Maku

Pian poksahtaa! 5 x verraton kuohuviini kevään kilistelyihin – joukossa poikkeuksellisen noheva alkoholiton

Pian poksahtaa! 5 x verraton kuohuviini kevään kilistelyihin – joukossa poikkeuksellisen noheva alkoholiton
Näistä persoonallisista kuohuviineistä löydät sopivan vaihtoehdon juhlan tuojaksi tai arkea piristäväksi ruokajuomaksi. Viiniasiantuntija Ilkka Sirén esittelee kiinnostavat vaihtoehdot.
Julkaistu 23.4.2021

Trendikäs rosee suolaisten purtavien pariksi

Jeio Prosecco Rose Brut 14,98 euroa/0,75 l.

Charmikas italialainen roseeprosecco on kevään kuumiin viiniuutuus. Ryhdikäs ja herkullisen hapokas kuplajuoma hurmaa raikkaalla marjaisuudellaan. Tarjoile veikeä italoskumppa suolaisten alkupalojen, kuten panzanella-leipäsalaatin ja juusto-porotapasten kanssa.

Voileipäkakku-cava maltillisella hintalapulla

Ressò Cava Brut Nature 9,69 euroa/0,75 l.

Espanjalainen cava herauttaa veden kielelle. Napakan kuiva mutta pirteän hedelmäinen kuohuviini on täynnä kypsää sitruunaa, päärynää ja hentoa yrttisyyttä. Maltillisella hintalapulla varustettu juhlakuohuva on noutopöydässä kuin kala vedessä. Kokeile kuohuviinin kanssa raikasta lohivoileipäkakkua. Lopputulos toimii taatusti!

Kuohuviini on täydellinen ruokahalun herättäjä ja sitä voi nauttia mainiosti vaikka läpi aterian.

Viettelevä samppanja on täydellinen tanssikavaljeeri

Bernard Robert Réserve Champagne Brut 29,90 euroa/0,75 l.

Runsasrakenteisen samppanjan suun täyttävä kuplarakenne saa tanssikengät kopisemaan! Tasapainoinen ja tyylikäs mutta silti rouhean persoonallinen kuohuviini sopii parhaiten nautittavaksi juuri juhlajuomana. Tarjoile sellaisenaan ruokahalua herättelevänä aperitiivina tai vaikkapa pienen suolapalan, kuten lohicarpaccion kanssa.

Sähäkkä kippisteltävä

Akarua Brut NV 28,49 euroa/0,75 l.

Pinot Noir- ja Chardonnay-rypäleistä valmistettu uusiseelantilainen kuohuviini on kypsynyt hiivasakan päällä vähintään18 kuukautta. Kypsymismenetelmä tuo runsautta suutuntumaan ja monivivahteisen ulottuvuuden aromiprofiiliin. Viinin maku on rutikuiva, sähäkän hapokas ja aavistuksen limettinen, mikä tekee siitä täydellisen aperitiivin ja tyylikkään kilistelyviinin kevään juhliin.

Herkullinen alkoholiton tekee arjestakin juhlaa

Richard Juhlin by Oddbird Non-alcoholic Sparkling Blanc de Blancs 12,91 euroa/0,75 l.

Maltillisen hapokas ja runsaan hedelmäinen alkoholiton kuohuviini on kategoriassaan poikkeuksellisen noheva yksilö. Puolikuivan kuohuviinin hento makeus antaa rakennetta ja tekee siitä helposti lähestyttävän seurustelujuoman niin brunssi- kuin illallispöytäänkin. Tarjoa sitä esimerkiksi ruokaisan katkarapu-avokadosalaatin tai mietojen juustojen kera.

Kommentoi »