Sukkiin ikuistetut kukkaismuistot! Kirjoneulotut Kukkaniitty-sukat vaativat keskittymistä, mutta näyttävä lopputulos palkitsee vaivan

Sukkiin ikuistetut kukkaismuistot! Kirjoneulotut Kukkaniitty-sukat vaativat keskittymistä, mutta näyttävä lopputulos palkitsee vaivan
Polvipituisten kirjoneulesukkien varteen poimitaan kauneimmat kukkakuviot. Intarsianeuleena toteutettu työ vaatii huolellista silmukoiden laskemista, joten näissä sukissa maltti on tarpeen.
Julkaistu: 8.9.2021

Koko: 38/39.

Kukkaniitty-kirjoneulesukat – tarvikkeet:

  • Novita Nalle -lankaa (160) farkku vajaa 150 g, (011) valkoinen vajaa 50 g, (549) joulu 30 g, (751) karviainen 30 g ja vähän (285) sahramia
  • Novita Muumitalo -lankaa (507) Niiskuneiti 20 g ja vähän (381) Nuuskamuikkunen-väriä ja (291) Nipsu-väriä
  • Novita Nordic Wool -lankaa (337) sammal 20 g
  • puikot 3,5 mm ja sukkapuikot 3 mm tai käsialan mukaan.

Mallineuleet:

  • Joustinneule tasona: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*. Neulo nurjalla oikeat s:t oikein ja nurjat nurin.
  • Sileä neule tasona: neulo s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin.
  • Intarsia: intarsia tarkoittaa sitä, että otat jokaista väriosaa varten oman keränsä ja kierrät aina joka kerros eriväriset langat toistensa ympäri nurjalla niiden rajakohdassa, jottei synny reikiä.
  • Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys: 24 s kirjoneuletta = 10 cm.

Huomioitavaa! Sukanvarsi neulotaan tasona nilkkaan saakka. Neulo varren kuviot intarsiana ja kirjo pienet yksityiskohdat silmukoita jäljitellen ruutupiirroksen mukaan.

Kukkaniitty-kirjoneulesukkien ruutupiirros. Voit ladata kaavion myös pdf-tiedostona ohjeen lopusta.

Kukkaniitty-sukat neulotaan näin

Luo pitkälle puikolle tai pyöröpuikolle farkun värisellä langalla 74 s ja aloita joustinneule työn nurjalla puolella 2 n s:lla. Neulo joustinneuletta tasona 11 krs. Neulo farkulla sileää neuletta tasona 2 krs.

Aloita varren kuvioiden neulominen intarsiana ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja neulo ruutupiirroksen kerrokset 1–100. Kerroksilla 41, 49, 57, 65, 73 ja 81 kerroksen alusta ja lopusta kaventuu aina 1 s. Tee kavennukset yhden silmukan sisäpuolella, jotta reunaan jää ompelua varten saumanvarasilmukat.

Kavennusten jälkeen työssä on 62 s. Jaa s:t neljälle puikolle 16, 15, 15 ja 16 s. Neulo farkun värisellä langalla 3 krs sileää neuletta suljettuna neuleena ja kavenna samalla jokaisella puikolla 1 s = 58 s.

Kirjo kuvioiden yksityiskohdat silmukoita jäljitellen ruutupiirroksen mukaan. Aloita kantalappu neulomalla farkun värisellä langalla I puikon s:t oikein IV puikolle = 30 s. Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ ja neulo 1 krs nurin.

Kirjo kuvioiden yksityiskohdat silmukoita jäljitellen ruutupiirroksen mukaan.

Neulo vahvennettua neuletta:

1. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, lanka jää nurjalle puolelle, neulo 1 s oikein*, toista *–* kerros loppuun. Käännä työ.

2. krs: (työn nurja puoli) nosta 1. s neulomatta (lanka jää työn nurjalle puolelle) ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ.

Toista kerrokset 1–2 yhteensä 15 kertaa (= 30 krs) ja neulo vielä nurjan puolen kerros.

Jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin ja aloita kantapohjan kavennukset: Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 11 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 8 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 10 s, tee ylivetokavennus.

Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 10:nä. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle, 5 s kummallekin. Neulo IV puikon 5 s oikein, jotta lanka siirtyy puikkojen keskelle.

Poimi I puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 14 s + 1 s kantalapun ja II puikon välistä. Neulo kantalapun 5 s oikein ja poimitut s:t kiertäen (= takareunasta) oikein. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 14 s + 1 s III puikon ja kantalapun välistä sillä puikolla, jolla on 5 s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 5 s oikein.

Jatka näillä kaikilla 68 s:lla sileää neuletta suljettuna neuleena ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 14 s.

Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 19 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Aloita nauhakavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli). Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 10 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely

Höyrytä varret kevyesti. Kirjo puuttuvat yksityiskohdat kukkiin ruutupiirroksen mukaan silmukoita jäljitellen. Ompele sukkien takasaumat. Höyrytä valmiit sukat vielä kevyesti.

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 226 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi tai www.novitaknits.com

1 kommentti