Avotakka

Kuivakukat ovat taas huipputrendikkäitä – 5 ideaa asetelmiin, joissa on nostalgista kauneutta

Kuivakukat ovat taas huipputrendikkäitä – 5 ideaa asetelmiin, joissa on nostalgista kauneutta
Kuivakukkien puuterisävyt ja rosoinen runsaus tuovat pehmeyttä pimeään. Kesän muistot saavat nostetta, kun sekoitat kuivakukkia kauden leikkokukkiin.
Julkaistu: 4.1.2019

1. Kuivakukat maalauksellisesti

Muotoile kanaverkkoa myttäämällä se kolmiulotteiseksi ja kiinnitä kehyksiin. Päätä, haluatko täyttää kukilla koko teoksen tai vain osan kehysten alasta. Valitse kauniisti kuivuvia kukkia tai pujota kukat vesisuppilossa kuivien rinnalle. Valitse joukkoon kevyitä ja raskaita kukintoja, niin pinnasta tulee eloisa. Kehykset 10 €, Ikea.

2. Paperin sävyjä

Moniulotteinen asetelma on helppo tehdä kukkasiiliin. Astiaksi käy mikä tahansa kulho, jonka reuna peittää siilin katseilta ja jossa on tarpeeksi vesivaraa. Beiget ruusut, kuivunut morsiusharso ja talventörröttäjät luovat herkkyyttä kerrakseen. Pariisin puutarha -kangas 22,90 €/m, Eurokangas. Kynttilänjalat 50 € ja 55 €, Zarro. Herkkuastia kolmen setistä 13 €, Ikea. Kukka-astia 40 € ja Jiff-pöytä (halk. 57 cm) 1 368 €, Casuarina.

3. Erilaiset yhdessä

Heittäydy taiteelliseksi ja luo kukilla oma mestariteoksesi. Ennakkoluulottomasta kasvien yhdistelystä syntyy upea muotojen ja värien sekoitus, jossa jokaisella on paikkansa. Kaikkea ei näe yhdellä kertaa, vaan katsominen vaatii viipymistä kauniin äärellä. Kukat, Järvenpään kukkatalo.

4. Utuista valonkajoa

Kuivasta saniaisesta, maitohorsmasta ja kanervasta syntyy pehmeän tunnelmallinen kranssi. Valosarja kannattaa kiinnittää pohjaan joko ensimmäisenä tai työn lomassa, jotta valojohdon saa peitettyä kauniisti kasvien joukkoon.

5. Ylvästelijät rivissä

Pehmeästi sotilaallinen kuivakukka-asetelma syntyy, kun korkeat elementit ovat tarpeeksi vahvoja. Revonhäntä ja hopeabrunia pehmentävät ja tuovat alaosaan väriä. Keraaminen kynttilänjalka toimii hyvin myös maljakkona, 22 €, Nougat.

Kommentoi »