Kotivinkki

Kukkaa pukkaa! Köynnöskukkasukkien kaunis pinta viimeistellään silmukoimalla – katso ohje ja neulo omasi

Kukkaa pukkaa! Köynnöskukkasukkien kaunis pinta viimeistellään silmukoimalla – katso ohje ja neulo omasi
Näissä suloisissa villasukissa kukkii ikikesä. Köynnöskukkasukat neulotaan kolmella värillä. Neljättä käytetään viimeistelyvaiheessa, kun kukat silmukoidaan valmiiseen sukkaan.
Julkaistu: 18.8.2021

Koko: 38/39.

Köynnöskukkasukat – tarvikkeet:

 • Novita 7 Veljestä -lankaa seuraavissa sävyissä: 100 g kuusikko (391), vajaa 100 g yrtti (302), vajaa 50 g villiruusu (514), vähän marjapuuro (053)
 • sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan ­mukaan.

Mallineuleet:

 • Joustinneule kirjoneuleena: neulo *1 s oikein kuusikolla, 1 s nurin villiruusulla*, toista *–* kerros loppuun.
 • Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.
 • Kirjoneule: neulo sileää neuletta ruutu­piirroksen mukaan.

Huom! Sido 4 s pidemmät lankajuoksut kiertämällä langat toistensa ympäri työn nurjalla puolella. Tee sidonnat eri kohdissa, etteivät ne osu samaan silmukkaväliin peräkkäisillä kerroksilla.

Tiheys: 22 s kirjoneuletta = 10 cm.

Kirjo kukat valmiiseen sukkaan silmukoita jäljitellen.

Köynnöskukkasukat neulotaan näin

Sukan varsi

 1. Luo kuusikon värisellä langalla 56 s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 14 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo kuusikolla ­ensin 1 krs nurin ja 1 krs oikein.
 2. Neulo seuraavalla kerroksella vuorotellen 1 s oikein kuusikolla ja 1 s oikein villiruusulla. Neulo sitten joustinneuletta kirjo­neuleena: neulo *1 s oikein kuusikolla, 1 s nurin villiruusulla* ja toista *–* neljän kerroksen ajan. Neulo kuusikolla vielä 1 krs oikein ja 1 krs nurin.
 3. Aloita kirjoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja toista 28 s:n mallikerta 2 kertaa. Neulo kerrokset 2–45. Huom! Neulo kukkien kohdalla s:t kuusikolla.
Voit ladata kaavion myös pdf-tiedostona ohjeen lopusta.
Vinkki! Lankajuoksujen sitominen helpottuu, kun pidät langat koko ajan samassa järjestyksessä. Googlaa lanka­­dominanssi ja löydät lisäohjeita.

Kantapää

 1. Neulo tiimalasikantapää puikoilla I ja IV = 28 s. Ota työhön kuusikon värinen lanka ja neulo IV ja I puikon s:t oikein. Käännä työ, nosta 1 s nurin neulomatta, kiristä lankaa työn takana niin, että nostetun silmukan edellisen kerroksen silmukkalenkit nousevat puikolle = silmukka­pari. Neulo sitten nurin IV puikon loppuun asti, käännä työ ja nosta puikolle saman­lainen silmukkapari kuin edellä. Huom! Nosta aina kerroksen alussa 1 s nurin neulomatta.
 2. Jatka neulomista näin lyhennetyin kerroksin edestakaisin, käänny aina takaisin ennen puikolla olevaa edellistä silmukkaparia. Kun työn keskellä on jäljellä 10 tavallista silmukkaa ja molemmilla sivuilla on 9 silmukkaparia, aloita pidennetyt kerrokset.
 3. Neulo keskimmäiset 9 s oikein ja lisäksi 1 silmukkapari (= neulo silmukkaparin reunat yhteen yhdeksi silmukaksi). *Käännä työ, nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo kerrosta, kunnes toisessa reunassa on vastassa silmukkapari, neu-lo tämä silmukkapari ja käännä työ*. Toista *–*, kunnes kaikki silmukat ovat takaisin työssä. Neulo seuraavaa kerrosta kuusikon I ja IV puikon väliin eli kerroksen vaihtumiskohtaan.
 4. Ota työhön mukaan yrtin värinen lanka ja jatka kirjoneuletta ruutupiirroksen 46. kerrokselta. Voit halutessasi poimia ensimmäisellä krs:lla ylimääräiset s:t kanta­pään molemmin puolin ja kaventaa ne siten seuraavalla kerroksella pois. Neulo kirjoneuletta, kunnes pohjan pituus on 19 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Kärkikavennukset

1. Neulo edelleen kirjoneuletta ja tee kavennukset aina kuusikolla. Neulo ”kavennussilmukat” välikerroksilla kuusikolla. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus.

2. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 8 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 12 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Neulo toinen sukka samalla tavalla.

Viimeistely

Kirjo marjapuuron ja villiruusun värisillä langoilla kukat ruutupiirroksen mukaan silmukoita jäljitellen.

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 2266 ma ja ke 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi tai novitaknits.com.

Kommentoi »