Kotivinkki

Oi, kuusipuu! Nostalgista tunnelmaa henkivät kuusisukat tuovat talven mukanaan – katso ohje ja neulo itselle tai lahjaksi

Oi, kuusipuu! Nostalgista tunnelmaa henkivät kuusisukat tuovat talven mukanaan – katso ohje ja neulo itselle tai lahjaksi
Nilkkapituisten Kuusikko-sukkien kuvioissa on nostalgiaa, luonnollisuutta ja talven tuntua. Ohje sopii kirjoneuletta vasta harjoittelevallekin, sillä sukat neulotaan pääosin yhdellä värillä kerrallaan. Ohjeessa on kaksi kokoa: naiselle ja miehelle.
Julkaistu: 30.11.2021

Koko: 38(42).

Kuusikko-sukat – tarvikkeet:

  • Novita 7 Veljestä -lankaa seuraavasti: 50(vajaa 100) g sävyä kataja (390) 30(50) g sävyä kaarna (694) 20(30) g sävyä kuusikko (391) 30(50) g sävyä hiekka (060)
  • sukkapuikot nro 3,5 tai käsialan mukaan.

Mallineuleet:

  • Kierretty joustinneule: neulo *1 o silmukan takareunaan (= kierretty s), 1 n*, toista *–*.
  • Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein.
  • Kirjoneule: neulo sileää neuletta suljettuna neuleena ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.

Huom. Sido 4 s pidemmät lankajuoksut kiertämällä langat toistensa ympäri työn nurjalla puolella. Tee sidonnat eri kohdissa, etteivät ne osu samaan silmukkaväliin peräkkäisillä kerroksilla.

Vinkki!

Toista samaa kuusikuviota myös pipoon tai lapasiin. Huomioi silloin yhdeksän silmukan mallikerta.

Kuusikko-sukat neulotaan näin

Luo kaarnan värisellä langalla 48(52) s ja jaa silmukat neljälle puikolle, 12(13) s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo sitten kierrettyä joustinneuletta suljettuna neuleena 5 cm. Neulo kaarnalla vielä 1 krs oikein ja lisää samalla 2(1) s jokaisella puikolla = 56(56) s. Ota työhön hiekan värinen lanka ja neulo 2 krs oikein.

Ota työhön mukaan kuusikon värinen lanka ja aloita kirjoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja toista 8 s:n mallikerta 7 kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 2–10. Neulo hiekalla vielä 2 krs oikein ja kavenna toisella kerroksella jokaisella puikolla 2(1) s = 48(52) s. Ota työhön katajan värinen lanka ja neulo sileää neuletta, kunnes varren pituus on 12(14) cm.

Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t oikein IV puikolle [= 24(26) s]. Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ ja neulo vahvennettua neuletta:

1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1. s neulomatta, lanka jää työn nurjalle puolelle ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ.

2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, lanka jää nurjalle puolelle, neulo 1 s oikein*, toista *–* kerros loppuun. Käännä työ.

Toista kerrokset 1–2 yhteensä 12(13) kertaa [= 24(26) krs].

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 9(9) s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 6(8) s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8(8) s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmässä on edelleen 8(10) s. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle, 4(5) s molemmille puikoille. Neulo oikeanpuoleiset 4(5) s oikein. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt tässä.

Poimi vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12(13) s + 1 s kantalapun ja II puikon välistä. Neulo kantalapun 4(5) s oikein ja poimitut s:t kiertäen eli takareunasta oikein. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 12(13) s + 1 s III puikon ja kantalapun välistä, sillä puikolla, jolla on 4(5) s, neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 4(5) s oikein. Jatka näillä kaikilla 58(64) s:lla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka 2. krs, kunnes joka puikoilla on 12(13) s.

Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 17(19) cm.

Ota työhön mukaan hiekan värinen lanka ja aloita kirjoneuleraita ruutupiirroksen 11. kerrokselta ja toista 4 s:n mallikerta 12(13) kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 12–14. Neulo sitten katajan värisellä langalla sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 20(22) cm.

Ota työhön kaarnan värinen lanka ja aloita kärkikavennukset: (nauhakavennukset) neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 6(7) s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Täältä löydät apua sukkaohjeessa käytettyihin tekniikoihin:

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 226 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi tai www.novitaknits.com

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »