Meidän Talo

Laminaattilattian maalaus antaa vanhalle lattialle lisäaikaa ja raikastaa koko kodin ilmeen – näin työ onnistuu!


Laminaattilattian maalaus on hyvä vaihtoehto koko lattian vaihtamiselle. Vanhan pyökkilaminaatin uusi väri tuo kotiin valoa ja saa tilat nivoutumaan toisiinsa kauniisti.
Kuvat Juha Sarkkinen

Kymmenisen vuotta vanha laminaattilattia oli huonossa kunnossa: saumat olivat koholla ja pinta naarmuinen. Pyökkilaminaatin sävykin tuntui tunkkaiselta ja vanhanaikaiselta. Perheen mielessä siinsi pelkistetympi ja selkeämpi tyyli. Vaihtoehtoina oli joko koko lattian vaihtaminen uuteen tai vanhan laminaatin maalaaminen.

Pyökinvärinen vanha lattia ei istunut lainkaan muun asunnon värimaailmaan. Myös muutama tumma tuoli ja vanha matto saivat mennä.

Laminaattilattian maalaus onnistui näin

Koska perhe asui kotona remontin ajan, äiti päätti maalata lattian osissa. Hän aloitti projektin makuuhuoneesta – puhdisti lattian maalipesulla ja suojasi listat teipillä. Tartuntapohjamaalia tuli kaksi kerrosta. Vesiohenteinen pohjamaali kuivui nopeasti, joten hän pääsi vetämään pintamaalia jo seuraavana päivänä. Pintaan tuli lopulta kolme kerrosta puolikiiltävää, vesiohenteista Betolux Akvaa.

Huopatassut huonekalujen jaloissa suojaavat maalattua lattiaa. Lopullisen kulutuskestävyyden maalattu pinta saa noin kahden viikon kuluttua maalauksesta.
Keltainen seinä suorastaan pyytää huomiota, mutta vaaleansininen kello rauhoittaa asetelmaa kummasti.

Valkoiset lattiat saavat huoneet näyttämään neliöitään suuremmilta ja valoisammilta. Vaikka lattiat ovat lapsiperheessä kovassa käytössä, pienet elämän jäljet eivät haittaa – ennemminkin ne luovat rustiikkista lankkulattiatunnelmaa. Parasta on, että lattialle saatiin lisää aikaa ja juuri sellainen ilme kuin toivottiin. Laminaatin vaihto uuteen tai toiseen pintamateriaaliin olisi ollut paljon isompi urakka.

Mitä remontti maksoi?

  • Pohja- ja pintamaalit noin 70 neliölle 450 e
  • Maalinpesuaine, telasetti ja maalarinteippi 50 e

Yhteensä 500 euroa.

Julkaistu: 24.1.2019