Avotakka

Kierteitä, kurveja ja käpyjä – tämä joulu on kynttilöiden juhlaa

Kierteitä, kurveja ja käpyjä – tämä joulu on kynttilöiden juhlaa
Kynttilät taipuvat tänä vuonna hauskoihin muotoihin: on käpyjä, kuusia ja kurveja. Ja mitä värejä! Hunajankeltaista, aprikoosia ja beesiä. Poimimme sesongin ihanimmat kynttilät iloksesi.
Julkaistu: 23.11.2020

1. Kuin puusta pudonneet

Heleät käpykynttilät ovat riemastuttava idea. Niistä saa koottua hauskan kynttiläryhmän pyöreälle tarjottimelle tai värisuoran pitkulaiselle tarjottimelle. Kristallitalon mehiläisvahakynttilät (4 x 10 cm) valmistetaan käsin Turussa.

Kristallitalon Käpy Bees Wax -kynttilät 13,50 € / kpl, Lokal. Kynttilöitä on myynnissä myös Lokalin myyjäisissä Kansallissalissa (Alekasanterinkatu 44) 23. joulukuuta asti.

2. Kynttiläkruunu pöydällä

Haluatko leikkiä Luciaa? Se on helppoa, kun kruunu ja kynttilät ovat samassa paketissa. Lucia Advent -kynttiläkruunu korvaa perinteisen kynttelikön. Muista paloturvallisuus äläkä aseta kynttilöitä minkään helposti syttyvän materiaalin päälle.

Broste Copenhagenin Lucia Advent -kynttiläkruunu (halk. 20 cm, kork. 18 cm) 55 €, Olkkari.

3. Ihana kierre

Kierrekynttilät taitavat olla tämän joulun hitti. Läpivärjätyissä kynttilöissä on kutkuttavat retrovärit, joita yhdistelemällä saa uutta ilmettä kynttelikköön. Kierrekynttilät näyttävät koreilta myös eri korkuisiin kynttilänjalkoihin aseteltuina.

Hayn Twist-kynttilät myydään kuuden kappaleen settinä, jossa on 3 eri väriä, 25 € ja Flare-kynttilänjalat 29 € kpl, Finnish Design Shop.

Kierrekynttilöitä on helppo tehdä itsekin! Kunhan muistat varmistaa, että kynttilät ovat parafiinia tai suurimmaksi osaksi parafiinia – steariinikynttilät eivät taivu. Katso helppo kierrekynttiläohje vaihekuvineen ja videoineen, onnistut varmasti!

4. Luminen joulukuusi

Pelkistetty kuusikynttilä tuo välittömästi joulumielen. Tämä kynttilä sopii jouluiseen asetelmaan, jonka koristeet, havut ja kävyt haetaan suoraan luonnosta. Muista paloturvallisuus äläkä jätä kynttilöitä palamaan ilman valvontaa.

X-mas Tree -kynttilä (kork. 11,5 cm) 3,90 €, Granit.

5. Mehiläiskuningatar

Veistokselliset mehiläisvahakynttilät valmistetaan käsityönä pohjois-Satakunnassa sijaitsevalla mehiläistilalla. Nämä kurvikkaat pöytäkynttilät eivät sisällä mitään keinotekoisia väri-, haju- tai muita lisäaineita.

Aina-mehiläisvahakynttilä (kork. 19 cm) 23 € ja Tyyni-kynttilä (kork.14 cm) 23 €, Artek Helsinki. Kuva: Kirsikka Simberg / Artek Helsinki
Kommentoi »