Tinkimättömästä pukeutumistyylistään tunnettu Sylvia Sene: ”70 prosenttia vaatteistani on käytettyjä”
Kulutusjuhla-podcast
Tinkimättömästä pukeutumistyylistään tunnettu Sylvia Sene: ”70 prosenttia vaatteistani on käytettyjä”
Helsinkiläinen Sylvia Sene on markkinoinnin ammattilainen ja työskentelee vaatebisneksessä, mutta silti hänen vaatekaappinsa koostuu pääasiassa käytettyinä ostetuista vaatteista. Kulutusjuhla-podcastissa Sylvia antaa konkreettisia vinkkejä siihen, miten kirppisostoksia voi tehdä vaivattomammin ja selkeyttää samalla omaa tyyliä.
Julkaistu 23.8.2023
Kotivinkki

”Ostan 70 prosenttia vaatteistani käytettynä. Jos haluaa ostaa paljon second hand -vaatteita, niin silloin valikoimaa kannattaa käydä tutkimassa aika usein. Itse käyn, jos on nyt ihan viikoittain, niin ainakin kerran kuussa katsomassa yleensä samalla kertaa monta second hand -kauppaa. Uskon myös suunnitelmallisuuteen: minulla on kännykässä lista, mitä vaatekappaleita etsin ja tarvitsen”, Sylvia Sene vinkkaa.

Yksi Sylvian neuvoista on se, että kirppislöytöjä kannattaa muokata itselleen sopiviksi.

Tykästyin Kööpenhaminasta löytämieni housujen materiaaliin ja malliin, mutta ne olivat liian isot. Ostin housut kuitenkin, vein pienennettäväksi ja niistä tuli lempihousuni, joita olen käyttänyt jo seitsemän vuotta. Väärää kokoa ei kannata pelästyä, sillä vaatteita saa yllättävän edullisesti muokattua itselle sopiviksi. Vyötärön pienennys ompelijalla maksoi noin kolmekymppiä.”

Myös mielikuvaharjoittelu voi auttaa tekemään tyylikkäitä second hand -ostoksia.

”Kun katsoo vaatteita kirppiksellä, voi yrittää hakea myös toista näkökulmaa. Jos näkisin tämän jossain upeassa putiikissa tai jos joku sanoisi, että tämä on jonkun merkin vaate, muuttuisiko mielikuva. Uskon, että ostomiljöö vaikuttaa tosi paljon. Upeassa putiikissa kaikki voi vaikuttaa hohdokkaalta toisin kuin kellarikirppiksellä.”

Sylvia Sene Kulutusjuhla-podcastissa: ”Tee ostoslista ja kuvittele, että olisit putiikissa” – kuuntele podcast!

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kuuntele kaikki Kulutusjuhla -podcastin jaksot täältä:

Kulutusjuhla – kaiken voi hankkia käytettynä on Kotivinkin uusi podcast kirppisostamisesta. Podcastissa päätoimittaja Tytti Kontulan vieraana on henkilöitä, jotka ovat ällistyttävän taitavia tekemään 2nd hand -löytöjä, ja joille käytetyn ostaminen on elämäntapa. Kuuntelija saa joka jaksossa täsmävinkkejä siihen, miten 2nd hand -ostamisessa voi tulla taitavammaksi. Kuuntele jaksot ja olet valmis kirppikselle!

Kommentoi »