Kulho vanhasta lakanasta – puhalla muotiksi ilmapallo ja päällystä se kangassuikaleilla
Kierrätysaskartelu
Kulho vanhasta lakanasta – puhalla muotiksi ilmapallo ja päällystä se kangassuikaleilla
Kierrätysaskartelu on edullista ja vaivatonta, sillä materiaalit löytyvät usein kotoa. Suikaleista tehtävään kulhoon tarvitset pöytäliina- ja lakanakangasta ja muotiksi ilmapallon.
Julkaistu 30.5.2023
Ihana

Lakanakulho – tarvikkeet:

  • suurehko, pyöreä ilmapallo
  • vahvaa lankaa
  • puuvillakangas, valkoinen ja kuviollinen
  • kulho ja liima-astia
  • nestemäinen liima, esimerkiksi EriKeeper ja vesi
  • sakset
  • suojamuovi.

Lakanakulho – ohje:

1. Suojaa työpöytä muovilla. Täytä ilmapallo ja solmi sen suu kestävällä langalla. Huomaa, että ilmamäärää vaihtelemalla saat erikokoisia kulhoja. Laita pallo kulhoon, jossa se pysyy paikoillaan. Leikkaa alut ja revi puuvillakankaista pienet kerät parin sentin levyistä suikaletta. Pursota astiaan EriKeeperiä ja ohenna sitä vedellä.

2. Upota muutaman metrin pituinen kangassuikale liima-astiaan ja anna kankaan kastua läpikotaisin. Nosta kangasmytty astiasta ja puristele liiat liimat pois.

3. Aloita ilmapallon päällystäminen yläosasta. Kierittele kangasta pallon ympäri ja vedä välillä suikaletta viistoon edellisten kerrosten päälle. Ristikkäin liimautuva kangassuikale alkaa muodostaa kestävää sidosta.

4. Vaihda välillä kangasta ja jatka samaan tapaan: upota suikaleita liimaan ja pyöritä niitä pallon ympäri ja ristiin edellisten kanssa.

5. Jatka kangassuikaleiden liimausta yli ilmapallon puolivälin, jotta saat pallomaisen, yläreunastaan kaventuvan kulhon. Kun kangaspallo alkaa näyttää sopusuhtaiselta, jätä se kuivumaan vuorokaudeksi lämpimään paikkaan, vaikka lämpöpatterin viereen.

6. Tyhjennä ilmapallo ja kulho on valmis! Puhalla sama ilmapallo uudelleen ja tee samaan tyyliin erikokoisia kulhoja.

Nosta kukkakimppu kangaskulhoon kirkkaassa ja huomaamattomassa lasiastiassa.
Kommentoi »