
”Ostan 70 prosenttia vaatteistani käytettynä. Jos haluaa ostaa paljon second hand -vaatteita, niin silloin valikoimaa kannattaa käydä tutkimassa aika usein. Itse käyn, jos on nyt ihan viikoittain, niin ainakin kerran kuussa katsomassa yleensä samalla kertaa monta second hand -kauppaa. Uskon myös suunnitelmallisuuteen: minulla on kännykässä lista, mitä vaatekappaleita etsin ja tarvitsen”, Sylvia Sene vinkkaa.
Yksi Sylvian neuvoista on se, että kirppislöytöjä kannattaa muokata itselleen sopiviksi.
Tykästyin Kööpenhaminasta löytämieni housujen materiaaliin ja malliin, mutta ne olivat liian isot. Ostin housut kuitenkin, vein pienennettäväksi ja niistä tuli lempihousuni, joita olen käyttänyt jo seitsemän vuotta. Väärää kokoa ei kannata pelästyä, sillä vaatteita saa yllättävän edullisesti muokattua itselle sopiviksi. Vyötärön pienennys ompelijalla maksoi noin kolmekymppiä.”
Myös mielikuvaharjoittelu voi auttaa tekemään tyylikkäitä second hand -ostoksia.
”Kun katsoo vaatteita kirppiksellä, voi yrittää hakea myös toista näkökulmaa. Jos näkisin tämän jossain upeassa putiikissa tai jos joku sanoisi, että tämä on jonkun merkin vaate, muuttuisiko mielikuva. Uskon, että ostomiljöö vaikuttaa tosi paljon. Upeassa putiikissa kaikki voi vaikuttaa hohdokkaalta toisin kuin kellarikirppiksellä.”