Koristele saviruukku kuvilla ja teksteillä
Tee itse
Koristele saviruukku kuvilla ja teksteillä
Tavallinen saviruukku muuttaa hetkessä luonnettaan, kun koristelet sen vanhoilla kirjekuorilla ja kuvilla. Liimaa ruukkuihin vaikka ne kauneimmat rakkaudentunnustukset.
Julkaistu 10.3.2016
Unelmien Talo&Koti

Erilaisia ruukkuja kannattaa etsiä kirpputoreilta käytettyinä. Vanhoissa ruukuissa on yleensä valmiina kaivattua patinaa ja elämänjälkiä. Myös mattapintaiset muoviruukut sopivat patinointiin. Hio tällöin ruukun pinta kevyesti ennen maalausta.

Skräppäyspapereiden tai kirjekuorien sijaan voit koristella ruukut myös kiiltokuvilla, vanhoista aikakauslehdistä leikatuilla mainoksilla tai valmiilla askartelukuvilla. Jos et raaski leikata vanhoja kuvia tai kirjeitä, ota niistä kopioita. Valitse ohutta ja huokoista paperia, sillä se kiinnittyy parhaiten.

Tarvikkeet:

  • saviruukkuja
  • valkoista ja värillistä
  • akryylimaalia
  • kuvallisia skräppäyspapereita tai vanhoja kirjekuoria
  • hiomasieni
  • siveltimiä
  • sakset
  • liimalakkaa tai EriKeeper-vesiseosta, jossa on puolet liimaa ja puolet vettä.

Näin maalaat ja koristelet saviruukut

1. Puhdista ruukut, jos käytät vanhoja ruukkuja ja käytön jäljet näkyvät niissä kovasti. Kevyt pyyhkiminen rätillä riittää, sillä kulunut ja tahrainen pinta on vain plussaa. Varaa kaikki tarvikkeet valmiiksi esille ja muista suojata pöytä.
2. Lisää valkoiseen akryylimaaliin hiukan vihreää tai turkoosia. Sekoita maali epätasaisesti niin, että vihertävä maali jää siihen raidoiksi. Levitä maali märällä siveltimellä epätasaisesti ruukun pintaan tavoitellen jo tässä vaiheessa kulunutta pintaa.
3. Maalin kuivuttua hio ruukun pinta kauttaaltaan hiomasienellä. Hio reunat erityisen hyvin. Liikuttele sientä eri suuntiin, pyörittele ja hankaa, niin lopputuloksesta tulee eläväisempi. Pyyhkäise hiontapöly pois kuivalla kangasrievulla.
4. Leikkaa vanhasta kirjekuoresta etuosa käyttöön. Kiinnitä kuva ruukkuun liimalakalla. Sivele lakkaa kuvan taakse. Silitä kuva sormilla ruukkuun ja levitä vielä kevyt kerros lakkaa kuvan pinnalle. Lakan kuivuttua hio kevyesti myös kuvan päältä.

Persoonallinen ruukku on hauska lahjaidea. Kuvamaailmassa voi silloin olla viitteitä vaikka lahjansaajan harrastuksista.

Kommentoi »