Taidehaistelija Tapio Viitasaari kiertelee kirppiksillä työkseen: ”Tarjoan vaihtoehtoja, joita asiakas ei ole tullut ajatelleeksi”
Kulutusjuhla-podcast
Taidehaistelija Tapio Viitasaari kiertelee kirppiksillä työkseen: ”Tarjoan vaihtoehtoja, joita asiakas ei ole tullut ajatelleeksi”
Taidehaistelija Tapio Viitasaarella on monen kirppisharrastajan unelmaduuni: hän kiertää kirppiksiä ja etsii hyviä löytöjä asiakkailleen. Kulutusjuhla-podcastissa hän paljastaa, mitä nyt kannattaa etsiä.
Julkaistu 29.8.2023
Kotivinkki

”Taidehaistelija on alter egoni. Olen kirpputorirotta tai -harrastaja ollut aina ja aina etsinyt aarteita, ja sitten minulla tuli idea, että voisin tehdä tästä vähän vakavamman harrastuksen”, Taidehaistelija Tapio Viitasaari kertoo.

Tapio tarjoaa palvelua, jossa haistelee – eli etsii – ihmisille sellaisia asioita, joita he kaipaavat: designia, taidetta tai jopa vaatteita.

”2000-luvun alun esineitä kannattaa katsoa.”

”Asiakas voi pyytää, että tarvitsen sohvapöydän ja minä voin tarjota erilaisia vaihtoehtoja, myös sellaisia, mitä asiakas ei ole tullut ajatelleeksi. Yksi osa työtä on juuri se perspektiivin laajentaminen, mitä kaikkea upeaa on tehty: upeaa taidetta ja upeita esineitä. Jos valmistaja ei ole niin tunnettu, näitä saattaa löytyä vähän halvemmalla.”

Tapio vinkkaa etsimään 1980- ja 1990-lukujen lasiesineitä. Vaikka Oiva Toikka ja Kaj Franck ovat pitkään jyränneet markkinoita, Tapio uskoo, että uudemmat tekijät ovat nousemassa.

”Niitä saattaa joskus löytyä helpommalla. Myös 2000-luvun alun esineitä kannattaa katsoa. Ne eivät ole kaikista halutuimpia – vielä. Toivon, että kiinnostus esimerkiksi Lasisirkusta kohtaan nousee.”

Taidehaistelija tapio Viitasaari Kulutusjuhla-podcastissa: ”Pitää olla sinnikäs kiertämään” – kuuntele podcast alta!

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kuuntele kaikki Kulutusjuhla -podcastin jaksot täältä!

Kulutusjuhla – kaiken voi hankkia käytettynä on Kotivinkin uusi podcast kirppisostamisesta. Podcastissa päätoimittaja Tytti Kontulan vieraana on henkilöitä, jotka ovat ällistyttävän taitavia tekemään 2nd hand -löytöjä, ja joille käytetyn ostaminen on elämäntapa. Kuuntelija saa joka jaksossa täsmävinkkejä siihen, miten 2nd hand -ostamisessa voi tulla taitavammaksi. Kuuntele jaksot ja olet valmis kirppikselle!

Kommentoi »