Koristele kahvikupit
Tee itse
Koristele kahvikupit
Onko kaappiisi hautautunut ylijääneitä paperilautasliinoja ja muutama turha kahvikuppi? Anna kupeille uusi kuosi lautasliinoilla.
21.12.2014
 |
Unelmien Talo&Koti

Vanhoista kupeista saat pirteät ruukut kotoisiin kukkaistutuksiin. Voit kylvää niihin pääsiäisruohoa ja kruunata istutuksen käsin tehdyillä paperikukilla. Tarkoitukseen sopivat myös oikeat kukat. Laita silloin imupillit kukkavarsien tueksi ja puhkaise esimerkiksi lyijykynällä reikä multaan. Jos haluat juhlapöytään sopivan katseenvangitsijan, koristele kupit kattauksen kanssa mätsäävillä servieteillä.

Tarvikkeet:

  • kahvi- tai teekuppi
  • serviettejä
  • decoupage-lakkaa
  • sivellin.

Ohjeet kahvikuppien koristeluun

1. Pese kupeista lika- ja rasvatahrat.

2. Servieteissä on yleensä kolme kerrosta paperia, joista vain päällimmäinen on kuvioitu. Poista alemmat, valkoiset kerrokset.

3. Revi servieteistä pieniä palasia. Voit yhdistää erivärisiä ja -kuvioisia serviettejä tai käyttää vain yhtä laatua. Voit myös miettiä, haluatko suunnitella kuviot etukäteen vai improvisoida. Lakka saa alemmat värit ja kuviot kuultamaan läpi, jolloin syntyy hauskoja efektejä.

4. Levitä kerros decoupage-lakkaa suunnilleen puolelle kupin ulkopinnasta kerrallaan. Käännä kuppi ylösalaisin pöydälle. Asettele servietinpala kupille ja lisää sen päälle kerros lakkaa. Tasoittele varovasti siveltimellä tai sormenpäällä.

5. Kun olet kiinnittänyt kaikki palaset, lisää vielä yksi kerros lakkaa.

6. Anna kuivua.

Lisätietoja:

Kommentoi »