Kukkatori ja kasvien sukusaloja – poimimme 4 tärppiä Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin 2019 ohjelmasta

Kukkatori ja kasvien sukusaloja – poimimme 4 tärppiä Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin 2019 ohjelmasta
Kaupunkifestivaali Ihana Helsinki järjestetään kahdeksatta kertaa kaupungin keskustassa. Poimimme neljä tärppiä ohjelmasta. Koe ainakin nämä!
Julkaistu: 22.5.2019

Helsinkiläisille on loppuviikosta luvassa kukkaloistoa! Kaupunkifestivaali Ihana Helsinki avautuu kahdeksatta kertaa kaupungin keskustaan. Poimimme neljä tärppiä ohjelmasta. Koe ainakin nämä!

1. Kukkatori tekee paluun

Tiesitkö, että Havis Amandan patsasta ympäröivä aukio tunnetaan myös Kukkatorina? Historian saatossa torilla käyty ajoittain ahkeraakin kukkakauppaa. Kukkatori järjestetään Havis Amandalla perjantaina 24.5. (16–20) ja lauantaina 25.5. (10–20). Ohjelmassa kukkakojuja, Mantan kukitus, kukkapaja, musiikkia, viiniä ja syömistä.

2. Askarrellaan kukkasista

Lauantaina 25.5. lapset pääsevät askartelemaan kesä- ja kukka-aiheisia juttuja Leirikesän ohjaajien kanssa. Esplanadinpuistossa on lapsille ohjelmaa kello 11–17.

3. Opi kasvien sukusaloista opastetulla kierroksella

Tiesitkö, että alppiruusu on sukua mustikalle? Tai verenpisara horsmille? Opastettu kierros evoluutiopuun oksilla paljastaa nykypäivän kasvien sukulaisuussuhteet ja monimuotoisuuden salat.

Opastus lähtee Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan (Kaisaniemenranta 2) kasvihuoneen sisäänkäynnin edestä torstaina 23.5. klo 16, 17 ja 18 ja lauantaina 25.5. klo 11:30 ja 13:30. Maksuttomat opastukset ovat kaikille avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

4. Valopylväät kukkivat Esplanadin puistossa

Esplanadin puiston valopylväät koristautuvat kukilla koristelukilpailussa torstaina 23.5. aamuyhdeksästä lähtien. Kukka-alan ammattilaiset koristelevat valopylväät kello 9–14. Ympäri keskustaa on lisäksi nähtävissä 26 muuta kukkateosta, jotka yhdessä muodostavat Ihana Helsingin kierrettävän kukkateosnäyttelyn.

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali 2019 on käynnissä keskustassa torstaista 23.5. lähtien sunnuntaihin 26.5. asti. Tapahtumassa on mukana yli 80 myymälää, kauppakeskusta, kahvilaa, ravintolaa, hotellia, museota ja kauppahallia.

Kuva: Petri Anttila

Kommentoi »