Lapaset kuin korut! Talven suloisimmat lapaset koristellaan havuilla, sydämillä ja lumikiteillä – neulo omasi ohjeellamme
Tee itse
Lapaset kuin korut! Talven suloisimmat lapaset koristellaan havuilla, sydämillä ja lumikiteillä – neulo omasi ohjeellamme
Kaksiväriset Korulapaset ovat nimensä veroiset. Päällipuoli koristellaan havu- ja sydänkuvioilla, kämmenpuolta peittävät lumikiteet. Neulo lapaset omilla tai saajan lempiväreillä!
Julkaistu 27.1.2022
Kotivinkki

Koko: Yksi koko (naiselle/nuorelle).

Korulapaset – tarvikkeet:

 • Novita Venla-lankaa: vajaa 50 g sävyä pujo ja vajaa 50 g sävyä omenankukka
 • 2,5 mm:n sukkapuikot tai käsialan mukaan.

Mallineuleet:

 • Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*.
 • Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.
 • Kirjoneule suljettuna neuleena: neulo sileää neuletta ruutupiirroksen mukaan. Huom! Sido 5 s pidemmät lankajuoksut kiertämällä langat toistensa ympäri työn nurjalla puolella. Tee sidonnat eri kohdissa, etteivät ne osu samaan silmukkaväliin peräkkäisillä kerroksilla.

Tiheys: 32 s kirjoneuletta = 10 cm.

Kokeile lapasiin myös muita väripareja. Tyyli muuttuu, kun neulot ne esimerkiksi mustalla ja valkoisella.
I ruutupiirros. Voit ladata kaavion myös pdf-tiedostona ohjeen lopusta.

Korulapaset neulotaan näin

Vasemman käden lapanen

 1. Luo pujon värisellä langalla sukkapuikoille 64 s. Jaa silmukat neljälle puikolle, 16 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä, käden ulkosyrjällä. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 6 cm.
 2. Neulo pujolla 1 krs oikein ja kavenna samalla IV puikon lopussa 1 s = 63 s.
 3. Aloita kirjoneule suljettuna neuleena I ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja neulo 63 s:n kuvio. Neulo kerrokset 1–6.
 4. Neulo 7. kerros ja lisää samalla IV puikon loppuun 1 s = 64 s. Neulo vielä kerrokset 8–9.
 5. Jatka kirjoneuletta. Neulo 10. kerros ja aloita samalla peukalokiila. Peukalokiilan aloituskohta on merkitty piirrokseen punaisella ruudulla (= peukalokiilan 1. krs). Neulo I ja II puikon silmukat, kunnes seuraavana on merkitty s. Neulo merkitty s kolme kertaa eli neulo vuorotellen oikea silmukka silmukan etureunaan, takareunaan ja vielä etureunaan. Neulo kerros loppuun.
 6. Jatka neulomalla kirjoneuletta ja neulo peukalokiila II ruutupiirroksen mukaan. Neulo peukalokiilassa kerrokset 1–27. Neulo seuraavaa kerrosta peukalokiilan alkuun saakka ja siirrä peukalokiilan 21 s esim. apulangalle tai hakaneulalle odottamaan. Lisää väliin 1 s ja neulo kerros loppuun.
 7. Neulo peukalokiilan jälkeen kirjoneuletta, kunnes olet neulonut 61. kerroksen. Neulo edelleen kirjoneuletta ja aloita kärkikavennukset: neulo pujolla I ja III puikon alussa ensin 1 o ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli). Neulo pujolla II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja neulo 1 o. Tee tällaiset kavennukset joka 2. kerros, kunnes olet neulonut ruutupiirroksen viimeisen 72. kerroksen. Neulo lapanen loppuun pujolla ja toista kavennukset joka kerroksella, kunnes työssä on 12 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Oikean käden lapanen

 1. Neulo oikean käden lapanen peilikuvana. Neulo puikoilla I ja II ensin kämmenselän kuvion eli ruutupiirroksen III ja IV puikon kuvio ja vastaavasti III ja IV puikolla kämmenpuolen kuvion eli ruutupiirroksen I ja II puikon kuvio. Peukalo tulee III puikon alkuun.
II ruutupiirros.

Peukalo

 1. Ota apulangalla odottavat 21 s puikolle ja poimi lisäksi peukalon juuresta 5 ylimääräistä silmukkaa, jotta peukalon juureen ei jää reikää. Työssä on 26 s. Jaa s:t kolmelle puikolle.
 2. Aloita kirjoneule suljettuna neuleena II ruutupiirroksen 28. kerrokselta niin, että kuvio jatkuu oikein ja kavenna ensimmäisellä kerroksella poimittujen s:iden kohdalla 2 s. Jokaisella puikolla on nyt 8 s. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 29–41. Neulo peukalo loppuun pujon värisellä langalla.
 3. Neulo sileää neuletta ja tee kärkikavennukset: neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on 9 silmukkaa. Neulo sitten 1 silmukka oikein, siirrä neulottu silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja nosta muut silmukat sen yli vasemmalta oikealle.

Viimeistely

Höyrytä valmiit lapaset kevyesti.

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 226 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi tai novitaknits.com.

Ladattavat tiedostot:

Korulapaset, ruutukaaviot(pdf)

Kommentoi »