Kylpyhuone kuin vihreä satumetsä! Omakotitalon kylpyhuone koki täydellisen muodonmuutoksen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pukkila
Kylpyhuone kuin vihreä satumetsä! Omakotitalon kylpyhuone koki täydellisen muodonmuutoksen
Jari Saarelaisen sisustusfilosofiaan kuuluu luoda visuaalisia tiloja ja kertoa sisustuksilla tarinoita. Kylpyhuoneen remontissa Jari valitsi tyyliksi huomattavasti rohkeamman linjan kuin muualla kodissa. Nyt maagisen vihreä kylpyhuone hurmaa joka kerta, kun sinne astuu sisään.
Julkaistu 15.3.2023

Kun Jari Saarelainen osti puolisonsa kanssa Espoon Muuralasta noin satavuotiaan talon, ei hän onneksi ymmärtänyt, millainen urakka omakotitalon ylläpitäminen on.

Ensikertalaiset omakotiasujat aloittivat unelmiensa talon kohennuksen pintaremontilla. Seinät ja sisäkatot saivat uusia sävyjä ja keittiö remontoitiin kauttaaltaan. Mutta sitten talosta paljastui laaja kosteusvaurio, mikä tarkoitti alapohjan repimistä auki, katon uusimista ja julkisivuremonttia.

– Meillä ei ollut minkäänlaista vanhan talon kokemusta, joten saimme tuntea sen nahoissamme. Mutta nyt tunnemme talon hyvin, kun kaikki on kaivettu auki ja tehty uudelleen, Jari kertoo.

Vanha kylpyhuone oli varmasti talon parhaiten remontoitu huone ja vielä melko hyvässä kunnossa myös teknisesti. Mutta kun alapohja jouduttiin kuitenkin repimään kauttaaltaan auki, päätettiin kylpyhuoneremonttia aikaistaa ja uusia se samaan konkurssiin. Käytännössä alakerta siis räjäytettiin ja rakennettiin uudelleen.

Kylpyhuone oli ennen raikkaan sini-valkoinen.
Remontin jälkeen kylpyhuoneen tunnelma on sadunomainen.

Yhteinen harrastus

Jari ja hänen puolisonsa sisustavat kotiaan yhdessä, mutta ideoiden alullepanijana on yleensä Jari.

– Minä olen varmasti enemmän kallellaan sisustamiseen, mutta on hauska huomata, miten minun ja puolisoni tyylit ovat lähentyneet, koska sisustuksessa täytyy tehdä kompromisseja. Minun tyyliini on tullut enemmän konservatiivisuutta ja puolisoni tyyliin enemmän visuaalisuutta, Jari kertoo.

Jari kuvaa sisustustyyliään leikkivän lapselliseksi ja tyylikkään kikattelevaksi. Hän haluaa luoda tiloja ja tehdä näkymättömän näkyväksi. Hänelle on esimerkiksi tärkeää selvittää, miksi ihastuu johonkin väriin tai tyyliin, liittyykö siihen jokin tarina tai tunne. Hän haluaa sanallistaa ja kertoa sisustuksellaan tarinoita. Jarin puuhuvilan elämää voi seurata Instagramista tililtä kotiografi.

Mood board

Kun Jari aloittaa jonkun sisustuksen suunnittelun ja ideoinnin, hän kerää Pinterestiin kauniita kuvia ja tunnelmia ja näin muotoutuu mood board eli visuaalinen kuva uudesta tilasta.

– Uutta kylpyhuonetta varten minulla oli kolme suunnitelmaa. Talon aikakauden ja muun tyylin mukainen vaalea, huvilamainen kylpyhuone. Tumman sininen, kultaisin yksinkohdin oleva kylpyhuone ja metsänvihreä kylpyhuone messinkisillä mausteilla.

Näiden suunnitelmien kanssa Jari lähti Pukkilan liikkeeseen, missä lopullinen kylpyhuoneen tyyli ja sävymaailma muotoutui.

Kaakelikauppaan mentäessä Jarilla oli siis mielessä vain värit ja tunnelmat. Ykkösvalinnaksi vahvistui vihreä kylpyhuone, koska vihreästä väristä löytyi jonkinlainen raikkaus, satumaisuus ja metsä, mitä on myös talon ympärillä. Sitten alkoi sävyjen, kiiltoasteiden ja ladontojen valinta.

Jarin sisustusfilosofiaan kuuluu luoda erilaisia tiloja, kaiken ei tarvitse olla samaa tyyliä Ja varsinkin kun kylpyhuoneen ovi on aina suljettuna, voi se olla täysin eri maailma kuin muu koti.

– En jaksa miettiä, mitä tuleva ostaja miettii noin vahvasta väristä. Jos se on kodin kallein remontti, niin tietenkin teemme sen itsellemme, eikä seuraavalle asukkaalle.

Kylpyhuone kuin satumetsä

Kylpyhuoneen vihreä väri tuo Jarille mieleen metsän ja sen rauhoittavan vaikutuksen. Messinkiset valaisimet ja hanat taas ovat kuin aamuauringon säteitä ja lattian vaalea laatta kuin sammaleinen kallio, mihin vesi valuu puiden oksista.

Uusi kylpyhuone on edelleen unelmien täyttymys.

– Olen ollut ihan sairaan tyytyväinen! Kylpyhuoneessa on hyvä tunnelma ja se on elämyksellinen, mikä oli pääasia. Kun kylpyhuoneeseen astuu sisään, astuu tavallaan omaan maailmaan.

Jarin vinkit kylpyhuoneremonttiin

  1. Sisusta itsellesi. Ajattele huoneet erillisinä, älä tee remontteja ajatellen vain tulevaa ostajaa.
  2. Sanoita idealle tarina. Mieti, miksi olet ihastunut johonkin väriin tai materiaaliin ja pohdi, voisiko sen tunteen ja tarinan tuoda siihen sisustukseen.
  3. Mood board. Tee esimerkiksi Pinterestiin mood boardeja keräämällä yhteen haluamasi tyylisiä inspiraatiokuvia, värejä, materiaaleja yms.
Samettinen suihkuverho on kuin sammalta ja se kruunaa kylpyhuoneen satumaisen tunnelman.

2 kommenttia