Kuluttajien muistot näkyvät rakastetuissa kaupunkikuoseissa − löytyykö niiden joukosta omien kesämuistojesi näyttämö?
Mainos: Vallila
Kuluttajien muistot näkyvät rakastetuissa kaupunkikuoseissa − löytyykö niiden joukosta omien kesämuistojesi näyttämö?
Yhä useamman lempipaikka on vuosien varrella ikuistettu Vallilan suosittuihin kaupunkikuoseihin. Inspiraationa toimivat kuluttajien toiveet ja tällä kertaa myös Meillä kotona -sivuston lukijat pääsivät kertomaan ikimuistoisimmat kaupunkeihin liittyvät kesämuistonsa.
5.2.2021

Osana Vallilan SS21 kevät/kesäkokoelmaa Kesämuistoja ovat yrityksen ikimuistoiset kaupunkikuosit, jotka kutsuvat muistamaan kesät kaupungeissa. Ei olekaan ihme, että lukijamme lähettivät runsaasti kaupunkiaiheisia kesämuistoja. Näistä olemme valikoineet osan kaikkien luettavaksi.

Kallio-verhon kuosi on tulkinta Helsingin boheemista kaupunginosasta.

Tämän vuoden kaupunkikuoseissa on haluttu juhlistaa pääkaupunkiseudun alueita, joita ei ole aiemmin mallistossa ollut ja joista on tullut runsaasti toiveita. Näitä ovat Tikkurila, Betoni (Tapiola), Kallio ja Tuusulanjärvi.

− Lisäksi meillä on kansainvälisistä kaupungeista Köpis ja Madrid, jotka ovat molemmat aktiivisia designkeskuksia. Konepaja on suunniteltu yhteistyössä VR-makasiinien yhteyteen rakennetun Folks-hotellin kanssa. Pispala-kuosi on puolestaan vastaus Pirkanmaalta tulleeseen pitkäaikaiseen ja runsaaseen kuluttajapalautteeseen, Vallilalta kerrotaan.

Madrid-kuosiset verhot ja pussilakanat tarjoavat parannusta kaukokaipuuseen iloisella designillaan.

Kaupunkikuosit ovat yksi ikonisimmista Vallilan kuosikokonaisuuksista. Kuoseihin mieltyneet kuluttajat ovat kertoneet ihastuneensa tuttujen maisemien lisäksi tapaan, jolla kaupunkikuvia on kankaissa kuvattu. Syntymäkaupunki on kuosien avulla helppo pitää mukana, vaikka elämä olisikin vienyt muualle.

Kesäkaupungit tulvillaan ihania muistoja

Kuluttajien toiveet ovatkin merkittävässä roolissa tulevia kuoseja suunniteltaessa. Suomalaisten kaupunkien merkitys korostuu etenkin kesäisin, sillä silloin moni niistä puhkeaa loistoonsa. Siksi Meillä kotona -sivuston lukijat pääsivätkin osana Vallilan kevätmalliston lanseerausta jakamaan ikimuistoisimman kesämuistonsa.

Vaikka jokainen muisto on uniikki, toistuu niissä myös samoja teemoja, kuten lämpö, aurinko ja ulkona oleminen ja ystävät. Niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kaupungit luovat kiehtovan miljöön unohtumattomille kokemuksille.

Aktiivisena ja viehättävänä kesäkaupunkina tunnettu Turku toistui monen vastauksissa. Lissun rakkain muisto on vuodelta 1996, jolloin hän tutustui Uittamon lavalla järjestetyllä tanssikurssilla kiinnostavan oloiseen mieheen.

"Tanssien vaihtuessa tanssimme eri henkilöiden kanssa. Välillä pääsin tämän itseäni kiinnostavan henkilön tanssitettavaksi. Kurssin kohokohta oli juhannustanssit. Sovimme treffit sinne. Siitä lähtien olemme olleet erottamattomat, meillä on kolme ihanaa tyttöä ja olemme olleet naimisissakin jo 21 vuotta. Palaan usein sen kesän muistoihin ja mietin, miten sattuma ja onni tekivät elämästäni näin onnellisen."

Konepaja-kuosi koristaa verhojen lisäksi myös kestokassia.

Vuosittain yli puoli miljoonaa matkailijaa houkutteleva Savonlinna oli sekin jäänyt elävästi monen mieleen. Viime kesänä siellä kävi myös Maiju, joka nautti upean kesäkelin lisäksi myös kaupungin rennosta tunnelmasta.

"Söimme jätskiä, lörtsyjä ja vohveleita aivan ihanan sympaattisessa kahvilassa. Yövyimme täydellisessä hotellissa lähellä Olavin linnaa ja pääsimme hotellilta suoraan pulahtamaan aamu-uinnille. Aivan ihana kesäviikonloppu."

Ikimuistoisia hetkiä perheen ja työn parissa

Monelle tutut kesäkaupungit vilahtelivat myös muiden kesämuistoja jakaneiden vastanneiden muistoissa. Ellu nosti esiin avomiehen kanssa tehdyn päiväretken, jonka kohteena oli Porvoo. Etenkin kaupungin vanha osa pienine puutaloineen lumosi hänet.

"Aurinko paistoi koko päivän suloisesti ja nautimme makoisat leivoskahvit vanhassa kaupungissa. Päädyimme vielä iltapäivällä pyöräilemään paikallisia pyöräilyreittejä kaunista joenvartta pitkin. Tuota päivää muistelen nyt lämmöllä pakkastalven keskellä ja se nostaa hymyn yhä huulilleni."

Heidin rakkain kesämuisto on puolestaan viime kesältä Tampereelta.

"Menimme ystäväperheen kanssa käymään Särkänniemen huvipuistoon, Pyynikin näkötorniin ja tutkimme kaupunkia kävellen. Ihania valokuvia, lasten hymyjä ja muistoja jäi lämmittämään pitkiä talvi-iltoja tältä reissulta."

Martta kertoo lomailleensa perheen kanssa kauniissa Naantalissa 7-vuotiaan tyttärensä ja miehensä kanssa. Etenkin vanhat rakennukset ja vesistö ihastuttivat. Reissun kokokohtiin kuului vierailu Muumimaailmassa.

"Muumimaailmassa vasta olikin mukavaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ajaminen Iisalmesta Naantaliin asti kannatti. Kokemus ja muistot matkasta säilyy ikuisesti sydämissämme."

Hanko toimi Ellun kaupunkimuiston näyttämönä ja hän sai lukioikäisenä asua yhdessä kaupungin upeista pitsihuviloista työskennellessään kesän diplomaattiperheessä.

"Oli todella kuuma ja aurinkoinen kesä. Siihen aikaan helsinkiläisnuoret viettivät viikonloppuja Hangossa, ja sain paljon uusia ystäviä. Se kesä on jäänyt mukavana muistona mieleen. Olinhan ensi kerran kotoa pois koko kesän ja syksyllä palasin takaisin koulun penkille viimeiseksi vuodeksi lukioon monta kokemusta rikkaampana. Nyt tuosta kesästä on kulunut jo 48 vuotta."

Vaikka muistoissa korostuivat kotimaiset kesäkaupungit, nosti Tuula esille Lontoossa vietetyn kesän.

"Rakkain kesämuistoni on Lontoosta, jossa vietin kesän W. H. Smithin kirjakaupan myyjänä. Kesäinen Lontoo oli kaunis ja kiinnostava, täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja taide-elämyksiä. Työpaikka Sloane Squarella oli mukava, pidin työstä ja kollegoista. Opin englantia ja sain itsevarmuutta. Aluksi tietysti jännitti kovasti. Olen kokenut lukemattomia ihania kesiä Suomessa, mutta vain yhden Lontoossa, hän perustelee valintaansa."

Vallilan tänä keväänä julkistettu Kesämuistoja-kokoelma kutsuu muistamaan ensisuudelman eläintarhassa, reilireissun Köpiksessä, kaupungin ratikoiden kesäisen kolinan työmatkalla sekä kiireettömät kahvihetket parvekkeella.

Kommentoi »