Kollaasi seinälle
Sisustus
Kollaasi seinälle
Tee seinälle persoonallinen kollaasi. Valkoista seinää voi koristaa muillakin esineillä kuin tauluilla. Nosta esille tavaroita, joista sinulle tulee hyvä mieli. Poimi helpot ja hauskat ideat!
21.8.2015
 |
Kotivinkki

Tee kollaasi näin

• Seinäsommitelma kannattaa suunnitella ensin lattialla, jotta vältyt turhalta poraamiselta ja vasaroinnilta. Ota kuva, kun kollaasi on täydellinen, ja rakenna se samanlaisena seinään. • Esineitä voi asetella myös siten, että teet niistä ensin paperiset mallit. Näin mittasuhteiden hahmottaminen on helpompaa ja lopputuloksesta tulee harmoninen. • Kun mietit kokonaisuutta, muista, että esineet voivat olla kovinkin erilaisia. Niillä tulisi silti olla joku yhdistävä tekijä: väritys, muodot, teema tai kuviointi. • Ripusta kokoelmasi mieluummin hieman liian matalalle kuin korkealle. Huonekalun ja taideteoksen välillä saisi olla korkeintaan 30 senttiä tyhjää tilaa.

Sommitelma muuttuu jännittäväksi, kun se sisältää myös kolmiulotteisia esineitä. Valitse eläinteemaan erimuotoisia ja kokoisia tauluja. Peuranpää voi olla myös pahvinen.

Kollaasi hatuista

Leikitäänkö hattukauppaa? Eteissyvennyksen seinä voi olla sekä koriste että käytännöllinen. Talvella se muistuttaa lokoisista hellepäivistä, kesällä siitä on kätevä napata olkihattu mukaan. Kokeile tehdä samanlainen sommitelma myös luudista tai erilaista koreista.

Kollaasi lautasista

Perinteisestä lautasseinästä voi tehdä myös modernin version. Lautaset sopivat mainiosti vaikkapa portaikkoon. Mieti, mitä värejä haluat tilaan ja aloita keräily. Tee löytöjä kirppiksiltä ja kaappien uumenista. Yhdistele erikokoisia lautasia ja villiinny kuvioinneista. Myös lasilautaset sopivat seinälle.

Kollaasi kirjaimista ja numeroista

Kirjaimista ja numeroista saa seinälle kiinnostavan kokoelman. Yhdistele erilaisia kylttejä, sävyjä ja muotoja. Valitse rohkeasti sekä suuria että pieniä kirjaimia ja kiinnitä somistukset hallitun muotoiseksi ryhmäksi.

3 kommenttia