Kylpyhuonekysely: Moni remontoija haaveilee rauhallisesta ja harmonisesta kylpyhuoneesta
Mainos: IDO
Kylpyhuonekysely: Moni remontoija haaveilee rauhallisesta ja harmonisesta kylpyhuoneesta
Kysyimme lukijoiltamme, millaisista kylpyhuoneista he haaveilevat. Kyselystä selvisi, että vastaajien mielikuvat unelmakylpyhuoneesta olivat varsin maltillisia. Vastaajat haaveilivat enemmänkin rauhasta ja harmoniasta kylpyhuoneessa kuin ylellisestä kullasta ja marmorista. Kyselyyn osallistui 59 vastaajaa.
2.5.2022

Kylpyhuoneremontti on asunnon omistajalle yksi isoimmista ja kalleimmista kodin remonteista. Siksi kylpyhuoneremonttiin ei yleensä ryhdytä kevyin perustein. Kuitenkin jopa 78 prosenttia vastaajista suunnitteli jollain tasolla kylpyhuoneremonttia. 36 prosentilla vastaajista haaveilut olivat vasta alkutekijöissään ja 34 prosenttia haaveilivat remontista, vaikka se ei olisi vielä edes ajankohtaista.

Kylpyhuoneremonttia suunnittelevien budjetit olivat varsin kohtuullisia. Melkein puolella vastaajista budjetti oli alle 5000, mikä kertoo ehkä siitä, että vastaajat haaveilivat pienestä remontista tai jonkun kohdan kohennuksesta kylpyhuoneessa.

Vaalea, harmoninen värimaailma. Helppo siivota – aina siisti. Lämmin, jotta ei tarvitse lämmittää itseään suihkulla. Riittävän valoisa.

37 prosentilla oli budjetti kasvanut 5000–10 000 euroon, jolla saa jo kohteesta riippuen suuremmankin muutoksen kylpyhuoneeseen ja kokonaan uuden kylpyhuoneen.

IDO Sense Art on ajaton kylpyhuonemallisto, joka sopii jokaiseen kylpyhuoneeseen. IDO Sense Art on joustava kylpyhuonesarja, jossa löytyy valinnanvaraa niin väreissä, vetimissä kuin leveyksissä ja syvyyksissäkin.

Remontoidaan vain tarpeeseen

Vastaajista 62 prosentilla suunnitelmat koskivat nykyisen asunnon remonttia ja vain 17 prosenttia suunnitteli tulevan asuntonsa remonttia.

Olen ostamassa uutta asuntoa ja saan kerrankin remontoida mieleiseni kylpyhuoneen. Ja vaikka saan tehdä mitä huvittaa, on valintani minimalistisen harmoniset.

Kylpyhuoneremontti on aikaa ja rahaa vievää urakka, joten sitä ei yleensä heppoisin perustein lähdetä toteuttamaan, mutta silti noin 36 prosenttia vastaajista haaveili uudesta kylpyhuoneesta, koska se ei vaan ollut oman maun mukainen. Yhtä monella prosentilla vastaajista kylpyhuone oli kuitenkin tullut jo käyttöikänsä loppuun ja se tarvitsi kipeästi remonttia ja päivittämistä.

Moni vastaajista haaveili rauhallisesta ja harmonisesta kylpyhuoneesta. IDO Elegant -kylpyhuonekalusteita on saatavana valkoisen lisäksi mustana ja tummanharmaana.

Kylpyhuone on kuitenkin niin iso ja vaativa remontti, että sitä ei uskalleta lähteä omin päin toteuttamaan. Vain 7,5 prosenttia vastaajista uskaltaa tarttua itse toimeen ja toteuttaa remontin kokonaan itse. Kun taas 15 prosenttia vastaajista kertoi, ettei missään nimessä aio tehdä mitään itse. Noin kolmasosa vastaajista kuitenkin halusi hoitaa esimerkiksi purkutyöt itse. Noin 36 prosenttia vastaajista antaa työn kokonaan ammattilaisille.

Tarvitsetko apua kylpyhuonesuunnitteluun?

Kurkkaa vinkit, miten kylpyhuonesuunnittelu kannattaa aloittaa. Jos tarvitset vinkkejä pienen kylpyhuoneen suunnitteluun, ne löydät tästä jutusta. Inspiroidu IDOn ideakuvastosta, voit selata sitä täältä.

Unelmien kylpyhuone

Millainen se unelmien kylpyhuone sitten kyselyyn vastaajien mielestä on? 47 prosenttia haluaisi, että kylpyhuone ja wc-tilat olisivat ehdottomasti erikseen. 37 prosenttia taas toivoi tarpeeksi isoa kylpytilaa, mihin mahtuu kerralla koko perhe. Noin 14 prosenttia vastaajista toivoi jokaiselle perheenjäsenelle omaa kylpyhuonetta ja 13 prosenttia haaveili älyteknologiasta kylpyhuoneessa.

Moni vastaajista toivooi tarpeeksi isoa kylpyhuonetta. IDO Art Sense -kylpyhuonesarja sopii sekä pieniin että isoihin kylpyhuoneisiin joustavan mitoituksensa ansioista.
Rauhallinen, hieman hämyinen. Pyykkien kuivaus pois silmistä!

Yli puolella vastaajista oli mielessä rauhallisen ja harmonisen tyylinen kylpyhuone. 22 prosenttia toivoi skandinaavisen pelkistettyä kylpyhuonetta. Loput vastaajista toivoivat melko tasaisesti maanläheistä ja luontoystävällistä, rohkeaa ja ennakkoluulotonta ja ylellistä ja laadukasta kylpyhuonetta.

Kaipaatko inspiraatiota suunnitteluun?

Ideoita wc- ja kylpytilojen suunnitteluun voit hakea IDO- ja Geberit-tuotteita esittelevästä kylpyhuonenäyttelystä Vantaalla. Katso näyttelyn aukioloajat täältä. Lisätietoa kylpyhuoneen suunnittelusta löydät myös täältä.

Kommentoi »