Ei mitään vaatimattomia seinäruusuja! Nyt tulevat jättikukat – tässä 10 kauneinta kukallista tapettia
Sisustus
Ei mitään vaatimattomia seinäruusuja! Nyt tulevat jättikukat – tässä 10 kauneinta kukallista tapettia
Rohkeat kukkatapetit tekevät näyttävän paluun! Tämä ei jää keneltäkään huomaamatta, kun suurikuviolliset, maalaukselliset ja valokuvamaiset kukkivat kuosit valtaavat seinät.

Unelmoitko kukkaniitystä seinällä? Nyt on aika toteuttaa haave. Tapettivalikoimasta löytyy parhaillaan suuri- ja pienikuviollista, valokuvattua ja maalattua kukkatapettia. Ne ovat rohkeita, joko kuvioiltaan tai värityksiltään.

Miten käytän suurikuviollista kukkatapettia?

Sovita tapetti olemassa olevaan sisustukseen tai poimi tapetista sävyjä ympäröiviin seiniin ja sisustukseen. Huomio, että suurikuvioinen tapetti voi päästä leveällä seinällä paremmin oikeuksiinsa, kun taas pienikuvioinen nousee esiin paremmin pienemmässä tilassa. Tummapohjainen tapetti hallitsee helposti koko huonetta – mutta toisaalta juuri sehän voi olla mielettömän hieno asia, jos sitä toivot!

Tapetoinko yhden vai monta seinää?

On suosittua tapetoida vain yksi seinä voimakaskuviollisella tapetilla, mutta moneen tilaan sopii useammankin seinän liisteröinti. Valittu tapetti määrittelee, millainen lopputulos on. Jos tapetin pohjaväri on seinien värinen, kuosi sulautuu hienosti ympäröiviin seiniin.

Kun seinän kuosi on näyttävä, pidä huoneen muut tekstiilit, kalusteet ja esineet yksivärisinä. Komea kukkaseinä ei tauluja kaipaa, mutta saat ne tarvittaessa erottumaan, jos niissä on vaaleat paspartuut.

Kyllästynkö suurikuvioiseen tapettiin?

Jos tykästyt hienoon tapettiin, älä turhaan mieti, kyllästytkö siihen. Ihastuksesi voi hyvinkin kestää ikuisesti. Muista myös, että kukkakuviolliset tapetit sopivat allergikoille, eikä viherpeukalon taitoja tarvita lainkaan! Jos kuitenkin pelkäät liikaa kyllästymistä tai budjettisi ei salli koko seinän päällystämistä, voit tapetoida seinän sijaan suuren kaapiston ovet. Vau, mikä ilmestys!

10 kaunista kukkatapettia:

1. Dramaattisuuden ystävälle

Valokuvauksellinen Dark Floral -tapetti, esim. 4 m x 2,5 m 405 €, Ellie Cashman.

2. Klassisen kaunis & aikaa kestävä

Sandberg Oas-malliston Malin Black -tapetti saa seinät kukkimaan ympärivuotisesti, Sandberg 82 €/rll, Maricken.

3. Mestariteos

Eijffingerin Masterpiece 358002 -vinyylitapettiin on ikuistettu maalaustaiteen klassisten mestarien tyyliin suuri kukkakavalkadi (lev. 70 cm) 79 €/rll, Tapettitaivas. Stailaus Laura Brotherus.

4. Taideaarre

Reeta Ekin English Rose -tapetin sivellinvedot ovat vangitsevan kauniita (lev. 50 cm) 149 €/rll, Feathr.

5. Kaiken se kestää

Engblad & Con Arkiv Engblad -malliston 5272 Näckros -kuitutapetin kuosi on suunniteltu jo 1950-luvulla, 54 €/rll, Värisilmä.

6. Mittatilaustyö

Blooming-tapetin voi räätälöidä oman seinän kokoiseksi, 36 €/m2, esim. 4 m x 2,5 m 360 €, Rebel Walls.

7. Salonkikelpoinen ruskea

Tyylikäs konjakin sävy saa levitä seiniin asti. Alma-tapetissa ruusut kukkivat runsaasti 45 €, Vallila Interior.

8. Kukkiva marja

Boråstapeterin Sense of Silence -malliston Nocturne-tapetin kuvio muodostaa rauhallisen pinnan, 42 €/rll, K-rauta.

9. Kasvikokoelma

Tunnistatko kaikki? Sandersonin Embleton Bay -malliston Summer Harvest -tapetissa kukkii heleästi, 92 €/rll, Lauritzon.

10. Kohtalotar

Dramaattinen Designers Guildin Delft Flower Grande Graphite -tapettipaneeli lumoaa (140 x 300 cm) 310 €/rll, Vallila Interior.
1 kommentti