Lämpöä varpaille ja iloa silmälle – nämä upeat matot täydentävät skandinaavisen kodin
Mainos: Karvala
Lämpöä varpaille ja iloa silmälle – nämä upeat matot täydentävät skandinaavisen kodin
Pohjoisten metsien henkeä huokuvat matot syntyvät pellavasta ja puuvillasta. Karvalan Forest folk -mattosarja tuo ilahduttavan värikkään tuulahduksen harmaaseen syksyyn.
16.11.2020

Skandinaaviseen sisustukseen tyypillinen vaalea värimaailma rikkoutuu yllättävällä tavalla ja kauniisti uudessa Forest folk -mattosarjassa, jossa yhdistyvät syvät tummanvihreän, puolukanpunaisen ja siniharmaan sävyt.

Skandikodeissa matot jatkavat usein sisustuksen hillittyä ja modernia linjaa mustan, valkoisen, beigen ja greigen sävyissä, mutta Forest folk on ilahduttavan rohkeaa värien ilotulitusta. Raikas sarja henkii pohjoisen metsien syviä tunnelmia.

Puolukanpunainen Kasperi on Forest folk -sarjan uutuus. Mallin on suunnitellut Mervi Pesonen. Laadukas matto on tasovesipestävä. Matto kudotaan Pohjanmaalla pellavasta ja puuvillakuteesta, jonka materiaalista 80% on kierrätettyä. Osta tästä!

Pohjalaisen Karvala Oy:n valmistama Forest folk -mattosarja sopii uutuuksista innostuville sisustajille, jotka arvostavat persoonallisuutta ja ekologisuutta. Matot valmistetaan pellavasta ja puuvillasta Pohjanmaalla.

Forest folkin pellava-puuvillamattosarjaan kuuluvat Vieno, Kaino ja Kasperi, puhtaisiin puuvillamattoihin Ruusukas, Selja, Lilja ja Kielo.

Sini-vihreä Kasperi pellava-puuvillamaton värit ovat kuin suoraan pohjoisen metsistä. Osta tästä!
Vieno-pellava-puuvillamaton pinta on eloisa. Se syntyy poikittaisesta sik-sak-kuviosta yhdessä pellava-puuvillakuteen kanssa. Kuteet esikutistetaan ennen kutomista, joten kutistuminen pesussa on vähäistä. Osta tästä!
Pahka-puuvillamatto on tyylikäs ja ajaton. Puuvillanyöri ja ontelokude yhdessä sidoksen kanssa tekevät pinnasta kolmiulotteisen. Toinen puoli on tasainen. Designin on suunnitellut Liina Blom. Osta tästä!

Äidin ajatus synnytti puhtaan designin verkkokaupan

Forest folk -mattojen takana on Lappajärveltä Karvalan kylästä lähtöisin oleva Karvala Oy, jonka tarina alkoi syvältä suomalaisen luonnon sylistä. Pikkutytöstä alkaen Karvala Oy:n perustaja Maria Viita-aho-Tohni on saanut vaikutteita kotimaisesta valmistuksesta: hänen vanhempiensa Arto ja Aila Viita-ahon perustama perheyritys on jo kauan valmistanut mattoja, joista kuvastuu skandinaavisen elinympäristön selkeys ja puhdaslinjaisuus. Yrityksen toinen perustaja, Taavi Hanhisalo, on myös kasvanut perheyrityksen vanavedessä.

– Kun äitini Maria Viita-aho-Tohni kertoi ajatuksistaan, että mattoja ja muita suomalaisen kodin sisustustuotteita pitäisi olla saatavissa ympäri maailman, innostuin heti, Taavi Hanhisalo sanoo.

Karvalan matot ovat myynnissä Design from Scandinavia -verkkokaupassa.

Näin syntyi verkkokauppa, Design from Scandinavia, joka on kunnianosoitus suomalaiselle suunnittelulle, valmistukselle ja elämäntavalle. Verkkokaupan peruskivi on vastuullisuus, mikä tarkoittaa konkreettisesti kiistatonta alkuperää. Kaikki verkkokaupan tuotteet valmistetaan eettisesti kestävällä tavalla ja suurin osa lähituotantona Suomessa.

Karvalan mattoja on saatavilla Design from Finland -verkkokaupasta sekä Kotimatto-myymälästä Seinäjoelta.

Kommentoi »