen: niiden avulla langat pysyvät sijoillaan kirjoneuleita tehdessä.

Mainio keksintö! Mistä idea välähti?

Koko idea tuli, kun olin hävittämässä vanhoja kalentereita. Revin sivuja irti ja polttaessani niitä mietin, mitä jäljelle jäävistä kierteistä voisi keksiä. Pyörittelin yhtä kierrettä käsissäni, ja siinä sain idean, että kierteitä voisi käyttää neulomisessa.

Minkä pulman kierteet ratkaisivat?

Kierteet ovat helppo ja nopea apu kirjoneuleita tehdessä. Kun kierteet sujauttaa etusormeen ja eriväriset langat pujottaa kierteiden väliin, langat pysyvät järjestyksessä ja neulominen on vaivattomampaa.

Olen kyllä ostanut langanohjaimen, jossa on metalliset lenkit. Koen sen kuitenkin hankalaksi, jos neulon vain hetken muiden hommien lomassa. Nämä kalenterin kierteet ovat paljon nopeammat käyttää. Näissäkin langat voisi toki pujottaa lenkkeihin, mutta silloin työtä ei ole niin helppo laittaa sivuun ja jatkaa myöhemmin.

Kuvassa näkyvät ”Sinikan sydänsukat" Novita Knitsin ohjeella Reija sai jo valmiiksi. Nyt puikoilla on jo muuta! Kuva: Reija Tylli.

Oletko kovakin neulomaan?

Neulon ja virkkaankin kyllä melko paljon. Nautin käsillä tekemisestä ylipäätään. Tavoitteenani on pitää viisi ihanaa tyttärenlasta pipoissa, lapasissa ja sukissa. Vielä riittää intoa neuloa muillekin. Pitkät kirjoneulesukat ovat ihania tehdä ja rentoudun neuloessani. Nyt opettelen looppaamaan eli tekemään sukat kierrepuikoilla samaan aikaan.

Kierrätätkö mielelläsi, kun keksit tällaisia ideoita?

Kierrätän kyllä melko paljon, enkä mielelläni heitä pois käyttökelpoista tavaraa. Tuunaan itselleni tai lahjoitan eteenpäin kaikenlaista.

Reija jakoi idean Facebookissa eri käsityöryhmissä. ”Vastaanotto oli yllättävän positiivinen ja runsaslukuinen.” Kuva: Reija Tylli.
Julkaistu: 14.8.2020
Kommentoi »